Έντυπη Έκδοση

Οδοντίατρος χωρίς άδεια

53χρονη έπαιρνε τη σύνταξη της πεθαμένης μητέρας της

Ο πρώτος λειτουργούσε οδοντιατρείο χωρίς άδεια και η δεύτερη εξακολουθούσε να λαμβάνει τη σύνταξη της μητέρας της, έχοντας... ξεχάσει να δηλώσει το θάνατό της.

Ο 43άχρονος και η 53άχρονη δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, είχαν όμως ένα κοινό: δεν είχαν υπολογίσει πως θα «πιάνονταν» στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας.

Ο οδοντίατρος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην Καλλιθέα, όπου -σύμφωνα με την Αστυνομία- λειτουργούσε παράνομα το οδοντιατρείο του χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας.

Μετά από φορολογικό έλεγχο στο πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως ο 43άχρονος δεν είχε ενημερώσει εμπρόθεσμα το βιβλίο Εσόδων-Εξόδων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ενώ για τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, εκτός από την αρμόδια ΔΟΥ ενημερώθηκε και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος της 53άχρονης, που κατηγορείται για απάτη κατ' εξακολούθηση, καθώς -όπως διαπιστώθηκε- έπαιρνε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της από το Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ), από τον Νοέμβριο του 2012 μέχρι και τον προηγούμενο Απρίλιο, έχοντας... ξεχάσει να δηλώσει το θάνατό της ως ώφειλε.

Η σύνταξη πιστωνόταν σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό και όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΙΚΑ, το συνολικό ποσό που η 53άχρονη έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, κατά συνέπεια η ζημία του Ιδρύματος, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 10.400 ευρώ. Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

**Δώστε κίνητρα για τους γυναικείους αγροτουριστικούς συνεταιρισμούς ζήτησαν οι Θεσσαλές συνεταιρίστριες από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόφιλο Λεονταρίδη.Η Θεσσαλία, ως κοιτίδα του ελληνικού συνεταιριστικού κινήματος, έχει ισχυρή γυναικεία παρουσία. Εκπρόσωποι του Δικτύου Γυναικείων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας ζήτησαν χθες, σε συνάντησή τους με τον κ. Λεονταρίδη, η φορολόγηση του εισοδήματος να γίνεται με συντελεστή 13% κι όχι 26% και το εισόδημά τους να θεωρείται αγροτικό.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Οικονομία της έντυπης έκδοσης
ΟΣΕ
Συλλογική Σύμβαση ανάχωμα στις απολύσεις - περικοπές
Οίκοι αξιολόγησης
Πρόωρες εκλογές μυρίζει και η Fitch
ΥΠΕΚΑ
Τη γλίτωσε η καρέτα-καρέτα
Μισθοί/συντάξεις
29 Μαΐου το ΕΚΑΣ Ιουνίου
Δημόσια Έργα
Κατεβάζει στις 7.000 τις θέσεις εργασίας από την «επανεκκίνηση» έργων
Ναυτιλία
80 εταιρείες στο 2ο συνέδριο διαχείρισης πληρωμάτων
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Οδοντίατρος χωρίς άδεια