Έντυπη Έκδοση

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Μετέωρη η συναίνεση

Στη γραμμή που κινήθηκε στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ., ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στο υπάρχον Μνημόνιο, κινήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας στη Συγγρού χθες το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε».

Ο Τόμσεν στην Συγγρού Ο Τόμσεν στην Συγγρού Στον απόηχο των τελευταίων πιέσεων που ασκήθηκαν από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου -Ολι Ρεν, Πολ Τόμσεν- που κάλεσαν την αντιπολίτευση να επιδείξει συναίνεση για να εφαρμοστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε να επαναλαμβάνει στη συνάντηση «δεν μπορώ να συναινέσω σε κάτι που διαλύει τη χώρα μου».

Η τρόικα επέμενε στο επιχείρημά της ότι δεν είναι το Μνημόνιο αυτό που φταίει αλλά η Ελλάδα που δεν το εφαρμόζει και γι' αυτό δεν έχει αποτελέσματα. Ο Αντώνης Σαμαράς τούς παρέδωσε το σχέδιό του για την «επανεκκίνηση της οικονομίας» το οποίο παρουσίασε στο Ζάππειο προχθές. Δεν χρησιμοποίησε τους ίδιους υψηλούς τόνους (δεν μίλησε για «έγκλημα», «επιπολαιότητα» κ.λπ.), αλλά οι εκπρόσωποι της τρόικας έφυγαν από τη Συγγρού με την αίσθηση ότι δύσκολα θα πείσουν τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδείξει συναίνεση αν το σχέδιο δεν αλλάξει.

«Οι τροϊκανοί πρώτον εκφράζουν τα συμφέροντα των δανειστών, δεύτερον είναι αυτοί οι οποίοι έχουν επιβάλει στην κυβέρνηση ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο ονομάστηκε Μνημόνιο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Κ. Μαρκόπουλος, στη ΝΕΤ. «Για το οποίο εμείς λέμε εξαρχής ότι είναι λάθος. Οταν εμείς το λέγαμε ήμαστε λιγάκι μόνοι. Σήμερα είμαστε μαζί με το 86% του ελληνικού λαού».

Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είπε ότι θα ευχόταν να υπάρξει συναίνεση. «Αλλά βλέπω ότι αυτό δεν είναι δυνατόν», τόνισε. «Το ΠΑΣΟΚ κάθε φορά που θυμάται τη συναίνεση είναι όταν βλέπει τα αδιέξοδα της δικής του πολιτικής».

Τα αυθαίρετα

«Ρεαλιστική και απόλυτα σύμφωνη με το Σύνταγμα η πρόταση Σαμαρά για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων», υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, ότι είναι η πρόταση Σαμαρά για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων με καθαρούς τίτλους και όχι με απλή τακτοποίηση που προτείνει η κυβέρνηση.

«Η λύση που προτείνει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κινείται τόσο στο πλαίσιο του άρθρου 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος όσο και στο πλαίσιο της νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας (Ολομέλειας και Ε' Τμήματος). Τονίζουμε ότι η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν απαγορεύει, άνευ όρων, τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Αντιθέτως, δεκάδες αποφάσεις του, ιδίως μετά το νόμο Τρίτση, θέτουν όρους κάτω από τους οποίους η νομιμοποίηση είναι συνταγματικώς ανεκτή». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η νομιμοποίηση θα αφορά αυστηρά μόνο τα υπάρχοντα αυθαίρετα και με αυστηρή απαγόρευση τέτοιας νομιμοποίησης στο μέλλον.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Μνημόνιο
Ευρωπαϊκή Ένωση
Νέα Δημοκρατία
Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Με έγγραφα, εναντίον του Σημίτη
Δημοκρατική Αριστερά
Κουβέλης: Ανάσες μόνο με σχέδιο ανάπτυξης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Νέα πρόκληση για τα νησιά μας
Κυβέρνηση
Νέο «όχι» Γιώργου μέσω Νορβηγίας σε αναδιάρθρωση-«δραχμή»
Νέα Δημοκρατία
Μετέωρη η συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παπούλιας: Συνεχής μάχη ενάντια στο τέλμα
ΣΥΡΙΖΑ
«Δικομματική η οδός για τις εκποιήσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπό όρους τα ταξίδια υπουργών
Υπόθεση υποβρυχίων
Υποβρύχιες μίζες μέχρι τις πηγές του Αμαζονίου!
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος
Χανιά
«Οχι» Χανιωτών στους Γάλλους
Άλλες ειδήσεις
Γερμανοί βουλευτές στη Θράκη
Μήνυσε μπλόγκερ ο Ταγματάρχης