Έντυπη Έκδοση

Απέκλεισαν αεροδρόμιο και εθνική οδό

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο απέκλεισαν χθες κάτοικοι του Καστελλίου Πεδιάδας και έφτασαν μέχρι την πίστα με τα αεροσκάφη, ζητώντας να μην αλλάξει η πρώτη πρόταση του υπουργείου σχετικά με την ένταξη του Δήμου Καστελλίου στον νέο Δήμο Πεδιάδας, που προβλέπει το σχέδιο «Καλλικράτης». Επίσης έκλεισαν οι δημοτικές υπηρεσίες, τα σχολεία και τα καταστήματα της περιοχής.

Να γίνει η Βάρδα έδρα του νέου δήμου και όχι τα Λεχαινά, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. Χθες ήρθαν στην Αθήνα και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ επέδωσαν σχετικό ψήφισμα και στον κ. Ραγκούση Να γίνει η Βάρδα έδρα του νέου δήμου και όχι τα Λεχαινά, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης», ζητούν οι κάτοικοι της περιοχής. Χθες ήρθαν στην Αθήνα και διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ επέδωσαν σχετικό ψήφισμα και στον κ. Ραγκούση Η πρώτη πρόταση του υπουργείου για το Καστέλλι προβλέπει τη συνένωσή του με τους δήμους Μαλίων, Χερσονήσου, Γουβών και Επισκοπής με έδρα τη Χερσόνησο και η δεύτερη εναλλακτική, με τους Δήμους Αρκαλοχωρίου και Θραψανού με έδρα το Αρκαλοχώρι.

Οι κάτοικοι του Καστελλίου, το οποίο σημειωτέον βρίσκεται στο μέσον της πεδιάδας που δίδει το όνομά της στον πρώτο δήμο, θέλουν να πάνε με τους Δήμους Χερσονήσου, Μαλίων κ.λπ. καθώς πολλοί από αυτούς δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη. «Δεν είναι δυνατόν να δημιουργείται Δήμος Πεδιάδας και από αυτόν να λείπει το Καστέλλι, που για δεκάδες χρόνια προσδιορίζεται από τη θέση του στην περιοχή αυτή», τονίζει ο δήμαρχος Μανόλης Σμυρνάκης. Υπέρ της συνένωσης με τον δήμο Καστελλίου έχουν ταχθεί και τα δημοτικά συμβούλια των άλλων δήμων που θα αποτελούν τον Δήμο Πεδιάδας.

Η αντίδραση των κατοίκων ενισχύεται από το γεγονός ότι οι δήμαρχοι Θραψανού και Αρακαλοχωρίου θέλουν να ενταχθεί το Καστέλλι στον νέο δήμο που συγκροτούν και έκαναν προχθές κινητοποιήσεις αποκλείοντας τον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου-Αρκαλοχωρίου.

Κινητοποίηση έκαναν χθες και κάτοικοι του Τυμπακίου έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης και επέδωσαν ψήφισμα στον γενικό γραμματέα Θ. Καρούντζο. Το Τυμπάκι ζητά να μην ενωθεί με τους Δήμους Μοιρών και Γόρτυνας.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ και της ολομέλειας των δημάρχων. Οι δήμαρχοι επαναδιατυπώνουν την αντίδρασή τους στην πρόταση του υπουργείου για τη δημιουργία ενός δήμου στο νησί και αποφάσισαν για σήμερα να κλείσουν τους δήμους και να προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Προειδοποιούν την κυβέρνηση να μη στείλει εκπρόσωπό της κατά τον εορτασμό της 21 Μαΐου για την επέτειο της Ενωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, μη εξαιρουμένου και του περιφερειάρχη.

Για την ερχόμενη Δευτέρα, όλοι οι δήμαρχοι θα έρθουν στην Αθήνα, ώστε να συναντηθούν με τον υπουργό Εσωτερικών και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους. Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κερκυραίων πραγματοποιήθηκε χθες στην Παλαιόπολη, με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Το τμήμα Κέρκυρας του ΤΕΕ, έπειτα από συνεδρίαση, σε γραπτό κείμενο θέσεων αναφέρει στην ανάγκη δημιουργίας «ισχυρής Περιφέρειας που θα είναι ικανή να σχεδιάσει και να εφαρμόσει αυτοτελώς τις νησιωτικές πολιτικές».

ΣΕΡΡΕΣ: Αντιδρούν οι Σερραίοι για τον χωροταξικό χάρτη του «Καλλικράτη» από τους Δήμους Λευκώνα, Στρυμονικού και Μητρουσίου. Σε κλείσιμο της Εθνικής Οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση Βαμβακιάς προχώρησαν χθες το πρωί, για περίπου ένα τέταρτο, κάτοικοι των Δήμων Λευκώνα, Στρυμονικού και Μητρουσίου, αντιδρώντας για τον χωροταξικό χάρτη του «Καλλικράτη» στην περιοχή τους. Κύριο αίτημα των τριών δήμων είναι η συνένωσή τους σε έναν δήμο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Σχετικά θέματα: Σχέδιο «Καλλικράτης»
Θέλουν τη Μονεμβασιά, «Επίδαυρο Λιμηρά»
Αμετανόητος Ραγκούσης για τον Δήμο Ελληνικού
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Θάλαμος αερίων
Ρύπαιναν με αμίαντο
Τρέχουν να προλάβουν νέα ευρωπρόστιμα
«Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή»
Εκπαίδευση
«Μεθοδεύουν γκριζοποίηση της Θράκης»
Οι πρώτοι πτυχιούχοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Αρχή με Γλώσσα στις Πανελλαδικές
«Γέφυρες» στο Αιγαίο με νέα σχολικά βιβλία
Παραίτηση με αιχμές από τον Μπαμπινιώτη
Ελαφρύς τραυματισμός
Εκρηξη βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού
Σχέδιο «Καλλικράτης»
Θέλουν τη Μονεμβασιά, «Επίδαυρο Λιμηρά»
Αμετανόητος Ραγκούσης για τον Δήμο Ελληνικού
Απέκλεισαν αεροδρόμιο και εθνική οδό
Απεργία ΠΝΟ
Δένουν τα πλοία στις 20 και 31 Μαΐου
Υγεία
Μεταγγίσεις: Γολγοθάς για 13 πάσχοντες
Άλλες ειδήσεις
Η ταυτότητα του θύματος
Δίκτυο διερμηνέων για φωνή στους μετανάστες
Εγγυητικές-μαϊμού από κατασκευαστές