Έντυπη Έκδοση

Υπό όρους τα ταξίδια υπουργών

Οχι στη χρηματοδότηση των ταξιδιών υπουργών στο εξωτερικό αν αυτά δεν προωθούν (και) τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας, λέει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, υιοθετώντας το μοντέλο που εφαρμόζει ήδη η Μ. Βρετανία. Μάλιστα στο περιθώριο συνεδρίου για την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα, στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους την πρόθεσή του να κάνει σχετική εισήγηση στον πρωθυπουργό.

Στο ίδιο πλαίσιο, δηλαδή να έχουν όλες οι ενέργειες στο επίκεντρό τους την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της Ελλάδας, είπε ότι στο εξής όλα τα γραφεία ΟΕΥ (Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων) των ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό πρέπει να λειτουργούν με προκαθορισμένους ποσοτικούς στόχους, ρίχνοντας το βάρος σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα και στον ρόλο του κράτους, υποστηρίζοντας πως «είναι μεγάλη παρεξήγηση ότι το κράτος βρίσκεται εδώ για να πληρώνει». Τόνισε ότι «πρέπει να ξεφύγουμε από το μοντέλο της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας και έρευνας».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε ότι η χώρα διαθέτει το απαιτούμενο επιστημονικό προσωπικό και ότι πρέπει να σταματήσει η λεγόμενη «μετανάστευση εγκεφάλων» στο εξωτερικό.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εξωτερικών
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Με έγγραφα, εναντίον του Σημίτη
Δημοκρατική Αριστερά
Κουβέλης: Ανάσες μόνο με σχέδιο ανάπτυξης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Νέα πρόκληση για τα νησιά μας
Κυβέρνηση
Νέο «όχι» Γιώργου μέσω Νορβηγίας σε αναδιάρθρωση-«δραχμή»
Νέα Δημοκρατία
Μετέωρη η συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παπούλιας: Συνεχής μάχη ενάντια στο τέλμα
ΣΥΡΙΖΑ
«Δικομματική η οδός για τις εκποιήσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπό όρους τα ταξίδια υπουργών
Υπόθεση υποβρυχίων
Υποβρύχιες μίζες μέχρι τις πηγές του Αμαζονίου!
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος
Χανιά
«Οχι» Χανιωτών στους Γάλλους
Άλλες ειδήσεις
Γερμανοί βουλευτές στη Θράκη
Μήνυσε μπλόγκερ ο Ταγματάρχης