Έντυπη Έκδοση

«Για μια πόλη φιλική προς τον πολίτη»

Τη συγκρότηση του συνδυασμού «ΤΩΡΑ Καλλιθέα Λάζαρος Λασκαρίδης» αποφάσισε ο δημοσιογράφος Λ.Λασκαρίδης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει σχέση με τα δύο «παραγοντίστικα» ψηφοδέλτια της σημερινής διοίκησης του δήμου:

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης Ο Λάζαρος Λασκαρίδης «Διαθέτουμε σαφές στίγμα. Με κοινωνικό πρόσημο σε μια πόλη που στερείται ακόμα και τα στοιχειώδη. Η Καλλιθέα, σε αντίθεση με άλλους δήμους, δεν διαθέτει βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, δεν έχει κοινωνικό φροντιστήριο για τους μαθητές, δεν υπάρχει κοινωνικό εστιατόριο, ούτε στέγη γερόντων, ούτε ουσιαστική πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Δεν είμαστε "φωστήρες" αλλά έχουμε δεσμευτεί για την υλοποίησή τους. Η βασική μας διαφορά από τους άλλους συνδυασμούς είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι για την υλοποίησή τους κι ότι δεν έχουμε εξαρτήσεις από πουθενά. Διότι οι άλλες υποψηφιότητες προέκυψαν βάσει κομματικών συσχετισμών. Εμείς είμαστε Καλλιθεάτες από τότε που γεννηθήκαμε μέχρι σήμερα και δεν θέλουμε να βλέπουμε τον τόπο μας να απαξιώνεται καθημερινά, να μην είναι φιλικός προς τον πολίτη. Μέχρι σήμερα, ούτε εγώ, ούτε άλλο πρόσωπο του ψηφοδελτίου μας είχε πολιτευτεί ξανά. Επομένως, δεν λογοδοτούμε σε κομματικά γραφεία και δεν θα μας υποδείξουν υπουργοί πώς θα αλλάξουμε την πόλη.

Είμαστε νέοι άνθρωποι, με μέσο όρο ηλικίας κάτω από τα 40 χρόνια. Οι γυναίκες εκπροσωπούνται σε ποσοστό 57%, υποψήφιος είναι κι ένας μαθητής Λυκείου, ο οποίος μόλις συμπλήρωσε τα 18. Οι γυναίκες αποτελούν πλειοψηφία στην κοινωνία κι είναι απαράδεκτο να εκπροσωπούνται με το μειοψηφικό ποσοστό που προβλέπει ο νόμος. Επιπλέον, οι γυναίκες αποτελούν πολύ δημιουργικό κύτταρο της κοινωνίας κι εμείς τις βγάζουμε μπροστά.

Σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα του παραλιακού μετώπου, το πρόγραμμά μας προβλέπει κάτι εντελώς διαφορετικό από τη λογική τού "ξεπουλήματος", η οποία διέπει τα κυβερνητικά ψηφοδέλτια ή την τακτική τού "μην αγγίζετε" που χαρακτηρίζει άλλα. Θέλουμε την παραλία μας δική μας. Με δημόσιο χώρο και αθλοπαιδιές. Οχι να ρημάζει όπως σήμερα μες τη βρόμα, τα τσαντίρια, τις κόντρες των μοτοσικλετιστών. Και δημοτική συγκοινωνία με άξονες τους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, που είναι απαραίτητη και άμεσα υλοποιήσιμη αλλά η μελέτη της αραχνιάζει χρόνια...».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Τρόικα
Παρακαλώντας την τρόικα
Δημόσιος Τομέας
547 θέσεις για 2.000 «διαθέσιμους»
Κίνδυνος απόλυσης για πρώην συμβασιούχους
Συνεντεύξεις
«Αυτοί με τα συμφέροντα κι εμείς με τους πολίτες»
Η Καλλιθέα γίνεται ριβιέρα!
ΣΥΡΙΖΑ
«Μαριονέτα ο Σαμαράς»
Σεξιστικός οχετός από τον Πάγκαλο
Κύπρος
Η Αγκυρα αναγκάζεται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία
Κυβέρνηση
Οι κάλπες σώζουν προσωρινά τις παραλίες
Αφορολόγητο πετρέλαιο υποσχέθηκε ο Σαμαράς
ΚΚΕ
Τελευταίο αντίο σήμερα στον Μπάμπη Αγγουράκη
Παφίλης: «Νέα Ελλάδα με τα ίδια υλικά δεν γίνεται»
ΠΑΣΟΚ
Αποφεύγει σύγκρουση
Εκλογές
604.456 πολίτες θα ψηφίσουν πρώτη φορά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Αθλητισμός»
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
«Για μια πόλη φιλική προς τον πολίτη»
Αρθρα
Ανασυγκρότηση της Αττικής με σχέδιο
ΑΝΕΛ
Παραίτηση Αθανασίου ζητεί ο Καμμένος
ΔΗΜΑΡ
Κουβέλης: «Ναι» μόνο σε προοδευτική κυβέρνηση
Λίστα Λαγκάρντ
Ιούνιο η απολογία Παπακωνσταντίνου
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
«Οι ζητάδες τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί τον υποψήφιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»