Ελευθεροτυπία - 14/05/2014
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 14 Μαΐου 2014
Γκάλο και Αμπροουζ στη λίστα των «πρασίνων»
Τα ονόματα των Ροντρίγκο Γκάλο και Ντάρεν Αμπροουζ βρίσκονται ψηλά στη μετεγγραφική λίστα του Παναθηναϊκού και ήδη έχουν γίνουν επαφές και με τους δύο ποδοσφαιριστές.
Πιο προχωρημένη είναι η περίπτωση του 28άχρονου Βραζιλιάνου μπακ - χαφ. Οι «πράσινοι» τα έχουν βρει με τον Γκάλο που φέτος έκανε πολύ καλή χρονιά με τον Παναιτωλικό και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την Μπράγκα για την απόκτηση των δικαιωμάτων του. Οι Πορτογάλοι αρχικά ζήτησαν 600.000 ευρώ για να τον πουλήσουν, έχουν πέσει στις 400.000 ευρώ και οι «πράσινοι» θέλουν να κλείσουν το deal κάτω από τις 300.000 ευρώ.
Ο Αμπροουζ αγωνίστηκε στο δεύτερο γύρο με τον Απόλλωνα και σε 11 συμμετοχές είχε 6 γκολ. Στο τέλος της σεζόν μένει ελεύθερος από την Μπέρμιγχαμ, κι αν αποκτηθεί θα είναι μια κίνηση για να έχει βάθος το ρόστερ της ομάδας.
Ο 30άχρονος Αγγλος ποδοσφαιριστής έχει φορέσει, επίσης, τη φανέλα των Νιούκαστλ, Κρίσταλ Πάλας, Τσάρλτον και το κασέ του είναι γύρω στις 200.000 ευρώ.
Ο Νταμπίζας βρίσκεται στην αναζήτηση και ενός ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται στον άξονα που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Μέντες, Λαγό. Ο στόχος έχει εντοπιστεί και οι συζητήσεις βρίσκονται σε καλό σημείο. Το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι ότι ο αμυντικός μέσος αγωνίζεται σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, πιθανότατα στην Μπουντεσλίγκα.
**Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλιαράς αποκάλυψε ότι το χρέος του Α.Ο. ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των έργων που θα γίνουν στη Λεωφόρο, είπε: «Τα χρήματα που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια είναι 70% για το γήπεδο του ποδοσφαίρου και 30% για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη».