Έντυπη Έκδοση

80 εταιρείες στο 2ο συνέδριο διαχείρισης πληρωμάτων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2nd Maritime Trends Conference, που διοργανώθηκε από τον κορυφαίο ταξιδιωτικό οργανισμό Marine Tours. Το συνέδριο με τίτλο «Trends in Crew Management» είχε στόχο του την ενημέρωση των στελεχών της Ναυτιλίας σχετικά με τα σύγχρονα πρότυπα στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Το θεσμό τίμησαν με την παρουσία τους περισσότερα από 200 στελέχη από 80 ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και πλήθος διακεκριμένων εκπροσώπων της ευρύτερης ναυτιλιακής κοινότητας.

Ο διεπιστημονικός χαρακτήρας του συνεδρίου καθώς και οι ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών οδήγησαν σε εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα αλλά και σε γόνιμους προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της Ναυτιλίας.

Στο πλαίσιο του πρώτου πάνελ του συνεδρίου, με ομιλητές τούς John Pahoulis, CEO at MEGACHART INC και Marios Koskinas, Director of Doric Seaside Tankers, αναπτύχθηκαν τα τρέχοντα ζητήματα της μεταφοράς εμπορευμάτων και ξηρού φορτίου καθώς και οι εξελίξεις στην αγορά των δεξαμενόπλοιων. Στο επίκεντρο των συνομιλιών διαπιστώθηκε η δυσαρμονία μεταξύ της ζήτησης της μεταφοράς φορτίων και της αυξανόμενης προσφοράς χωρητικότητας των πλοίων, που οδηγεί στην υπερπροσφορά των πλοίων με δυσμενείς συνέπειες για τη ναυλαγορά.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρον θέμα του συνεδρίου αποτέλεσε το φαινόμενο της πειρατείας, που αναπτύχθηκε από τους Antonios Papaioannou, Rear Admiral Η.Ν (Ret) και Georgios Kiourktsoglou, Part Time Lecturer & Ph.D. Candidate at the University of Greenwich. Κατά τους ομιλητές, πρόκειται για πολυδιάστατο ζήτημα με πολιτικές αλλά και κοινωνικές πτυχές, το οποίο καταδυναστεύει όλο και περισσότερο τη σύγχρονη Ναυτιλία, επιβάλλοντας την αύξηση των δαπανών σχετικά με την προστασία προσωπικού και πλοίων καθώς και την αύξηση του κόστους εκπαίδευσης πληρωμάτων πάνω σε μεθόδους πρόληψης, διαχείρισης και αντιμετώπισης του φαινομένου.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Συνέδρια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΟΣΕ
Συλλογική Σύμβαση ανάχωμα στις απολύσεις - περικοπές
Οίκοι αξιολόγησης
Πρόωρες εκλογές μυρίζει και η Fitch
ΥΠΕΚΑ
Τη γλίτωσε η καρέτα-καρέτα
Μισθοί/συντάξεις
29 Μαΐου το ΕΚΑΣ Ιουνίου
Δημόσια Έργα
Κατεβάζει στις 7.000 τις θέσεις εργασίας από την «επανεκκίνηση» έργων
Ναυτιλία
80 εταιρείες στο 2ο συνέδριο διαχείρισης πληρωμάτων
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οδοντίατρος χωρίς άδεια