Έντυπη Έκδοση

ΑΝΑΣΤΑΤΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΑΥΤΙΑ - ΒΛΑΧΟΥ - ΝΤΑΣΚΑ

«Γιούχα» και έντονες αντεγκλήσεις

Εν μέσω έντονων αντεγκλήσεων μεταξύ συνηγόρων των δύο πλευρών, σε ένα κατάμεστο ακροατήριο, όπου ακούστηκαν και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί κατά του ενάγοντος πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, συζητήθηκε χθες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας η αγωγή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου κατά του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha» και των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα.

Ρουσόπουλος: Επιδιώκει συνολικά 1.200.000 ευρώ από τους Γ. Αυτιά, Γ. Βλάχο και Γ. Ντάσκα και στην εκπομπή τους στον «Alpha» Ρουσόπουλος: Επιδιώκει συνολικά 1.200.000 ευρώ από τους Γ. Αυτιά, Γ. Βλάχο και Γ. Ντάσκα και στην εκπομπή τους στον «Alpha» Η αγωγή, με την οποία ο κ. Ρουσόπουλος διεκδικεί συνολικά ποσόν 1.200.000 ευρώ, επιδιώκοντας όπως υποστηρίζει «την αποκατάσταση της αλήθειας», είχε κατατεθεί μετά την παραίτησή του από τον υπουργικό θώκο και αφορούσε εκπομπή του «Alpha» όπου σχολιάστηκε η περιουσιακή του κατάσταση. Κατά τον κ. Ρουσόπουλο, «οι εναγόμενοι με δόλο προέβαλαν ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς καταλογίζοντάς μου ότι πλούτισα διά της πολιτικής, μάλιστα δε παρανόμως».

Με την έναρξη της συζήτησης, παρόντος του κ. Ρουσόπουλου αλλά και κάποιων υποστηρικτών του που διαμαρτύρονταν για τα σε βάρος του σχόλια, ο εκ των εναγομένων, Γ. Βλάχος, δήλωσε:

«Ασκησα έντονη κριτική στην εξουσία. Ζητώ συγγνώμη από σας, κύριοι δικαστές, για τη μείωση των μισθών σας γιατί τότε δεν ασκήσαμε εντονότερη κριτική. Τον κ. Ρουσόπουλο εμφάνισα ως λαμόγιο και τώρα του αποδίδω τον τίτλο του αρχιλαμόγιου της μεταπολίτευσης. Ουδέποτε πολιτικός στην Ελλάδα στα τόσα χρόνια από τριάρι στην Καισαριανή απέκτησε τέτοια ακίνητα και βίλες».

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, εξεταζόμενος ως μάρτυρας υπέρ του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, υποστήριξε:

«Αν ήμουν στη θέση του, θα έκανα και εγώ αγωγή. Γινόταν ένα είδος κοπτοραπτικής. Την εκπομπή την έκαναν για να φανεί ότι ο Ρουσόπουλος τα πήρε από τους παπάδες και τους βοήθησε με το Βατοπέδι». Για την οικονομική του κατάσταση πριν ασχοληθεί με την πολιτική, ανέφερε ότι ήταν «ανθηρή. Υπήρξε παρουσιαστής με μεγάλες απολαβές. Το 1994 λάμβανε ως δημοσιογράφος 4 εκατομμύρια δραχμές, περίπου 3 φορές πάνω από τις απολαβές ενός πολιτικού».

«Επρεπε κάποιοι να πληρώσουν πολιτικά για το Βατοπέδι. Το δικό μου συμπέρασμα από την εκπομπή, τι προέκυπτε δηλαδή, ήταν ότι Ρουσόπουλος ήταν μέτριος δημοσιογράφος που τον μάζεψε η πολιτική και τον "προίκισε"», κατέληξε ο μάρτυρας.

Υπέρ των εναγομένων κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Παπαγιάννης και Δήμος Βερύκιος και ο πρώην υπουργός, επί Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Τσιτουρίδης.

Ο Γ. Παπαγιάννης χαρακτήρισε «αξιόπιστους» τους δημοσιογράφους που «έκαναν τη δουλειά τους» και υποστήριξε ότι «αυτά που γράφτηκαν ήταν πολύ χειρότερα, αλλά ο "Alpha" ήταν στο στόχαστρο γιατί άνοιξε το θέμα του Βατοπεδίου». Χαρακτήρισε τον ενάγοντα «δημοσιογράφο μετρίου αναστήματος» και το σπίτι του στο Καπανδρίτι «ιδιοκτησία σεΐχη».

