Έντυπη Έκδοση

Νέο «όχι» Γιώργου μέσω Νορβηγίας σε αναδιάρθρωση-«δραχμή»

Για ακόμα μια φορά και ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου, ο πρωθυπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους της χώρας αλλά και την έξοδό της από το ευρώ.

«Το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο χωρίς αναδιάρθρωση» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, επικαλούμενος και τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, μιλώντας χθες το πρωί στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση με θέμα: «Η ατζέντα μετά την κρίση για την κεντροαριστερά», που έγινε στο Οσλο.

Επίσης, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη του στόχου πρωτογενούς πλεονάσματος και δεν διαπραγματεύεται νέους όρους με τους δανειστές της.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και στη συνέντευξη (την οποία έδωσε μαζί με το Νορβηγό ομόλογό του Τζεν Στόλτεμπεργκ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Ε. Γκιλμόρ και τον πρόεδρο της Σερβίας Μπ. Τάντιτς):

- Είπε ότι και η Ελλάδα και οι εταίροι της έχουν αποφασίσει «να παραμείνουμε στο ευρώ» και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει το ενιαίο νόμισμα και να σταματήσει το παιχνίδι των ευθυνών, που δεν επιτρέπει την πρόοδό της. «Αναζητάμε αποδιοπομπαίους τράγους, παίζουμε το παιχνίδι των ευθυνών. Λέμε ότι φταίει ο Βορράς, φταίει η περιφέρεια, φταίνε οι μετανάστες. Αυτό αποδυναμώνει την Ευρώπη, χάνουμε την προοπτική που είχαμε» τόνισε.

- Συνέδεσε ευθέως το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα με την Ευρώπη, λέγοντας ότι «το ελληνικό δράμα έχει γίνει ευρωπαϊκό δράμα κι αν δεν το αντιμετωπίζαμε αποτελεσματικά, θα επεκτεινόταν».

- Υποστήριξε ότι οι πιέσεις των αγορών και τα συνεχή δημοσιεύματα των ξένων μέσων ενημέρωσης «προάγουν φόβο» και η παραμικρή δυσκολία στην ελληνική οικονομία διογκώνεται. «Τα σενάρια καταστροφής δεν βοηθούν τις επενδύσεις», είπε και επανέλαβε: «Αφήστε την Ελλάδα να κάνει τη δουλειά της». Επίσης τόνισε ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης επιτρέπουν κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της χώρας.

- Ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2012, είπε ότι «οι αγορές είναι ακόμα φοβισμένες», πρόσθεσε όμως ότι «όσο προχωράμε, θα τις πείσουμε». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πολιτικής του, είπε ότι έχουν ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα, άλλαξε το φορολογικό και το ασφαλιστικό σύστημα, μειώθηκε το έλλειμμα κατά 5%, αυξήθηκαν οι εξαγωγές και ανακάμπτει ο τουρισμός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Με έγγραφα, εναντίον του Σημίτη
Δημοκρατική Αριστερά
Κουβέλης: Ανάσες μόνο με σχέδιο ανάπτυξης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Νέα πρόκληση για τα νησιά μας
Κυβέρνηση
Νέο «όχι» Γιώργου μέσω Νορβηγίας σε αναδιάρθρωση-«δραχμή»
Νέα Δημοκρατία
Μετέωρη η συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παπούλιας: Συνεχής μάχη ενάντια στο τέλμα
ΣΥΡΙΖΑ
«Δικομματική η οδός για τις εκποιήσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπό όρους τα ταξίδια υπουργών
Υπόθεση υποβρυχίων
Υποβρύχιες μίζες μέχρι τις πηγές του Αμαζονίου!
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος
Χανιά
«Οχι» Χανιωτών στους Γάλλους
Άλλες ειδήσεις
Γερμανοί βουλευτές στη Θράκη
Μήνυσε μπλόγκερ ο Ταγματάρχης