Έντυπη Έκδοση

Φόβος και τρόμος από βίντεο-ιό

Μέσα από βίντεο... τρόμου μεταδίδεται ο ιός που «εισβάλλει» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκατομμυρίων χρηστών του Διαδικτύου και μόλις εγκατασταθεί εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη.

«Βίντεο» με καρχαρία που επιτίθεται σε καπετάνιο. Μην το κατεβάσετε, γιατί θα γίνετε εσείς ο καπετάνιος «Βίντεο» με καρχαρία που επιτίθεται σε καπετάνιο. Μην το κατεβάσετε, γιατί θα γίνετε εσείς ο καπετάνιος Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και εφιστά την προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου να μην ανοίγουν τις κακόβουλες αναρτήσεις που εμφανίζονται με τίτλους όπως Vin Diesel Has Died While Filming a Deadly Scene From Fast and Furious 7, You Won't Believe What This Pregnant Girl Does, [SCHOCK] Schlimmster Motorrad Unfall Der Welt (Σοκ ! Το χειρότερο ατύχημα με μοτοσικλέτα στον κόσμο), Girl Killed herself live On Cam Just After Dad Seen Her While Doing This on cam!

Πιο διαδεδομένοι από αυτούς είναι: «Βίντεο» από επίθεση φαντάσματος (Alleged footage of an «actual» ghost attack), «βίντεο» που δείχνει το Aswang, ένα μυθικό τέρας από τις Φιλιππίνες (a video featuring the Aswang that is described as «a mythical shape-shifting were-dog/vampire/terrifying thing from the Philippines»), «βίντεο» με γοργόνες (a video of Mermaids claiming they are back!), «βίντεο» με ένα μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου (Video of a huge great white shark tearing apart a sea captain).

Ο νέος ιός, που εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο στις 10 Μαΐου, απενεργοποιεί τις ρυθμίσεις ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το firewall, και ανοίγει τις κερκόπορτες (backdoors) και σε άλλα μολυσμένα προγράμματα.

Το κακόβουλο λογισμικό παρεμβαίνει στον browser, αλλά και στην απόδοση του ίδιου του υπολογιστή, αλλάζοντας την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης (του φυλλομετρητή). Παράλληλα, ανοίγει το... δρόμο σε ανεπιθύμητα διαφημιστικά banners, σελίδες με συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων και κακόβουλα αρχεία για κατέβασμα, ενώ δίνει τη δυνατότητα υποκλοπής κωδικών και άλλων κακόβουλων ενεργειών (όπως αποστολή spam emails κ.λπ.)

Μέσω Facebook

Τα συγκεκριμένα βίντεο, που εμφανίζονται στο facebook σαν «βίντεο» με περίεργο-σοκαριστικό περιεχόμενο και προτρέπουν τους χρήστες να πατήσουν στην ανάρτηση προκειμένου να δουν το «βίντεο», τους ζητούν να το αναρτήσουν πρώτα στον «τοίχο» τους, για να το ξεκλειδώσουν, διασπείροντας και αυτοί με τον τρόπο τους τον ιό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πληροφορική και διαδίκτυο
Ηλεκτρονικό έγκλημα
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Εμφανίστηκαν ως θύματα των δύο ανηλίκων!
Κοινωνικά θέματα
«Μας τιμώρησε η πατρίδα μας»
Περιφέρειες
Στράτα Σ-Τατούλη
Υγεία
Διάρρεε και βασίλευε η τακτική του Αδώνιδος
Γαλάζια παιχνίδια μεταξύ Ιωαννίνων και Ηρακλείου
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματο
Φόβος και τρόμος από βίντεο-ιό
Εκπαίδευση
Απολύσεις δι' αξιολογήσεως!
29 Μαΐου αρχίζουν οι εξετάσεις στα σχολεία
Πανελλαδικές
Η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές
Ταινίες
«Πίσω από τους λόφους»
Νησιωτική Ελλάδα
Ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Ποδηλάτες», 9 στους 10 ευρωβουλευτές
Ατυχήματα
Εξιτήριο για την Αμερικανίδα «θύμα» της Ανάστασης
Ανθρώπινα
«Αστεγοι και πεινασμένοι να ξαναβρούν τη συντροφικότητα»
«Thalassa»
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Πανεπιστημιακά σκονάκια μέσω Facebook