Έντυπη Έκδοση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ: ΗΜΑΣΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΕΤΡΑ

«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»

Η βάση των αλλαγών, πάνω στις οποίες θα δημιουργηθεί το νέο οικοδόμημα, είναι πρώτον ένα δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους, δεύτερον ευνομία και αίσθημα δικαίου, ώστε να ισχύσει αυτό που λέει ο λαός, «κάποιοι που έφταιξαν να πληρώσουν», και τρίτον αλλαγές στο πολιτικό σύστημα.

Η Αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τους συγκεντρωμένους που αποδοκίμαζαν τον Γ. Παπανδρέου, την ώρα που εκείνος επισκεπτόταν τα γραφεία της περιφέρειας στη Λαμία Η Αστυνομία προσπαθεί να απωθήσει τους συγκεντρωμένους που αποδοκίμαζαν τον Γ. Παπανδρέου, την ώρα που εκείνος επισκεπτόταν τα γραφεία της περιφέρειας στη Λαμία Με τη φράση αυτή περιέγραψε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τις αλλαγές που επιδιώκει η κυβέρνηση, κατά τη χθεσινή επίσκεψη και ομιλία του στην 44η Εκθεση της Λαμίας. Οι αλλαγές αυτές, είπε, αποτελούσαν κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ και θα είναι συντεταγμένες μέσα από διάλογο και διαβούλευση. «Μιλάμε για ενίσχυση και όχι κατάλυση της δημοκρατίας», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε οξυγόνο την ευκαιρία συνάντησής του με τους ανθρώπους της περιφέρειας, τονίζοντας ότι πιστεύει πάρα πολύ στις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας, την οποία ένα σύστημα την έχει κρατήσει στο περιθώριο και την έχει εγκλωβίσει, ενώ τόνισε την ιδιαίτερη σημασία των περιφερειακών ΟΚΕ που, όπως είπε, θα δώσουν αναπτυξιακή ταυτότητα σε κάθε περιοχή.

«Ηρθε η στιγμή να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ημασταν υποχρεωμένοι να πάρουμε δύσκολα μέτρα, τα οποία πρέπει να κατανεμηθούν ισομερώς, αλλά περισσότερο πρέπει να επιβαρύνουν τους έχοντες. Θα εντείνουμε τις προσπάθειες για ένα δίχτυ ασφαλείας για τους πιο αδύναμους, στο πλαίσιο αντοχής του προϋπολογισμού».

Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Θα πάρει χρόνο να συμμαζέψουμε τα πράγματα, αλλά θα τα συμμαζέψουμε». Αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες κατά των μέτρων, είπε ότι είναι πολύ λογικό να υπάρχει αίσθημα πικρίας και να εκφράζονται διαμαρτυρίες, αλλά τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη βία.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν η υπουργός Κατερίνα Μπατζελή, οι υφυπουργοί Γ. Μαγκριώτης, Γ. Ντόλιος, Σ. Αρναουτάκης και άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες. Ο νομάρχης Φθιώτιδας Θ. Χειμάρας και ο δήμαρχος Λαμιέων Γ. Κοτρωνιάς κατέθεσαν υπομνήματα με αιτήματα της περιοχής. *

Αποδοκιμάστηκε από φίλους του ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα

Κρυφτούλι με οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε στη Λαμία ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί που τον συνόδευαν στην αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην περιοχή.

Αρχικά πήγε στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τα μέλη της ΝΟΚΕ (Νομαρχιακή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή), έναν σχεδόν ξεχασμένο θεσμό.

Εξω από το κτίριο της περιφέρειας είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ που φώναζαν συνθήματα κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του κ. Παπανδρέου. Μάλιστα κάποια στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΣΟΚ που επιχείρησαν να απωθήσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αποχώρησαν.

Το κλίμα γενικά ήταν τεταμένο και είναι η πρώτη φορά που αποδοκιμάζεται πρωθυπουργός σε επίσκεψή του στη Λαμία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί, που είχαν λάβει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, συνέστησαν στον κ. Παπανδρέου να παραμείνει περίπου για μία ώρα στο κτίριο της περιφέρειας για να εκτονωθεί η κατάσταση, πριν μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας, όπου αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η 44η εκθεσιακή περίοδος. Ομως και εκεί τον ανέμεναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και για μία ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου αποδοκιμάστηκε φραστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
Καλεί Προβόπουλο και διευθυντές Τραπεζών να μειώσουν τις αποδοχές τους
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οι λίστες των γιατρών
Ποιοι «θεράπευαν» τα φορολογικά τους βιβλία
Πεταλωτής: Ρίχνουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Το υπουργείο δεν περίμενε την απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Στενή συνεργασία» με Τουρκία, πλην Αμυνας
Κυβέρνηση
Καλεί Προβόπουλο και διευθυντές Τραπεζών να μειώσουν τις αποδοχές τους
«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»
Προτάσεις Lazard
«Δανειστείτε από τις αγορές, μεταθέστε τις αποπληρωμές»
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας κατά επιχειρηματιών -τιμητών της πολιτικής ζωής
Τσίπρας: Ιδεολογικός μέντορας του Παπανδρέου το ΔΝΤ
Αντισυνταγματική άρση του απορρήτου
ΚΚΕ
«Νόμπελ υποκρισίας»
Συλλαλητήριο ΚΚΕ, συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ
Εξεταστικές επιτροπές
Κλίμα έντασης για τις «ποινικές ευθύνες»
Συναγερμός στη Ν.Δ. για τυχόν κλήση Καραμανλή
Διαψεύδει η Εξεταστική, εμπλοκή 8 πολιτικών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με Siemens
Τζίφος από τον έλεγχο λογαριασμών
Αγωγή Ρουσόπουλου
«Γιούχα» και έντονες αντεγκλήσεις
Άλλες ειδήσεις
Κατσέλη: Μυθεύματα τα περί αρμοδιοτήτων
Προωθούν το δεξί χέρι του Βουρλούμη στον ΟΤΕ για αντικαταστάτη του
Πέθανε 78 ετών ο Α. Καρκαγιάννης
Κατάργησε Ινστιτούτο ως «θεσμό υπερπολυτελούς λειτουργίας»