Έντυπη Έκδοση

ΙΤΑΛΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΕΛΩΝ -ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΝΟΝΟΣ- ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΕΖΙΚΗΣ «ΝΤΡΑΝΓΚΕΤΑ»

«Αποκεφάλισαν» τη Μαφία

Ο 80χρονος αρχινονός της «Ντρανγκέτα», Ντομένικο Οπεντιζάνο, κατά τη σύλληψή του (φωτ. Ass. Press, Reuters)
Σοβαρό πλήγμα στην καλαβρέζικη Μαφία «Ντρανγκέτα» που έχει απλώσει τα πλοκάμια της και στον Βορρά, με το Μιλάνο να έχει καταστεί ο οικονομικός της πνεύμονας, κατάφεραν οι ιταλικές αρχές τάξης.

Πλήρες θέμα...

 • Ιταλία

  • Και ο ΟΗΕ εναντίον του νόμου-φίμωτρο για τα ιταλικά ΜΜΕ
   Κατά του ιταλικού νόμου-φίμωτρο, που απαγορεύει μεταξύ άλλων τη δημοσιοποίηση στοιχείων από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις που γίνονται στο πλαίσιο δικαστικών ερευνών, τάχθηκε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την ελευθερία της έκφρασης, ζητώντας από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να εγκαταλείψει ή να αναθεωρήσει σε βάθος το σχετικό νομοσχέδιο.
 • Γαλλία

 • Γάζα

  • ΓΑΖΑ ΤΟ ΝΑΥΛΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΠΛΟΙΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ «ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ» ΙΣΡΑΗΛ Αλλαγή ρότας για αποφυγή βίας
   Το «Al Amal», μετά την απειλή του Ισραήλ και με νωπή τη μνήμη του φονικού ρεσάλτου στο τουρκικό «Mavi Marmara», άλλαξε ρότα κατευθυνόμενο προς το αιγυπτιακό λιμάνι Ελ Αρίς (φωτ. ΑΠΕ, Ass. Press) Οτι δεν θα αποπειραθεί τελικά να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό των ακτών της Λωρίδας της Γάζας, αλλά θα κατευθυνθεί προς το αιγυπτιακό λιμάνι Ελ Αρίς, στο Βόρειο Σινά, ενημέρωσε το ναυτικό του Ισραήλ ο καπετάνιος του ναυλωμένου από τη Λιβύη πλοίου «Al Amal», αφού πριν του είχαν διατυπωθεί μέσω ασυρμάτου απειλές για βίαιη ανακοπή του πλου, ενώ ακόμα έπλεε στα διεθνή ύδατα της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
 • ΗΠΑ

 • Μεταλλαγμένα προϊόντα

  • ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΜΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ Μεταλλαγμένα... κατά βούληση, προτείνει στους «27» η Κομισιόν
   Τα κράτη-μέλη με εμπειρογνώμονες ζητούν καλλιέργεια «μεταλλαγμένων» από την Κομισιόν. Αν σχηματίσουν πλειοψηφία έχει καλώς. Αν όχι, η υπόθεση πάει στο Συμβούλιο Υπουργών. Αν εκεί πλειοψηφεί έχει καλώς. Αν όχι, επιστρέφει στην Κομισιόν, η οποία βάσει της Συνθήκης αποφασίζει μόνη της. Δηλαδή, «ναι». Τέτοια... δημοκρατική οργάνωση (φωτ. Reuters) Τη δυνατότητα να επιτρέπει ή να απαγορεύει κάθε κράτος-μέλος την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην επικράτειά του πρότεινε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στους «27». Μια πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλά κράτη-μέλη. Ηδη αντιδρούν οι οικολογικές οργανώσεις και η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 • Βουλγαρία

  • Ο αμερικανικός όμιλος Chevron στη Βουλγαρία για φυσικό αέριο
   Την εξόρυξη φυσικού αερίου από σχιστολιθικά πετρώματα στη Βουλγαρία φιλοδοξεί να αναλάβει ο αμερικανικός πετρελαϊκός όμιλος Chevron, ο αντιπρόεδρος του οποίου Ιαν ΜακΝτόναλντ επισκέπτεται τη χώρα για να προωθήσει το σχετικό αίτημα.
 • Κούβα

  • Ο Φιντέλ Κάστρο «ζωντανά» στην τηλεόραση, οι διαφωνούντες στην Ισπανία
   Στην Ισπανία βρίσκονται από χθες, μαζί με τις οικογένειές τους, οι επτά πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι που απελευθέρωσε η Αβάνα στο πλαίσιο συμφωνίας με την κουβανική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, μια κίνηση που κατά τους ελεύθερους πλέον διαφωνούντες σηματοδοτεί «την αρχή μιας νέας περιόδου για το μέλλον της Κούβας». «Η αλλαγή αρχίζει με την ελευθερία.
 • Τουρκία

  • Αστον: Η Ε.Ε. αναγνωρίζει το αυξανόμενο τουρκικό κύρος
   Τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση στο αυξανόμενο κύρος τής Τουρκίας στην περιοχή, δήλωσε η ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Κάθριν Αστον, κατά τη χθεσινή συνάντηση με την τουρκική ηγεσία στην Κωνσταντινούπολη.