Έντυπη Έκδοση

ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

«Δικομματική η οδός για τις εκποιήσεις»

Η κυβέρνηση και η Ν.Δ. «προχωράνε σε ένα πρόγραμμα που θα έχει σαν αποτέλεσμα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες ο ΣΥΝ, για την «απάντηση της Αριστεράς» απέναντι στην κρίση.

Ο Αλ. Τσίπρας με τον Αλ. Μητρόπουλο στην ημερίδα του ΣΥΝ Ο Αλ. Τσίπρας με τον Αλ. Μητρόπουλο στην ημερίδα του ΣΥΝ Στην τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ξεδίπλωσε τις προτάσεις της πολιτικής συμμαχίας της Αριστεράς και είπε ότι ο οικονομικοπολιτικός συνασπισμός εξουσίας, στον οποίο περιλαμβάνονται το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. «Χρειάζεται ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, που θα σπάσει το Μνημόνιο», είπε και συνέχισε: «Χρειάζεται πρωτίστως όμως μια ευρεία συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα δώσει ελπίδα και προοπτική».

- Τόνισε ότι δεν πρέπει να γίνει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς όπως είπε «όπου έγινε ιδιωτικοποίηση οι τιμές του ρεύματος εκτοξεύθηκαν. Με διαφορετική τιμολόγηση για τις ώρες που το νοικοκυριό το χρειάζεται». Εφερε ως παράδειγμα τη Μ. Βρετανία. Οπως είπε «τα αποτελέσματα ιδιωτικοποίησης ενέργειας στη Βρετανία είναι η κατακόρυφη αύξηση των τιμολογίων αλλά και ενεργειακή φτώχεια για εκατοντάδες νοικοκυριά».

- Πρότεινε τη δημιουργία δημόσιου πυλώνα από τρεις τράπεζες (Εθνική, Αγροτική και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο), «που θα μπορεί να δανείζεται χαμηλότοκα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ώστε να χρηματοδοτήσει ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

- Ζήτησε να μην πουληθεί ο ΟΠΑΠ, αλλά να δοθούν οι μετοχές του στα Ασφαλιστικά Ταμεία ή τουλάχιστον να ανταλλαχθούν οι μετοχές αυτές με ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, ούτως ώστε να μη θιγούν τα ασφαλιστικά ταμεία.

- Κάλεσε τις δυνάμεις της Αριστεράς σ' ένα νέο συνασπισμό εξουσίας. «Από τώρα, όχι όταν θα διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις να καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις για να κερδίζουμε την ηγεμονία μέσα στην κοινωνία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Αποκρατικοποιήσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Με έγγραφα, εναντίον του Σημίτη
Δημοκρατική Αριστερά
Κουβέλης: Ανάσες μόνο με σχέδιο ανάπτυξης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Νέα πρόκληση για τα νησιά μας
Κυβέρνηση
Νέο «όχι» Γιώργου μέσω Νορβηγίας σε αναδιάρθρωση-«δραχμή»
Νέα Δημοκρατία
Μετέωρη η συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παπούλιας: Συνεχής μάχη ενάντια στο τέλμα
ΣΥΡΙΖΑ
«Δικομματική η οδός για τις εκποιήσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπό όρους τα ταξίδια υπουργών
Υπόθεση υποβρυχίων
Υποβρύχιες μίζες μέχρι τις πηγές του Αμαζονίου!
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος
Χανιά
«Οχι» Χανιωτών στους Γάλλους
Άλλες ειδήσεις
Γερμανοί βουλευτές στη Θράκη
Μήνυσε μπλόγκερ ο Ταγματάρχης