Έντυπη Έκδοση

«Ψάχνουν και για ατζέντα...»

ΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ του υπουργείου Εξωτερικών κινητοποίησε εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή το μέγαρο Μαξίμου, με σκοπό να υποβληθούν θέματα για τη σύσταση της ατζέντας που θα τεθεί προς συζήτηση στη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Λευκό Οίκο.

Παρά το γεγονός ότι το επιτελείο του Ελληνα πρωθυπουργού κυνήγησε επί μήνες το ραντεβού της 8ης Αυγούστου, η προετοιμασία της συνάντησης Ομπάμα-Σαμάρα μόλις ξεκίνησε, δείγμα ενός ευρύτερου πρόχειρου σχεδιασμού. Σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη οι διπλωματικές αρχές «προσκρούουν» στη διακοπή των εργασιών λόγω των καλοκαιρινών διακοπών σε Κογκρέσο, ΔΝΤ, οργανισμούς και «δεξαμενές σκέψης», καθώς και στα «μπάνια των ομογενών», στην προσπάθειά τους να οργανώσουν το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Μέχρι χθες παρέμενε άγνωστη η χρονική διάρκεια της επίσκεψης. Η εισήγηση διά της διπλωματικής οδού είναι το ταξίδι στις ΗΠΑ να 'ναι «βραχύβιο», εξαιτίας του γεγονότος ότι η συγκεκριμένη περίοδος γύρω από την ημερομηνία της 8ης Αυγούστου είναι «προβληματική» για συναντήσεις υψηλού επιπέδου. Το προηγούμενο 48ωρο έγιναν οι πρώτες κρούσεις για ραντεβού με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Μενέντεζ. Το μέγαρο Μαξίμου μετέφερε σε ομογενειακούς παράγοντες την επιθυμία του Αντώνη Σαμαρά να οργανωθεί μια συνάντηση με την ομογένεια στη Νέα Υόρκη πριν από το ραντεβού στο Λευκό Οίκο και για το λόγο αυτό έχει κινητοποιηθεί ο τοπικός κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Κύριο θέμα
Στο Λ. Οίκο από την... πίσω πόρτα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική
Εβδομάδα πολιτικού «καύσωνα» με απολύσεις και Σόιμπλε για... μαύρισμα
Η μη αναστρέψιμη καταστροφή της Ελλάδας σε... δόσεις
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Το λεξικό των διαθεσίμων
ΣΥΡΙΖΑ
Γυρίζοντας σελίδα... ΣΥΡΙΖΑ
«Τίποτα δεν κερδίσαμε χωρίς αγώνες, θυσίες και αίμα»
«Περιθώρια για «ναι μεν, αλλά...» από τη ΔΗΜΑΡ δεν υπάρχουν»
ΙΓΜΕ
Ανενεργός ο φορέας πετρελαίου, γην και ύδωρ στις εταιρείες
Συναντήσεις
Στο Λ. Οίκο από την... πίσω πόρτα
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δήμοι-κυβέρνηση: μία μονομαχία μέχρις εσχάτων
Ευρωζώνη
Κοκτέιλ-μολότοφ στον Ευρωνότο
Διαφήμιση
Σε μαύρο φόντο το νέο προφίλ της Ελλάδας
ΟΠΑΠ
Πάμε στοίχημα για... απιστία;
Κύπρος
Εις... μνημόνιον του «Αττίλα»
Άλλες ειδήσεις
«Ψάχνουν και για ατζέντα...»