Έντυπη Έκδοση

Η πρώτη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΟΠΕ

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ομοσπονδίας βόλεϊ ανακοίνωσε χθες επίσημα σε συνέντευξη Τύπου ο Αχιλλέας Μαυρομάτης. «Το 2008 έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος.

Πολλοί πίστεψαν ότι κάτι θα άλλαζε, όμως, ενάμιση χρόνο μετά, οι εξαγγελίες δεν έχουν υλοποιηθεί, τα στελέχη που στήριξαν την κίνηση "Οι φίλοι του βόλεϊ" έχουν αποχωρήσει και έχουν κατηγορηθεί άνθρωποι με προσφορά στο άθλημα», υπογράμμισε αρχικά, ζητώντας κατόπιν την άμεση προκήρυξη εκλογών: «Η διοίκηση της ΕΟΠΕ είναι προσωρινή από τις 6 Μαρτίου και ύστερα. Το θέμα του καταστατικού χρησιμοποιείται για να καθυστερήσουν οι αρχαιρεσίες».

Ονόματα συνεργατών δεν ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν θα λειτουργήσει «με αφορισμούς και αποκλεισμούς προσώπων», ενώ ειδική μνεία έκανε στον Νίκο Μπεργελέ («θα είναι ένας από τους πρώτους με τους οποίους θα συζητήσω»). Ο κ. Μαυρομάτης κράτησε επίσης αποστάσεις από τον Θ. Μπελιγράτη, ενώ για το θέμα των ολυμπιακών έργων, στο οποίο επιχειρήθηκε να συνδεθεί το όνομά του, υπογράμμισε: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα».

Προσφυγή

Στο ΑΣΕΑΔ προσέφυγε το ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ) για το θέμα του Κώστα Χριστοφιδέλλη, ζητώντας η τιμωρία του να αυξηθεί στα δύο χρόνια. Ο διεθνής βολεϊμπολίστας, υπενθυμίζεται, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Το ΕΣΚΑΝ θεωρεί πως η ποινή του αθλητικού δικαστή (ένας χρόνος), είναι μικρή και αντίκειται στον διεθνή κανονισμό της WADA, που επιβάλλει στη συγκεκριμένη περίπτωση διετή αποκλεισμό.

Από την πλευρά του ο Χριστοφιδέλλης κατέθεσε έφεση, ζητώντας είτε τη μείωση είτε την οριστική εξαφάνιση της ποινής, αφού, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται σε διαδικασία ιατρικών εξετάσεων και τα «αυξημένα ποσοστά της χοριακής γοναδοτροπίνης», της ουσίας δηλαδή που ανιχνεύτηκε κατά τον έλεγχο, μπορεί και να οφείλονται σε ψυχολογικούς λόγους. Η απόφαση από το δευτεροβάθμιο όργανο της αθλητικής δικαιοσύνης αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

* Εσπευσμένα ξεκινούν οι αγώνες προετοιμασίας της εθνικής βόλεϊ ανδρών το Σαββατοκύριακο, καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Πρώτος αντίπαλος είναι το Μαυροβούνιο, το οποίο η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει αύριο στου Ρέντη (18.00) και την Κυριακή, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Βόλεϊ
Σχετικά θέματα: Βόλεϊ
Ξανά στον θρόνο!
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Βόλεϊ
Ξανά στον θρόνο!
Η πρώτη υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΟΠΕ
ΠΑΟΚ
Απομένει η ανακοίνωση
Δύσβατος δρόμος στα προκριματικά του Champions League
Ολυμπιακός
Σωκράτης μόνος ψάχνει
Σκυμμένα τα κεφάλια στου Ρέντη
Παναθηναϊκός
Με Πατέρα ή Γιαννακόπουλο
Αρης
«Πάρτε κεφάλια»
ΑΕΚ
Κρίσιμο δεκαήμερο για την ΑΕΚ
«Υποπτα παιχνίδια»
«Ναι στην έρευνα»
Μπάσκετ
«Πονάνε» οι τρεις
Άλλες ειδήσεις
Special Olympics στο Μουντιάλ
Αγωνία στην Αθήνα