Έντυπη Έκδοση

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Θάλαμος αερίων

Πηγή: Υπουργείο Περιβάλλοντος (Απρίλιος 2010)
Οζον και αιωρούμενα σωματίδια χτύπησαν «κόκκινο» και το 2009 στο λεκανοπέδιο, με βάση την ετήσια έκθεση για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα που υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Περιβάλλοντος στην Κομισιόν.

Πλήρες θέμα...

 • Περιβάλλον

  • Ρύπαιναν με αμίαντο
   Πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ επέβαλε η υπουργός Περιβάλλοντος στους ιδιοκτήτες της ΑΜΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο Αχαΐας που, όπως έγραψε πρόσφατα η «Ε», ρυπαίνει ανεξέλεγκτα με ίνες αμιάντου το περιβάλλον παρά τις διαμαρτυρίες των οικολογικών οργανώσεων.
  • Τρέχουν να προλάβουν νέα ευρωπρόστιμα
   Με στόχο την αποφυγή μιας δεύτερης καταδίκης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, που θα σημάνει τσουχτερά πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος έχει ξεκινήσει κύκλο διαβουλεύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να βρεθεί λύση στο διπλό πρόβλημα: τόσο της ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής των νέων Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) όσο και του κλεισίματος και της αποκατάστασης των 316 ενεργών ανεξέλεγκτων χωματερών, που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στη χώρα.
  • «Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή»
   Ανακύκλωση με διαλογή των υλικών στην πηγή, προτείνει στον Δήμο Αθηναίων η Επιτροπή Πρωτοβουλίας των κατοίκων Εξαρχείων.
 • Εκπαίδευση

  • «Μεθοδεύουν γκριζοποίηση της Θράκης»
   Για μεθόδευση που οδηγεί στην «γκριζοποίηση και διχοτόμηση της Θράκης» καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ο καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Γεώργιος Π. Παύλος, με αφορμή το δρομολογούμενο πρόγραμμα που αφορά την «εκπαίδευση των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» και προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εισαγωγή της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία της Θράκης.
  • Οι πρώτοι πτυχιούχοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου
   Το... «χαρτί» στο χέρι πήραν οι 64 πρώτοι απόφοιτοι του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας) στη Θεσσαλονίκη, σε πανηγυρική τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής.
  • Αρχή με Γλώσσα στις Πανελλαδικές
   Ξεκινούν σήμερα για τις πανελλαδικές εξετάσεις που αφορούν τη συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων για την εισαγωγή τους στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ήτοι περί τις 93.000 χιλιάδες διαγωνιζομένων. Η Νεοελληνική Γλώσσα είναι, όπως πάντα, το μάθημα με το οποίο αρχίζει η προσπάθεια για την πρόσβαση στις ανώτατες σχολές, η οποία φέτος σηματοδοτείται από την κατάργηση της βάσης του 10.
  • ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ - ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ «Γέφυρες» στο Αιγαίο με νέα σχολικά βιβλία
   Η επαναπροσέγγιση της ιστορίας των ελληνοτουρκικών σχέσεων μέσα από τα σχολικά βιβλία των δύο χωρών ξαναμπαίνει την ατζέντα των διμερών διαπραγματεύσεων ή, μάλλον, της κοινής προσπάθειας ώστε να αναδειχθούν «τα κοινά που έχουμε και αυτά που μας ενώνουν». Ιστορικά γεγονότα, τα οποία «με αντικειμενικά κριτήρια και από διεθνείς οργανισμούς είναι απολύτως λυμένα», επ' ουδενί δεν θα τεθούν προς συζήτηση, τονίζει η υπουργός Παιδείας, καθώς οι αμοιβαίες προσπάθειες στοχεύουν «όχι στην ουσία των γεγονότων, αλλά στο κλίμα το οποίο διαμορφώνεται».
  • Παραίτηση με αιχμές από τον Μπαμπινιώτη
   Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) -που σηματοδότησε τον διάλογο για την αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος επί Ν.Δ.- υπέβαλε, χθες, ο καθηγητής, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
 • Ελαφρύς τραυματισμός

  • ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ Ισχυρή έκρηξη βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού
   Μια νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από την ισχυρή έκρηξη Υλικές ζημιές, κυρίως σε γύρω πολυκατοικίες και καταστήματα, προκάλεσε ισχυρή έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο των φυλακών. Από τα σπασμένα τζάμια τραυματίστηκε ελαφρά 22χρονη.
 • Σχέδιο «Καλλικράτης»

  • «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»: ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΘΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ Θέλουν τη Μονεμβασιά, «Επίδαυρο Λιμηρά»
   «Βοηθήστε μας να περισωθεί το όνομα της Μονεμβασιάς». Την έκκληση αυτή απευθύνει ο δήμαρχος της πόλης Νεκτάριος Μαστορόπουλος και καταθέτει στην «Ε» περισσότερους από 10 λόγους που έχουν συσπειρώσει και ξεσηκώσει τους κατοίκους για τους σχεδιασμούς του υπουργείου για τον «Καλλικράτη».
  • Αμετανόητος Ραγκούσης για τον Δήμο Ελληνικού
   Ακαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση με την Επιτροπή Αγώνα του Δήμου Ελληνικού, που αντιδρά στη συνένωση του Ελληνικού με τον Δήμο Αργυρούπολης, αλλά και γενικότερα στο «σχέδιο κατεδάφισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», όπως αποκαλεί τον «Καλλικράτη» ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. «Χρειάστηκε ο δήμαρχος Ελληνικού να φτάσει στη 15η μέρα απεργίας πείνας για να δεχτεί τελικά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης να ακούσει γιατί οι κάτοικοι της περιοχής διαφωνούν με το σχέδιο «Καλλικράτης» και απαιτούν τη διατήρηση του δήμου τους.
  • Απέκλεισαν αεροδρόμιο και εθνική οδό
   Να γίνει η Βάρδα έδρα του νέου δήμου και όχι τα Λεχαινά, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. Χθες ήρθαν στην Αθήνα και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ επέδωσαν σχετικό ψήφισμα και στον κ. Ραγκούση Το στρατιωτικό αεροδρόμιο απέκλεισαν χθες κάτοικοι του Καστελλίου Πεδιάδας και έφτασαν μέχρι την πίστα με τα αεροσκάφη, ζητώντας να μην αλλάξει η πρώτη πρόταση του υπουργείου σχετικά με την ένταξη του Δήμου Καστελλίου στον νέο Δήμο Πεδιάδας, που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης». Επίσης έκλεισαν οι δημοτικές υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα της περιοχής.
 • Απεργία ΠΝΟ

  • Δένουν τα πλοία στις 20 και 31 Μαΐου
   «Δεμένα» στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν στις 20 Μαΐου 2010 όλα τα υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία τη συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
 • Υγεία

  • Μεταγγίσεις: Γολγοθάς για 13 πάσχοντες
   Μονάδα μεσογειακής αναιμίας στην Αττική αναζητούσαν χθες 13 πάσχοντες από θαλασσαιμία, καθώς οι υπεύθυνοι του «Δρακοπούλειου» Κέντρου Αιμοδοσίας τούς ανακοίνωσαν αιφνιδίως, όταν πήγαν για την τακτική τους μετάγγιση αίματος, ότι το κέντρο δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει τις μεταγγίσεις, επειδή δεν διαθέτει το απαραίτητο για την προετοιμασία του αίματος προσωπικό!
 • Άλλες ειδήσεις

  • Η ταυτότητα του θύματος
   ! Ενας 40χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος ζούσε και εργαζόταν νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, είναι -σύμφωνα με την Αστυνομία- ο άτυχος άνδρας που βρέθηκε διαμελισμένος στην Καλλιθέα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.
  • Δίκτυο διερμηνέων για φωνή στους μετανάστες
   Αν και το μεταναστευτικό φαινόμενο εξελίσσεται ήδη 30 χρόνια, στη χώρα μας ελάχιστα μέτρα έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ενός μηχανισμού υποδοχής και ένταξης, με αποτέλεσμα να ανακύπτουν αενάως τα ίδια ή και χειρότερα προβλήματα.
  • ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΠΙΝΑ Εγγυητικές-μαϊμού από κατασκευαστές
   Πλαστές εγγυητικές επιστολές δίνονται από κατασκευαστές για να διασφαλίσουν την καλή ποιότητα των έργων που αναλαμβάνουν!