Έντυπη Έκδοση

Δένουν τα πλοία στις 20 και 31 Μαΐου

«Δεμένα» στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν στις 20 Μαΐου 2010 όλα τα υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση και μυστική ψηφοφορία τη συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία των Ελλήνων ναυτικών που θα κρατήσει ακινητοποιημένα τα υπό ελληνική σημαία πλοία -ανάμεσά τους και τα ακτοπλοϊκά- θα ξεκινήσει στις 00.01 της 20ης Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 της ίδιας μέρας, οπότε και θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων καθώς και όλων των υπολοίπων.

Ομως κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ αποφασίστηκε, και πάλι διά μυστικής ψηφοφορίας, η διεξαγωγή 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλα τα υπό ελληνική σημαία εμπορικά πλοία στις 31 Μαΐου 2010, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν οι Ελληνες ναυτικοί για την επικείμενη και σίγουρη άρση του καμποτάζ.

Η 24ωρη αυτή απεργία της ΠΝΟ, η διοίκηση της οποίας χαρακτήρισε το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής απαράδεκτο και ότι κινείται εκτός πραγματικότητας, θα ξεκινήσει από τις 06.00 π.μ. της 31ης Μαΐου και θα λήξει στις 06.00 π.μ. την 1 Ιουνίου 2010, ενώ κατά τη διάρκεια της απεργίας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το με σημαία Μάλτας κρουαζιερόπλοιο «ΖΕΝΙΤΗ», για το οποίο πριν λίγες μέρες είχε πραγματοποιηθεί δυναμική κινητοποίηση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που σημειωτέον πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Ομως χθες πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε τους 4.230 αλλοδαπούς επιβάτες των υπό σημαία Παναμά κρουαζιερόπλοιων «ΑΡΜΟΝΙΑ» και «ΜΟΥΖΙΚΑ», που, ενώ ήταν έτοιμα να καταπλεύσουν στην Ακτή Ξαβερίου όπου και θα αποβιβάζονταν οι επιβάτες για επίσκεψη στην Αθήνα, πληροφορήθηκαν ότι λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ενωσης Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών πλοίων δεν ήταν δυνατή η ρυμούλκησή τους στο λιμάνι.

Τελικά ύστερα από διαβουλεύσεις με τις λιμενικές αρχές τα δύο ξένα κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν με τετράωρη τουλάχιστον καθυστέρηση στο λιμάνι του Πειραιά οπότε και αποβιβάστηκαν οι 4.230 επιβάτες τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΑΔΕΔΥ
ΓΣΕΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Θάλαμος αερίων
Ρύπαιναν με αμίαντο
Τρέχουν να προλάβουν νέα ευρωπρόστιμα
«Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή»
Εκπαίδευση
«Μεθοδεύουν γκριζοποίηση της Θράκης»
Οι πρώτοι πτυχιούχοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Αρχή με Γλώσσα στις Πανελλαδικές
«Γέφυρες» στο Αιγαίο με νέα σχολικά βιβλία
Παραίτηση με αιχμές από τον Μπαμπινιώτη
Ελαφρύς τραυματισμός
Εκρηξη βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού
Σχέδιο «Καλλικράτης»
Θέλουν τη Μονεμβασιά, «Επίδαυρο Λιμηρά»
Αμετανόητος Ραγκούσης για τον Δήμο Ελληνικού
Απέκλεισαν αεροδρόμιο και εθνική οδό
Απεργία ΠΝΟ
Δένουν τα πλοία στις 20 και 31 Μαΐου
Υγεία
Μεταγγίσεις: Γολγοθάς για 13 πάσχοντες
Άλλες ειδήσεις
Η ταυτότητα του θύματος
Δίκτυο διερμηνέων για φωνή στους μετανάστες
Εγγυητικές-μαϊμού από κατασκευαστές