Έντυπη Έκδοση

Σοπέν στο «Σινέ Παράδεισος»

Είναι συγκινητικό το φεστιβάλ ενός «περιφερειακού» δήμου να προετοιμάζει ιδίοις κόποις ένα αφιέρωμα στον Σοπέν. Κι όμως αυτό ακριβώς κάνει το διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικός Παράδεισος» του Δήμου Κορυδαλλού.

Η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου Η πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου Με αφορμή το Διεθνές Ετος Σοπέν και την 200ή επέτειο από τη γέννηση του μουσουργού, διοργανώνει αύριο και μεθαύριο, στην αίθουσα «Σινέ Παράδεισος» (Αγ. Γεωργίου & Ζάππα 4), έναν κύκλο εκδηλώσεων, με την καλλιτεχνική επιμέλεια του αρχιμουσικού και συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου και με ελεύθερη είσοδο.

Ο κύκλος περιλαμβάνει καταρχήν δύο συναυλίες. Η πρώτη θα γίνει αύριο, όταν για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί με Ελληνα σολίστ, την πιανίστα Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου, το περίφημο Κοντσέρτο για Πιάνο αρ. 2 του Σοπέν, στη σπάνια μεταγραφή του συνθέτη για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων, εν προκειμένω το πολωνικό κουαρτέτο Prima Vista Quartet.

Στη δεύτερη συναυλία, της Κυριακής, περιλαμβάνονται έργα για πιάνο, μουσική δωματίου και λιντ του Σοπέν, τα οποία θα ερμηνεύσουν σολίστ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Δημοτικού Ωδείου Κορυδαλλού, και θα γίνει αναφορά στους μεγάλους Πολωνούς ποιητές και φίλους του μουσουργού, Αντάμ Μιτσκιέβιτς και Γεωργία Σάνδη.

Στις εκδηλώσεις εντάσσονται και δύο εκθέσεις, η πρώτη σε συνεργασία με την πολωνική πρεσβεία και η άλλη, με τίτλο «Το ατελιέ του συνθέτη», και με υλικό που προέρχεται από τη Cite de la Musique και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας, σε συνεργασία με τη γαλλική πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται την Κυριακή μ' ένα συμπόσιο-ημερίδα για τον Σοπέν και εισηγητές γνωστούς μουσικολόγους και μουσικούς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Μουσική με την «ωμή» αθωότητα των παιδιών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Φεστιβάλ των Κανών
«Στριπτίζ» και στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι
33η Γιορτή Βιβλίου
Στο Ζάππειο η ανοιξιάτικη Γιορτή Βιβλίου
Συνέντευξη: Τζον Μπάνβιλ
«Εγώ είμαι ο θεός Ερμής»
Μουσική
Σοπέν στο «Σινέ Παράδεισος»
Μουσική με την «ωμή» αθωότητα των παιδιών
Εθνική Λυρική Σκηνή
Συμπόσιο υπέρ Ακαδημίας «Μαρία Κάλλας»
Εικαστικά
Η κρίση επαναπροσδιορίζει την Art Athina
Τηλεόραση
Διασκεδάζουν «μαθαίνοντας»
Τα θεραπεύουν και τα απελευθερώνουν
Δασοπροστασία και Πανελλαδικές