Έντυπη Έκδοση

Αντόνιο Ταμπούκι, ο μέγας ταξιδευτής

Ο Αντόνιο Ταμπούκι θα μιλήσει στις 19 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Megaron Plus.

Η εκδήλωση με τον τίτλο «Ταξίδια μέσα και έξω από το χρόνο» διοργανώνεται με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου του «Ταξίδια και άλλα ταξίδια» (7 μ.μ.). Τον διάσημο συγγραφέα παρουσιάζει ο Ανταίος Χρυσοστομίδης. Εκτός από τις διαδρομές με τη φαντασία, ο Ταμπούκι έκανε το γύρο της Γης με διάφορους τρόπους, με τα πόδια, με μοτοσικλέτα, με αυτοκίνητο... Πιστεύει ότι για να γνωρίσεις μια χώρα πρέπει να γνωρίσεις τουλάχιστον έναν από τους ανθρώπους της. Εχει πει: «Και αν οι χώρες είναι διαφορετικές, οι άνθρωποι μοιάζουν έχοντας δύο μονάχα επιλογές στη ζωή τους, να κλαίνε ή να γελάνε». Παρά το γεγονός ότι ζει λίγο-πολύ σαν «τσιγγάνος», ταξιδεύοντας ανάμεσα σε τρεις χώρες, λέει ότι ζει ήσυχα ανάμεσα σε οικογένεια και φίλους. Αγαπάει την Ελλάδα και την Κρήτη, όπου έχει πολλούς φίλους.

Στη διάλεξή του θα μιλήσει για τα ταξίδια του σε τόπους και σε ανθρώπους, αλλά και για το μεγάλο ταξίδι του στη λογοτεχνία με έδρα την προσωπική του πατρίδα που, όπως λέει, δεν είναι άλλη... από τη μητρική του γλώσσα.

Ο Αντόνιο Ταμπούκι γεννήθηκε το 1943 στην Πίζα, σπούδασε στη Σορβόνη και στην Πίζα και δίδαξε πορτογαλική γλώσσα και λογοτεχνία στα Πανεπιστήμια της Μπολόνιας, της Γένοβας και της Σιένας. Είναι ο ειδικός κριτικός και μεταφραστής του Πορτογάλου συγγραφέα Φερνάντο Πεσόα και αποκλειστικός επιμελητής των ιταλικών εκδόσεων των έργων του. Εχει γράψει επίσης μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα, ενώ συνεργάζεται με πολλές ιταλικές και ξένες εφημερίδες.

Είναι μέλος και συνιδρυτής του Διεθνούς Κοινοβουλίου Συγγραφέων και έχει τιμηθεί με τα πιο έγκυρα διεθνή βραβεία, όπως τα «Pen Club», «Campielo», «Viareggio-Repaci» στην Ιταλία, τα «Prix Medicis Etranger», «Prix Europeen de la Literature» και «Prix Mediterranee» στη Γαλλία καθώς και άλλα στη Γερμανία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Σχεδόν το σύνολο του έργου του κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αγρα. Επιπλέον, κυκλοφορεί το βιβλίο «Ενα πουκάμισο γεμάτο λεκέδες» -συζητήσεις του με τον μεταφραστή του Ανταίο Χρυσοστομίδη.

info:Ωρα έναρξης: 7 μ.μ. Στα ιταλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος». Είσοδος ελεύθερη. Η διανομή δελτίων προτεραιότητας αρχίζει στις 5.30 μ.μ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Λογοτεχνία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Eurovision
Οι σταρ της Γιουροβίζιον!
Αφιέρωμα στο Νίκο Νικολαΐδη
Τι γλυκιά συμμορία
Εικαστικά
Πώς λειτουργεί η βιομηχανία των πλαστών
Εκθεση
Τα κλικ της εξέγερσης
Ελληνκό Φεστιβάλ
Ελληνικό Φεστιβάλ: παράξενα και υποκειμενικά
Κομικ(ς)οδρόμιο
Η μπαλάντα του Πρατ στο Παρίσι
Η εικονογραφημένη εποποιία του πράκτορα 007
Κριτική βιβλίου
Υπόσχεση γάμου 13 χρόνια μετά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Θαύμα στο Ανδρομονάστηρο
Ομιλία
Αντόνιο Ταμπούκι, ο μέγας ταξιδευτής