Έντυπη Έκδοση

Ο 20ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, 3ΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

«Χρυσός» Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών

Κονταροχτυπήθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.

Ο Γ. Σακελλάρης κέρδισε την υψηλότερη διάκριση παγκοσμίως για φοιτητές Μαθηματικών, αντιμετωπίζοντας 480 αριστούχους από όλον τον κόσμο Ο Γ. Σακελλάρης κέρδισε την υψηλότερη διάκριση παγκοσμίως για φοιτητές Μαθηματικών, αντιμετωπίζοντας 480 αριστούχους από όλον τον κόσμο Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.

Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον Βόλο απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αν όμως η μια μεγάλη του αγάπη είναι τα Μαθηματικά, η άλλη είναι η μουσική, αφού αποφοίτησε από Μουσικό Σχολείο Βόλου. Παίζει πιάνο και κιθάρα, έχει πτυχίο στην αρμονία, δίπλωμα βυζαντινής μουσικής και σε μαθητικούς πανθεσσαλικούς αγώνες κατέκτησε -τι άλλο- το πρώτο βραβείο στην κιθάρα!

Ο ίδιος ενδιαφέρθηκε και πληροφορήθηκε για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου μαθηματικού διαγωνισμού ενημερώνοντας στη συνέχεια τον πρόεδρο του τμήματος, ο οποίος ενέκρινε τη συμμετοχή του. Η χρηματοδότηση για τη συμμετοχή του στο συνέδριο προήλθε από το Τμήμα Μαθηματικών.

Ο νεαρός Γιώργος Σακελλάρης πάντοτε ήθελε ν' ασχολείται με το μάθημα των Μαθηματικών είτε από χόμπι είτε στο σχολείο. Οσο για την επαγγελματική του ενασχόληση το μόνο σίγουρο είναι ότι θ' ασχοληθεί με την επιστήμη των Μαθηματικών.

Ο Βολιώτης φοιτητής έχει συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς κατά το παρελθόν, μαθηματικού περιεχομένου, σημειώνοντας πάντοτε επιτυχίες. Στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών μπήκε το 2007 με υποτροφία για την υψηλή του επίδοση. Την ίδια επιμέλεια και το ίδιο ταλέντο όμως δείχνει και κατά τη διάρκεια των σπουδών του λαμβάνοντας άριστα στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει υποτροφίες. Ενδεικτικά τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχε σε πανευρωπαϊκό πανεπιστημιακό διαγωνισμό Μαθηματικών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.

Αν πετάει στα σύννεφα λόγω της επιτυχίας του στον παγκόσμιο διαγωνισμό φοιτητών Μαθηματικών; Οχι, ο 20χρονος χαρισματικός φοιτητής Γιώργος Σακελλάρης είναι μάλλον εξαιρετικά προσγειωμένος για την ηλικία του και για τη διάκριση που πέτυχε. Δηλώνει απλά «πολύ ικανοποιημένος», γιατί θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει και στο μέλλον.

«Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα αφ' ενός της δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αφ' ετέρου της προσωπικής προσπάθειας που καταβάλλω. Στο σπίτι μου διαβάζω πολύ συχνά βιβλία που έχουν σχέση με τα Μαθηματικά. Σκέπτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου για μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο», μας ανέφερε... *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
SOS του Παν. Κρήτης για την ανεξέλεγκτη δράση εμπόρων ναρκωτικών
Εκλεισε τμήμα λόγω γρίπης
Συνάντηση για τον διάλογο στην Παιδεία
Stage: ρόλος στο Υπουργείο Παιδείας
Πρώτο βήμα για ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
4 ελληνικές ομάδες στο πρόγραμμα CITYZEN
Ρύποι - μετανάστες
Trafficing
40.000 γυναίκες και παιδιά, κάθε χρόνο θύματα του trafficking στην Ελλάδα
Τι πρέπει να προσέχουμε στα παιδιά μας
Αερομεταφορές
Γόρδιος δεσμός οι «άγονες» αερογραμμές
Δικαστικό ρεπορτάζ
Εδώλιο για πέντε της ΕΛ.ΑΣ.
Προς απολογίες των κατηγορουμένων
Εκπαίδευση
«Χρυσός» Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών
SOS του Παν. Κρήτης για την ανεξέλεγκτη δράση εμπόρων ναρκωτικών
Εκλεισε τμήμα λόγω γρίπης
Συνάντηση για τον διάλογο στην Παιδεία
Stage: ρόλος στο Υπουργείο Παιδείας
Πρώτο βήμα για ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ
Ελεγχος στα κρατικά Ι.Χ.
Αν μπει φρένο και... στους λιμο-κοντόρους
Ημιυπαίθριοι χώροι
Αλλαγές στις οικοδομικές άδειες «πακέτο» με ημιυπαίθριους
Μελέτη του ΜΑΙΧ
Τουριστική... συρρίκνωση
Μητέρα πέντε παιδιών
Μένει σε αντίσκηνο, κινδύνευσε να πάει και φυλακή
Οχι στα διόδια
Νέα «μέτωπα» διαμαρτυριών για τα διόδια
Περιβάλλον
«Να γίνουν πάρκα τα στρατόπεδα για να ανασάνει η Θεσσαλονίκη»
Κίνδυνος να μείνουν από νερό για άρδευση
«Πράσινο» ταμείο
Φτερά ελευθερίας για 350 άγρια πουλιά
Πρόσφυγες & Μετανάστες
«Αδειασε» την τακτική της Τουρκίας η Frontex
Σε ανάκριση για ένα πανό!
Υγεία
Αντί να παραιτηθούν ...προσλαμβάνουν
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
«Ψαλίδι» στην προστασία
Πάλι πρέσβης επικεφαλής ΕΥΠ
Άλλες ειδήσεις
«Καμιά περίοδος χάριτος για την αστυνομική βία»
Βραβείο στο απολιθωμένο δάσος
Εύβοια: Πυρ για 4η φορά