Έντυπη Έκδοση

Σκουπιδότοποι του παραλόγου στην Ηλεία

Σε «θέατρο του παραλόγου» εξελίσσεται η υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ηλεία, καθώς επί σειρά ετών και παρά τα «τσουχτερά» πρόστιμα από την Ε.Ε. στους δήμους του νομού, η ασυνεννοησία των τοπικών παραγόντων έχει οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο και κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Παράνομη χωματερή στη Γαστούνη Παράνομη χωματερή στη Γαστούνη Προχθές, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Χαράλαμπος Καφύρας, με απόφασή του έδωσε παράταση στην κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας «προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα υπάρχοντα δυσμενή προβλήματα, όπως της προστασίας του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και των ρυπάνσεων από τη συσσώρευση απορριμμάτων σε διάφορα σημεία των δύο δήμων, για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τεσσάρων μηνών, στην ίδια θέση "Λίμνες" της Δ.Ε. Βώλακα του Δήμου Πύργου».

Ουσιαστικά ο κ. Καφύρας νομιμοποίησε μια παράνομη χωματερή δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αλφειού, η οποία ρυπαίνει με τα αποστραγγίδια της ανεξέλεγκτα το ποτάμι προκαλώντας μόλυνση με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία.

Οι κάτοικοι της Αλφειούσας οργισμένοι από όλα αυτά απειλούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να αντιδράσουν δυναμικά αποκλείοντας τη χωματερή, ενώ σε δηλώσεις τους κάνουν λόγο για ψεύτικες υποσχέσεις και για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που συνεχίζονται παράνομα. Μάλιστα πραγματοποίησαν και συμβολική κατάληψη στην είσοδο του ΧΑΔΑ, προειδοποιώντας πως θα σκληρύνουν τη στάση τους, αν δεν εισακουστούν.

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι εκτός λογικής. Το 2009 ο τότε Δήμος Βώλακος για τον συγκεκριμένο χώρο που λειτουργούσε παράνομα ως χωματερή τιμωρήθηκε με πρόστιμο 34.000 ευρώ. Αργότερα οι αρμόδιοι στο Δήμο Πύργου ενέκριναν το ποσό των 76.000 ευρώ για την αποκατάσταση και ανάπλαση του χώρου. Ομως, αντί αυτού, έρχονται σήμερα ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, να συνεχίσουν την παρανομία και με το πρόσχημα της έκτακτης ανάγκης να μετατρέψουν την περιοχή μας σε απέραντο σκουπιδότοπο», κατήγγειλε στην «Ε» ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Αλφειούσας, Δ. Βαρώτσος.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Άλλες ειδήσεις
Βρόμικοι αστυνομικοί με καθαρή ηρωίνη
Σε ακατάλληλο κτήριο εδώ και δώδεκα χρόνια το Ειδικό Γυμνάσιο Χανίων
Ξέχασαν τις υποσχέσεις
Εγινε ντόρος, ελεύθεροι οι 92
«ΠΥΡΗΝΕΣ»: προθεσμία πήρε η 25χρονη
Νέες εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες και γραφεία της Ν.Δ.
Ορφανές 50 κλίνες εντατικής
Μάχη για τα αντικαρκινικά φάρμακα στο «Μεταξά»!
Πιέζουν για χρυσο-θύρες και στη Θράκη
«Δεν πληρώνω» σε Αφίδνες, Μάλγαρα και Λεπτοκαρυά
Πορεία στη Βουλή από Σκουριές και Κερατέα
Αθώοι 17 δραπέτες. «Το έκαναν για την υγεία τους»
Δεν είναι η πρώτη φορά
Αλλοι τρεις μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Χίου
Συμπλοκή για το μεροκάματο
Αχίλλειος πτέρνα τα αυθαίρετα
Βρήκαν το χαλκό, όχι τους κλέφτες
Σκουπιδότοποι του παραλόγου στην Ηλεία
Θα με πάρεις σπίτι σου απόψε;
Πατούσες