Έντυπη Έκδοση

Ρύπαιναν με αμίαντο

Πρόστιμο ύψους 240.000 ευρώ επέβαλε η υπουργός Περιβάλλοντος στους ιδιοκτήτες της ΑΜΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο Αχαΐας που, όπως έγραψε πρόσφατα η «Ε», ρυπαίνει ανεξέλεγκτα με ίνες αμιάντου το περιβάλλον παρά τις διαμαρτυρίες των οικολογικών οργανώσεων.

Το «τσουχτερό» πρόστιμο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών με πράξη βεβαίωσης παράβασης που αφορά την Εθνική Τράπεζα και την εταιρεία του ομίλου Αντζουλάτου.

Τα παραπάνω προέκυψαν απ' την απάντηση του υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Μωραΐτη σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη για το εν λόγω θέμα. Από τα έγγραφα που συνοδεύουν την απάντηση προκύπτει ότι σήμερα μοναδικός κάτοχος του ακινήτου είναι η «Διαχειριστική Ακινήτων Ανώνυμη Κτηματική Εταιρία - Κτηματική ΑΚΕ», εταιρεία συμφερόντων του ομίλου Αντζουλάτου, ο οποίος καλείται άμεσα να υποβάλει την απαιτούμενη μελέτη εξυγίανσης και αποκατάστασης του χώρου σύμφωνα με την ΚΥΑ Η.Π. 24944/1159/2006 (ΦΕΚ 791/6).

Σύμφωνα με έκθεση της ειδικής υπηρεσίας επιθεωρητών Περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες του χώρου δεν έχουν προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, γεγονός που δημιουργεί σημαντικά προβλήματα και κινδύνους τόσο για το περιβάλλον όσο και για την ανθρώπινη υγεία.

Επίσης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας, αναφερόμενη σε μετρήσεις ρύπανσης του αέρα από ίνες αμιάντου που παρουσίασε ο κ. Αντζουλάτος (σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλημα), σημειώνει ότι αφορούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες, ενώ σημαντικός είναι ο κίνδυνος ρύπανσης τόσο του εδάφους όσο και των νερών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Σχετικά θέματα: Περιβάλλον
Θάλαμος αερίων
Τρέχουν να προλάβουν νέα ευρωπρόστιμα
«Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Περιβάλλον
Θάλαμος αερίων
Ρύπαιναν με αμίαντο
Τρέχουν να προλάβουν νέα ευρωπρόστιμα
«Ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή»
Εκπαίδευση
«Μεθοδεύουν γκριζοποίηση της Θράκης»
Οι πρώτοι πτυχιούχοι του Διεθνούς Πανεπιστημίου
Αρχή με Γλώσσα στις Πανελλαδικές
«Γέφυρες» στο Αιγαίο με νέα σχολικά βιβλία
Παραίτηση με αιχμές από τον Μπαμπινιώτη
Ελαφρύς τραυματισμός
Εκρηξη βόμβας στις φυλακές Κορυδαλλού
Σχέδιο «Καλλικράτης»
Θέλουν τη Μονεμβασιά, «Επίδαυρο Λιμηρά»
Αμετανόητος Ραγκούσης για τον Δήμο Ελληνικού
Απέκλεισαν αεροδρόμιο και εθνική οδό
Απεργία ΠΝΟ
Δένουν τα πλοία στις 20 και 31 Μαΐου
Υγεία
Μεταγγίσεις: Γολγοθάς για 13 πάσχοντες
Άλλες ειδήσεις
Η ταυτότητα του θύματος
Δίκτυο διερμηνέων για φωνή στους μετανάστες
Εγγυητικές-μαϊμού από κατασκευαστές