Έντυπη Έκδοση

ΛΑΟΣ: Μετακόμιση στην ...πράσινη πολυκατοικία

Η κορύφωση της οικονομικής κρίσης τους τελευταίους μήνες έχει αναγκάσει τον Γ. Καρατζαφέρη να αναπροσαρμόσει την πολιτική τακτική του σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και στελέχη του κόμματός του μιλούν για μετακόμιση στην«πράσινη» πολυκατοικία.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ στηρίζει την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου στα περισσότερα οικονομικά μέτρα, με το επιχείρημα ότι ο πρωθυπουργός δίνει μάχη για όλη την Ελλάδα και δεν μπορεί να τον αφήσει να πάει σε αυτήν τραυματισμένος. Παράλληλα βρίσκεται σταθερά στην εμπροσθοφυλακή των επιθέσεων κατά της αριστεράς και καταδικάζει απερίφραστα τις εκδηλώσεις κοινωνικής διαμαρτυρίας.

Μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας εκφράζουν κατ' ιδίαν επιφυλάξεις για την πολιτική αυτή, αναγνωρίζουν ότι κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς το πάει ο αρχηγός τους, αλλά αποφεύγουν να μιλήσουν δημοσίως για το θέμα αυτό. Χαρακτηρίζουν μάλιστα αμφιλεγόμενες πολλές από τις προτάσεις του προέδρου τους, όπως τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ή την κατάργηση του μηχανισμού ελέγχου αδειών για νέες επενδύσεις και την αντικατάστασή του από τριμελή επιτροπή υπό τον υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη.

Αρκετά είναι και τα στελέχη που θεωρούν ότι το κόμμα τους δεν πρέπει να απουσιάζει από τους λαϊκούς αγώνες σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία και εκτιμούν πως, παρά την πρόσκαιρη άνοδο στις δημοσκοπήσεις, ο ΛΑΟΣ μακροπρόθεσμα θα κληθεί να πληρώσει τον εκλογικό λογαριασμό.

Στη βάση του ΛΑΟΣ, όπως λένε άνθρωποι του κόμματος, υπάρχει αμηχανία και παγωμάρα, καθώς μέχρι πριν από μερικούς μήνες ο Γ. Καρατζαφέρης υποστήριζε ότι η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία θα σημάνει αφελληνισμό της κοινωνίας και θα θέσει σε κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας. Τώρα, λένε, ακόμη και το θέμα του δημοψηφίσματος για το μεταναστευτικό έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο.

«Τα απλά μέλη δεν έχουν καμία φωνή, το κόμμα απουσιάζει απ' όλους τους κοινωνικούς χώρους, ενώ οι βουλευτές εμφανίζονται μόνο στα τηλεοπτικά παράθυρα» τονίζει στέλεχος της περιφέρειας.

Πολιτικό πρόβλημα στον Γ. Καρατζαφέρη αναμένεται να δημιουργήσει και η ανακοίνωση ίδρυσης του κόμματος «Νέα Εθνική Ελπίδα», η οποία επρόκειτο να γίνει χθες το βράδυ σε εκδήλωση στα Γιαννιτσά, με την παρουσίαση των πρώτων 500 υπογραφών από πρώην και νυν στελέχη και μέλη του ΛΑΟΣ, με έναν από τους πρωταγωνιστές να είναι ο φιλοβασιλικός Γ. Παπαδόπουλος. Πληροφορίες ήθελαν να δηλώνουν "παρών" στην κίνηση και ενεργά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ. Στην ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος αναφέρεται ότι «έφτασε η ώρα να απεγκλωβιστούν οι πατριώτες απ' αυτούς που καπηλεύονται τις αξίες του πατριωτικού χώρου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Οικονομική κρίση
Σχετικά θέματα: Οικονομική κρίση & πολιτικό σύστημα
Κομμένη στα τρία η Ν.Δ.
Σοκ στην αριστερή όχθη του ΠΑΣΟΚ
Ευρωσκεπτικιστές κατά ευρωπαϊστών
Για το ίδιο θέμα
Η κοινωνία μυρίζει μπαρούτι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Ευρωπαϊκή Ενωση
Τα δύο σενάρια για το «πακέτο» σωτηρίας
Κυβέρνηση
Πίστωση χρόνου με τριπλή επιτήρηση
Μετά το Πάσχα υγεία και ασφαλιστικό
Με τέσσερα αντίμετρα στα μέτρα
Δανεισμός Δημοσίου
Το ταξίδι θα κριθεί στα επιτόκια
ΠΑΣΟΚ
Ο Παπουτσής τούς πέφτει... στενός
Ο θεματοφύλακας του πρωθυπουργού
Εξοπλισμοί
Υποβρύχιες συμφωνίες με τη Μέρκελ
Βουλή
Οικονομολόγοι με σταυρό προτίμησης
Συνέντευξη: Δημήτρης Ρέππας
«Να μειωθούν από 300 σε 200 οι βουλευτές»
Συνέντευξη: Αλέξης Τσίπρας
«Παραμύθι με δράκους ο κίνδυνος χρεοκοπίας»
Οικονομική κρίση & πολιτικό σύστημα
Κομμένη στα τρία η Ν.Δ.
ΛΑΟΣ: Μετακόμιση στην ...πράσινη πολυκατοικία
Σοκ στην αριστερή όχθη του ΠΑΣΟΚ
Ευρωσκεπτικιστές κατά ευρωπαϊστών
Οικονομική κρίση
Η κοινωνία μυρίζει μπαρούτι
Εικόνες απ' το μέλλον της Ευρώπης
Με εντολή Παπακωνσταντίνου
Ξανανοίγουν καυτοί φορολογικοί φάκελοι
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Το νέο σχέδιο Καστανίδη για τη διαφάνεια
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Το «μαύρο αγκάθι» της ΕΛ.ΑΣ.