Συνήγορος Ρουσόπουλου: «Δεκαέξι χρόνια πριν έπαιρνε σαν δημοσιογράφος τέσσερα εκατομμύρια μισθό. Αυτόν το δημοσιογράφο θεωρείτε μέτριο;».

Μάρτυρας: «Αν δεν ήταν εκλεκτός του Βαρδινογιάννη, θα 'ταν ακόμη πιο μέτριος».

Ο Σάββας Τσιτουρίδης, αφού επισήμανε «δεν είμαι μάρτυρας κατηγορίας κανενός, ήρθα να υποστηρίξω τον δημοσιογράφο Γ. Βλάχο, που είναι άδολος και πορεύεται με απόλυτη διαφάνεια στη ζωή και στον επαγγελματικό του βίο», μίλησε για «δημοσιογραφική κριτική», τονίζοντας ότι «ένα πολιτικό πρόσωπο όταν φέρεται να πλουτίζει κατά τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής προκαλεί ερωτηματικά στην κοινή γνώμη». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Ρουσόπουλος «δεν προασπίστηκε τον εαυτό του όπως έπρεπε, μόλις άρχισαν τα πρώτα δημοσιεύματα».

Τσιτουρίδης: «Αν ήμουν ο Ρουσόπουλος, θα ζήταγα το δίκιο μου για τα δημοσιεύματα. Δεν θα καταλογίσω τίποτε σε κανέναν που μπορεί να πλούτισε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας αν αποδεικνύεται το πώς. Ο κ. Ρουσόπουλος άφηνε ερωτηματικά που εύχομαι και ελπίζω να απαντηθούν. Τότε δεν ήταν καλό το κλίμα για τον κ. Ρουσόπουλο, αλλά και για πολλούς από εμάς. Αν όλοι οι πολιτικοί είχαμε δώσει στέρεες απαντήσεις θα περνούσαμε καλύτερα σήμερα».

Συνήγορος Ρουσόπουλου: «Δεν ξέρετε ότι είχε κάνει δημόσια δήλωση ότι όσο ήταν υπουργός δεν θα έκανε αγωγές;»

Τσιτουρίδης: «Δεν το θυμάμαι».

Ο Δ. Βερύκιος υποστήριξε πως «ό,τι ειπώθηκε ήταν προϊόν πολιτικής σκέψης και σχολίου επί όσων επί μήνες βασάνιζαν την επικαιρότητα. Επρόκειτο για βαθύτατα πολιτική κριτική στο φαινόμενο, όχι στο πρόσωπο. Δεν ειπώθηκε ότι πλούτισε από την πολιτική, αλλά κατά τη διάρκεια της πολιτικής. Κανείς δεν τον είπε κλέφτη. Θα πάρουμε δηλαδή τώρα από τον Βλάχο, που είναι μάχιμος δημοσιογράφος, και το σπίτι της μάνας του γιατί έκανε πολιτική ανάλυση;».

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οι λίστες των γιατρών
Ποιοι «θεράπευαν» τα φορολογικά τους βιβλία
Πεταλωτής: Ρίχνουμε στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Το υπουργείο δεν περίμενε την απάντηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
«Στενή συνεργασία» με Τουρκία, πλην Αμυνας
Κυβέρνηση
Καλεί Προβόπουλο και διευθυντές Τραπεζών να μειώσουν τις αποδοχές τους
«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»
Προτάσεις Lazard
«Δανειστείτε από τις αγορές, μεταθέστε τις αποπληρωμές»
ΣΥΡΙΖΑ
Τσίπρας κατά επιχειρηματιών -τιμητών της πολιτικής ζωής
Τσίπρας: Ιδεολογικός μέντορας του Παπανδρέου το ΔΝΤ
Αντισυνταγματική άρση του απορρήτου
ΚΚΕ
«Νόμπελ υποκρισίας»
Συλλαλητήριο ΚΚΕ, συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ
Εξεταστικές επιτροπές
Κλίμα έντασης για τις «ποινικές ευθύνες»
Συναγερμός στη Ν.Δ. για τυχόν κλήση Καραμανλή
Διαψεύδει η Εξεταστική, εμπλοκή 8 πολιτικών από ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με Siemens
Τζίφος από τον έλεγχο λογαριασμών
Αγωγή Ρουσόπουλου
«Γιούχα» και έντονες αντεγκλήσεις
Άλλες ειδήσεις
Κατσέλη: Μυθεύματα τα περί αρμοδιοτήτων
Προωθούν το δεξί χέρι του Βουρλούμη στον ΟΤΕ για αντικαταστάτη του
Πέθανε 78 ετών ο Α. Καρκαγιάννης
Κατάργησε Ινστιτούτο ως «θεσμό υπερπολυτελούς λειτουργίας»