Έντυπη Έκδοση

«Ναι στην έρευνα»

Συνάντηση για την εξασφάλιση της συναίνεσης είχαν χθες σημαντικοί παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου με τον αθλητικό εισαγγελέα, Κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος διερευνά την υπόθεση «ύποπτων παιχνιδιών».

Αδαμίδης και Κομνηνός χθες στον εισαγγελέα Αδαμίδης και Κομνηνός χθες στον εισαγγελέα Πρόκειται για τους πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟ, Ν. Πατέρα, αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Γ. Λούβαρη, πρόεδρο της ΑΕΚ, Στ. Αδαμίδη και γενικό διευθυντή της Super League, Π. Κομνηνό, οι οποίοι εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο έργο της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, κατά την έξοδό τους από το εισαγγελικό γραφείο, δήλωσαν μεταξύ άλλων:

* Ν. Πατέρας: «Κάθε έρευνα για ένα τέτοιο θέμα είναι απόλυτα ορθή. Ο κ. Σιμιτζόγλου άκουσε τις απόψεις μας για τα στημένα παιχνίδια. Μπορεί στο άμεσο μέλλον να καταθέσουμε και ως μάρτυρες. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε».

*Στ. Αδαμίδης: «Η ΑΕΚ κουβαλάει πληγές από τις μεθοδεύσεις, οι οποίες της έχουν στερήσει αυτά που δικαιούται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο αθλητικός εισαγγελέας έχει τη συμπαράστασή μας στο έργο του».

* Π. Κομνημνός: «Ο κ. εισαγγελέας ήθελε να ενημερωθεί πώς λειτουργεί το σύστημα προειδοποίησης της UEFA στα παιχνίδια στα οποία σημειώνεται περίεργη στοιχηματική συμπεριφορά και να βρούμε πιθανές λύσεις ή προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Τα στοιχεία δεν ονοματίζουν στημένους αγώνες, αλλά εντοπίζουν ασυνήθη στοιχηματική συμπεριφορά».

Και όλα αυτά ενώ ο εισαγγελέας Σιμιτζόγλου αναμένεται σύντομα να ζητήσει επιπλέον στοιχεία από τον ΟΠΑΠ, την UEFA και μεγάλα γραφεία στοιχημάτων του εξωτερικού. Από αυτά θα φανεί αν είναι δυνατόν να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, κατηγορία ικανή για να ζητηθεί το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμπλεκόμενων παραγόντων, αλλά και η άρση του τηλεφωνικού τους απορρήτου. Στο επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να κληθούν και αξιωματούχοι της UEFA έτσι ώστε να καταθέσουν διευκρινιστικά για την υπόθεση. Αρχικά πάντως αναμένεται να προσέλθουν ως μάρτυρες εκπρόσωποι του ΟΠΑΠ και παράγοντες του ποδοσφαίρου από Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η προκαταρκτική έρευνα διερευνά στοιχεία και καταγγελίες που αφορούν περίπου 25 -30 ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες, κυρίως της Β' Εθνικής Κατηγορίας, αλλά και της Α' κατά την περίοδο 2008-2009.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ποδόσφαιρο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Βόλεϊ
Ξανά στον θρόνο!
Η πρώτη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΟΠΕ
ΠΑΟΚ
Απομένει η ανακοίνωση
Δύσβατος δρόμος στα προκριματικά του Champions League
Ολυμπιακός
Σωκράτης μόνος ψάχνει
Σκυμμένα τα κεφάλια στου Ρέντη
Παναθηναϊκός
Με Πατέρα ή Γιαννακόπουλο
Αρης
«Πάρτε κεφάλια»
ΑΕΚ
Κρίσιμο δεκαήμερο για την ΑΕΚ
«Υποπτα παιχνίδια»
«Ναι στην έρευνα»
Μπάσκετ
«Πονάνε» οι τρεις
Άλλες ειδήσεις
Special Olympics στο Μουντιάλ
Αγωνία στην Αθήνα