Έντυπη Έκδοση

Κουβέλης: Ανάσες μόνο με σχέδιο ανάπτυξης

Η αύξηση της ανεργίας, η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, οι προτάσεις Σαμαρά και η όξυνση της βίας είναι κάποια από τα θέματα στα οποία επρόκειτο να αναφερθεί ο Φώτης Κουβέλης στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς.

«Η χώρα χρειάζεται προοπτική ανάπτυξης. Η ανάπτυξη προφανώς δεν διατάσσεται, αλλά σχεδιάζεται με προτεραιότητες και οφείλει να έχει κατεύθυνση», σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, που, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, επανέλαβε ότι «η έκδοση ευρωομολόγου αποτελεί πρωταρχική διεκδίκηση». Σύμφωνα με τον ίδιο, «η αγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά από τον προσωρινό μηχανισμό χρηματοοικονομικής στήριξης αποτελεί εξίσου θετική πρόταση».

Ο Φώτης Κουβέλης στην ομιλία του επρόκειτο να αναφερθεί και στην «αναποτελεσματικότητα και την αποσπασματική λειτουργία της κυβέρνησης». Καθώς επίσης στην έλλειψη ολοκληρωμένου σχεδίου με συγκεκριμένες ιεραρχήσεις και στόχους. «Δεν αρκεί τα μέτρα να αποφασίζονται. Πρέπει και να εφαρμόζονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις που διατύπωσε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, «το ''Ζάππειο 2'' του προέδρου της Ν.Δ. αποτελεί μια παράθεση προτάσεων ενταγμένων σε ένα φαινομενικά συνεκτικό πρόγραμμα. Είναι η εκδοχή του ''λεφτά υπάρχουν'' στη μνημονιακή εποχή, με τη λύση να έρχεται πάντα απ' έξω. Εν ολίγοις, ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την πρότασή του: ''Αν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, αυτό θα έκανα!''»

Μιλώντας για τα φαινόμενα βίας, είπε ότι «απαιτείται να τεθεί ένα τέρμα στο διαχρονικό έγκλημα εγκατάλειψης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στο έγκλημα και να προωθηθεί με συντεταγμένο και αποτελεσματικό τρόπο η τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοκρατική Αριστερά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Βουλή
Με έγγραφα, εναντίον του Σημίτη
Δημοκρατική Αριστερά
Κουβέλης: Ανάσες μόνο με σχέδιο ανάπτυξης
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Νέα πρόκληση για τα νησιά μας
Κυβέρνηση
Νέο «όχι» Γιώργου μέσω Νορβηγίας σε αναδιάρθρωση-«δραχμή»
Νέα Δημοκρατία
Μετέωρη η συναίνεση
Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Παπούλιας: Συνεχής μάχη ενάντια στο τέλμα
ΣΥΡΙΖΑ
«Δικομματική η οδός για τις εκποιήσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών
Υπό όρους τα ταξίδια υπουργών
Υπόθεση υποβρυχίων
Υποβρύχιες μίζες μέχρι τις πηγές του Αμαζονίου!
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος
Χανιά
«Οχι» Χανιωτών στους Γάλλους
Άλλες ειδήσεις
Γερμανοί βουλευτές στη Θράκη
Μήνυσε μπλόγκερ ο Ταγματάρχης