Έντυπη Έκδοση

Πανεπιστημιακά σκονάκια μέσω Facebook

Το... νόμο της προσφοράς και της ζήτησης φαίνεται πως εκμεταλλεύτηκε ένας 47χρονος άνεργος, ο οποίος κατηγορείται πως είχε στήσει... επιχείρηση πώλησης πανεπιστημιακών και διπλωματικών εργασιών μέσω Facebook, έναντι 2.000 έως 12.000 ευρώ το κομμάτι.

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο... επιχειρηματίας και διαχειριστής του εν λόγω προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κάλυπτε μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων των πανεπιστημιακών σχολών, η οποία περιελάμβανε: Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού, Πνευματικά Δικαιώματα, Πληροφορική, Εμπορία - Διαφήμιση, Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουριστικά, Νευρολογία - Νευροφυσιολογία, Ιστορία, Προσχολική Εκπαίδευση, Marketing, Internet και Γεωργία, Βιομηχανικά Απόβλητα, Δυναμική Κατασκευών, Νεοελληνική Γλώσσα, Εργασιακό Αγχος, Φιλολογία, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Φυσικό Αέριο.

Εργασίες «κατά παραγγελίαν»

Τις εργασίες φυσικά δεν τις έγραφε ο ίδιος, αλλά οι... συνεργάτες του, τουλάχιστον 108 τελειόφοιτοι φοιτητές διαφόρων πανεπιστημιακών σχολών. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν βρήκαν στον υπολογιστή του, όμως, μόνο τα συγκεκριμένα αρχεία excel. Οπως ανακοίνωσαν, βρήκαν και τα ονόματα 200 φοιτητών οι οποίοι είχαν αγοράσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών τής εν λόγω αστυνομικής υπηρεσίας, η δράση του κυκλώματος χρονικά τοποθετείται τα τελευταία δύο χρόνια, οι πελάτες σε τουλάχιστον 1.000 φοιτητές και τα κέρδη σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σε βάρος του 47χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας σε ψευδή αναφορά στην Αρχή. Αυτό που ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο είναι αν θα ειδοποιηθούν οι σχολές των φοιτητών που είχαν αγοράσει τις εργασίες και τι πρόκειται να συμβεί.

Η συγκεκριμένη φάμπρικα αγοράς εργασιών, η οποία αποδεικνύεται εξαιρετικά επικερδής ακόμη και σε εποχές κρίσης, δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Αποτελεί μάλλον κοινό μυστικό στις πανεπιστημιακές σχολές.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΕΙ
Πληροφορική και διαδίκτυο
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Ηλεκτρονικό έγκλημα
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Κύπρος
Εμφανίστηκαν ως θύματα των δύο ανηλίκων!
Κοινωνικά θέματα
«Μας τιμώρησε η πατρίδα μας»
Περιφέρειες
Στράτα Σ-Τατούλη
Υγεία
Διάρρεε και βασίλευε η τακτική του Αδώνιδος
Γαλάζια παιχνίδια μεταξύ Ιωαννίνων και Ηρακλείου
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματο
Φόβος και τρόμος από βίντεο-ιό
Εκπαίδευση
Απολύσεις δι' αξιολογήσεως!
29 Μαΐου αρχίζουν οι εξετάσεις στα σχολεία
Πανελλαδικές
Η εγκύκλιος για τις Πανελλαδικές
Ταινίες
«Πίσω από τους λόφους»
Νησιωτική Ελλάδα
Ανασύρθηκε νεκρός από το πηγάδι
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
«Ποδηλάτες», 9 στους 10 ευρωβουλευτές
Ατυχήματα
Εξιτήριο για την Αμερικανίδα «θύμα» της Ανάστασης
Ανθρώπινα
«Αστεγοι και πεινασμένοι να ξαναβρούν τη συντροφικότητα»
«Thalassa»
Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Πανεπιστημιακά σκονάκια μέσω Facebook