Έντυπη Έκδοση

IMAGE ΒΑΝΚ

Η εικονογραφημένη εποποιία του πράκτορα 007

«Εχω μεγάλες επιφυλάξεις για την επιτυχία του εγχειρήματος. Φοβάμαι ότι θα αντιμετωπίσω ένα μεγάλο κίνδυνο. Ο πληθωρισμός αυτός δεν θα καταστρέψει μόνο την αναγνωσιμότητα των έργων, αλλά θα μου δημιουργήσει και ένα τεράστιο πρόβλημα: την τάση να συνεχίσω να γράφω χωρίς να έχω εξασφαλίσει την ποιότητα των κειμένων». Με αυτά τα λόγια εξέφρασε τις αμφιβολίες του ο συγγραφέας Ιαν Φλέμινγκ, όταν του ζητήθηκε από την αγγλική εφημερίδα «Daily Express» η έγκριση για τη μεταφορά των περιπετειών του πιο διάσημου ήρωά του σε κόμικς.

Για να διασκεδάσει τους φόβους του, ο διευθυντής της εφημερίδας, Εντουαρντ Πίκερινγκ, εγγυήθηκε ότι το αποτέλεσμα θα ήταν «αντάξιο μιας Ρολς Ρόις» και υποσχέθηκε ότι τα πάντα θα περνούσαν από την προσωπική έγκριση του συγγραφέα πριν δουν το φως της δημοσιότητας. Ετσι ξεκίνησε η εικονογραφημένη εποποιία του πράκτορα 007, κάνοντας έναρξη με το «Καζινό Ρουαγιάλ» από το σεναριογράφο Αντονι Χερν και το σχεδιαστή Τζον Μακ Λάσκι.

Εντεκα περιπέτειες του Τζέιμς Μποντ είχαν ήδη μεταφερθεί σε κόμικς, πριν προβληθεί η πρώτη ταινία της σειράς, το «Δόκτωρ Νο». Οι διασκευές συνεχίστηκαν αργότερα από τα βρετανικά «Κλασικά Εικονογραφημένα» (το «Δόκτωρ Νο» κυκλοφόρησε και στα ελληνικά), καθώς και από τους αμερικανικούς κολοσσούς DC και Marvel Comics, ενώ συνεχίζονται μέχρι τις μέρες μας από την «Titan Books».

Τον περασμένο Φεβρουάριο κυκλοφόρησε το τελευταίο, μέχρι στιγμής, άλμπουμ («The James Bond Omnibus: Volume 002»), περιέχοντας επτά συνολικά περιπέτειες του διάσημου πράκτορα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα
Σχετικά θέματα: Κομικ(ς)οδρόμιο
Η μπαλάντα του Πρατ στο Παρίσι
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Eurovision
Οι σταρ της Γιουροβίζιον!
Αφιέρωμα στο Νίκο Νικολαΐδη
Τι γλυκιά συμμορία
Εικαστικά
Πώς λειτουργεί η βιομηχανία των πλαστών
Εκθεση
Τα κλικ της εξέγερσης
Ελληνκό Φεστιβάλ
Ελληνικό Φεστιβάλ: παράξενα και υποκειμενικά
Κομικ(ς)οδρόμιο
Η μπαλάντα του Πρατ στο Παρίσι
Η εικονογραφημένη εποποιία του πράκτορα 007
Κριτική βιβλίου
Υπόσχεση γάμου 13 χρόνια μετά
Μουσεία και Αρχαιολογικοί χώροι
Θαύμα στο Ανδρομονάστηρο
Ομιλία
Αντόνιο Ταμπούκι, ο μέγας ταξιδευτής