Έντυπη Έκδοση

CASUS BELLI Η ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

«Να πάτε να κουρεύεστε»

«Διαβάζουμε για κούρεμα μισθών και συντάξεων.Εμείς το μόνο κούρεμα που θα θέλαμε να συζητήσουμε είναι αυτό που γίνεται στα κομμωτήρια», τόνισε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών ο πρόεδρός της, Γ. Φαλτσέτος.

Δίνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί casus belli. Επισήμανε ότι οι Ελληνες δικαστές είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και παράλληλα αυτοί που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες περικοπές αποδοχών συγκριτικά με τους άλλους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Οι δικαστές», πρόσθεσε, «δεν διαθέτουν κότερα και βίλες με πισίνες, δεν διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ούτε εκμεταλλεύτηκαν κοινοτικά κονδύλια και δεν φοροδιαφεύγουν μετέχοντας σε παράκτιες εταιρείες», ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Π. Πικραμμένος, ζήτησε να μην προχωρήσει η Πολιτεία σε ρυθμίσεις που θίγουν το θεσμικό ρόλο των δικαστών, οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης έχουν επιδείξει μεγάλη κατανόηση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Κριτική ασκήθηκε και για την απόφαση του υπουργού Οικονομικών να αναθέσει σε ιδιωτικές εταιρείες εκπόνηση μελέτης για το νέο μισθολόγιο, σε εφαρμογή του Μνημονίου, στο οποίο οι δικαστές, κατά παράβαση του Συντάγματος, χαρακτηρίζονται υπάλληλοι.

Καμπανάκι για τις συνεχείς επιθέσεις, που δέχεται η Δικαιοσύνη, χτύπησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες. «Παρ' όλο που έχουμε ένα άρτιο και ευρύ θεσμικό πλαίσιο προστασίας της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, το γεγονός ότι μιλάμε συνέχεια γι' αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Εσχάτως δέχεται προσβολή και η αξιοπρέπεια της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της».

Και στη φετινή συνέλευση έγινε μνεία στον τεράστιο όγκο των υποθέσεων που εκκρεμούν στα διοικητικά Πρωτοδικεία και Εφετεία της χώρας. Τον Δεκέμβριο του 2010 άγγιξαν τις 472.000, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο γενικός επίτροπος των διοικητικών δικαστηρίων Κ. Πετρόπουλος, οι εκκρεμείς υποθέσεις αυξήθηκαν κατά 35.000 σε σχέση με το τέλος του 2009.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν, οι διοικητικοί δικαστές ζητούν, μεταξύ άλλων, την ίδρυση νέων διοικητικών δικαστηρίων και την κατάργηση της διάταξης για την υπαγωγή στο ΙΚΑ των νεοδιοριζόμενων δικαστών. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Υπουργείο Οικονομικών
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Σχολικός «Καλλικράτης»
Κλείνουν 1.056 σχολεία
Πυρηνική ενέργεια
Επικίνδυνη, ο πυρήνας του ζητήματος
Σε ετοιμότητα η Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας
Ευρωπαϊκό πρόγραμμα RACCE
Ρίχτερ Ιαπωνίας στη Λέσβο
Περιβάλλον
Τα σόναρ του ΝΑΤΟ τρελαίνουν τις φάλαινες
Στο πόδι για τις μπουλντόζες στην πλατεία του Α' Νεκροταφείου
Πόρτο Καρράς: μπήκαν από την πίσω πόρτα
Ανθρώπινα δικαιώματα
Γραμμή SOS για τη βία κατά των γυναικών
Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Δυναμικά από τα Τρίκαλα οι «Δεν πληρώνω»
ΧΥΤΑ Άνδρου
Νησί των σκουπιδιών
Δικαιοσύνη
«Να πάτε να κουρεύεστε»
ΧΥΤΑ Κερατέας
Πέντε δήμοι στο πλευρό της Κερατέας
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ομογενής από Ρωσία, ο νεκρός στο Μενίδι
Υγεία
Πονάει η υγεία στη Θεσσαλία, ούτε Ντεπόν στο Νοσοκομείο Λάρισας
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ευρωδικαίωση για πρώην δήμαρχο