Έντυπη Έκδοση

Κατεβάζει στις 7.000 τις θέσεις εργασίας από την «επανεκκίνηση» έργων

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την, εκ νέου, αναβολή της προκήρυξης δύο μεγάλων έργων παραχώρησης (υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας, αυτοκινητόδρομος Ελευσίνα-Θήβα-Υλίκη), στην οποία αναφέρθηκε η «Ε», προσπάθησε ο υπουργός Υποδομών Μ.Χρυσοχοΐδης, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Ο υπουργός Υποδομών αναφέρθηκε στα εν εξελίξει έργα, τονίζοντας ότι «οι εργασίες στους αυτοκινητοδρόμους πάνε καλά και το 70% βρίσκεται σε εξέλιξη». Μάλιστα, παραδέχτηκε ότι οι άμεσες θέσεις εργασίας, από την επανεκκίνηση των οδικών αξόνων, θα ανέλθουν στις 7.000-7.500 και όχι στις 25.000, όπως παλαιότερα (Απρίλιος 2013) είχε υποστηρίξει ο προκάτοχός του, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επανέλαβε ότι τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους θα ολοκληρωθούν εντός χρονοδιαγράμματος, δηλαδή στα τέλη του 2015.

Εως τα μέσα Απριλίου, στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου η ολοκλήρωση είχε φτάσει στο 76,8%, στην Ολυμπία Οδό στο 48,12%, στην Ιόνια Οδό στο 30,25% και στην Κεντρική Οδό (Ε-65) στο 26,27%.

Τα τμήματα που «κουρεύτηκαν», έπειτα από τις τελευταίες διαπραγματεύσεις Δημοσίου και εργολάβων, ήταν: το τμήμα Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα της Ολυμπίας Οδού και τα τμήματα Τρίκαλα-Εγνατία και Λαμία-Ξυνιάδα του Ε-65, τα οποία θα ολοκληρωθούν ως δημόσια έργα.

Σήμερα, στους εν λόγω αυτοκινητοδρόμους λειτουργούν 16 εργοτάξια, απασχολώντας 4.142 εργαζομένους, οι οποίοι σχεδόν θα διπλασιαστούν το καλοκαίρι, σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Υποδομών.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Μεταφορών
Δημόσια Έργα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΟΣΕ
Συλλογική Σύμβαση ανάχωμα στις απολύσεις - περικοπές
Οίκοι αξιολόγησης
Πρόωρες εκλογές μυρίζει και η Fitch
ΥΠΕΚΑ
Τη γλίτωσε η καρέτα-καρέτα
Μισθοί/συντάξεις
29 Μαΐου το ΕΚΑΣ Ιουνίου
Δημόσια Έργα
Κατεβάζει στις 7.000 τις θέσεις εργασίας από την «επανεκκίνηση» έργων
Ναυτιλία
80 εταιρείες στο 2ο συνέδριο διαχείρισης πληρωμάτων
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οδοντίατρος χωρίς άδεια