Έντυπη Έκδοση

4 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ

Χαροπαλεύουν δύο στον Ασπρόπυργο

Εσπασε το συρματόσχοινο, χύθηκαν 70 τόνοι λιωμένο μέταλλο, τέσσερις συνάδελφοί του τραυματίστηκαν. Επιβίωσε διά πυρός και σιδήρου...
ΛΙΩΜΕΝΑ μετάλλα, 70 τόνοι καυτής λάβας, που χύθηκαν όταν έσπασε το συρματόσχοινο με τον κουβά που τα μετέφερε σε μονάδα της Χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο, προκάλεσαν εγκαύματα 85% και 35% σε δύο εργάτες, που κινδυνεύουν, ενώ τραυματίστηκαν και άλλοι δύο. Ηταν θαύμα που δεν υπήρξαν νεκροί, λένε οι εργαζόμενοι. Η Χαλυβουργία από το 2004 ελέγχεται από την οικογένεια Μάνεση. Για κάποιους το μεροκάματο και η επιβίωση περνούν διά πυρός και σιδήρου. Για έγκλημα και έλλειψη μέτρων προστασίας μιλούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος

  • Φως, νερό και ασφάλιση στους ανέργους της Ζώνης
   Μέτρα για τους ανέργους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Γιάννης Διαμαντίδης, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων, τη δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες.
 • Υγεία

  • ΔΙΠΛΑΣΙΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΥΣ Αύξηση 25% σε θανάτους λόγω ανεργίας
   Η απώλεια εισοδήματος συνδέεται και με ψυχικές διαταραχές, προβλήματα εθισμού και υιοθέτηση μη υγιεινών συνηθειών Η ανεργία σκοτώνει... Με αύξηση της θνησιμότητας κατά 20% έως 25% εκτιμούν οι ειδικοί ότι συνδέεται η ανεργία, καθώς συνοδεύεται από ψυχικές διαταραχές, προβλήματα εθισμού αλλά και υιοθέτηση μη υγιεινών συνηθειών (διατροφή χαμηλής ποιότητας, κατανάλωση καπνού και αλκοόλ) που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και αποτελούν κατ' εξοχήν παράγοντες κινδύνου για μια σειρά από νοσήματα, όπως τα καρδιαγγειακά.
  • Προανήγγειλε 17 νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ
   Τη δημιουργία πανελλαδικά δεκαεφτά νέων μονάδων υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ μέσα στους επόμενους έξι μήνες, με στόχο να εξαλειφθεί τουλάχιστον η υπάρχουσα λίστα αναμονής για θεραπεία, η οποία αριθμεί 5.200 άτομα, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος.
 • Περιβάλλον

  • ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Φάγαμε ενάμιση πλανήτη
   Η ζήτηση της ανθρωπότητας σε φυσικούς πόρους διπλασιάστηκε το 1966-2007, γεγονός που ισοδυναμεί με την παραγωγική ικανότητα ενάμιση πλανήτη! Με αυτούς τους ρυθμούς, λόγω της υπερκατανάλωσης των πλούσιων χωρών, το 2030 θα θέλουμε δύο πλανήτες (!), αποκαλύπτει έκθεση με τίτλο «Ζωντανός πλανήτης».
  • Πράσινο πυρ στον περιφερειάρχη για το λατομείο στο Ελαφονήσι
   Σοβαρές καταγγελίες κατά του περιφερειάρχη Κρήτης, ότι ενεργεί υπέρ της δημιουργίας λατομείου στην πανέμορφη παραλία του Ελαφονησίου Χανίων, διατυπώνουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.
  • ΧΩΡΙΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΟΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ Υμηττός: πράσινες και γκρίζες ζώνες
   Πράσινες ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη προστασία του Υμηττού, αλλά και μελανά σημεία ως προς την κατεδάφιση των αυθαιρέτων που βρίσκονται στον ορεινό όγκο περιλαμβάνει το σχετικό προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που κατατέθηκε προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
 • Εκπαίδευση

  • ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ Σχολεία: Δεν έχουν ούτε για τις καθαρίστριες
   Αν δεν σταλούν άμεσα χρήματα στα σχολεία, ορισμένα θα αναγκαστούν μέχρι και να κλείσουν, προειδοποιούν οι δάσκαλοι καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση των αρμόδιων σχολικών επιτροπών και κατά συνέπεια την εγκατάλειψη των σχολείων. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα στοιχειώδη, ενώ ακόμα τρέχουν τα χρέη από την προηγούμενη χρονιά. Απλήρωτοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό), απλήρωτο πετρέλαιο, γραφική ύλη, καθαρίστριες, ξενόγλωσσα βιβλία κοκ.
  • Τριήμερο λουκέτο για τις αποσπάσεις
   Τριήμερο «λουκέτο» και πάλι στην Παιδαγωγική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, γιατί το υπουργείο Παιδείας... «κωφεύει» για τις αποσπάσεις.
  • ΕΞΑΘΕΣΙΟ ΜΕ 13 ΤΑΞΕΙΣ! Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει
   Μαθητές, γονείς, δάσκαλοι αγκάλιασαν το σχολείο που τους υποχρεώνει να κάνουν μάθημα στο υπόγειο και δίπλα στον καυστήρα Μια τεράστια αγκαλιά -«ανθρώπινη αλυσίδα» την είπαν- άπλωσαν χθες το πρωί και τύλιξαν το σχολείο τους περίπου 300 μαθητές μαζί με 100 γονείς, στο 1ο Δημοτικό σχολείο των Πεύκων Θεσσαλονίκης. Ηταν μια πρωτότυπη διαμαρτυρία γιατί... σ' αυτό το εξαθέσιο σχολείο λειτουργούν σήμερα 13 τάξεις, από τις οποίες η μία στο υπόγειο, δίπλα στον καυστήρα (!) και η άλλη στην «χωρίς παράθυρα» αίθουσα εκδηλώσεων.
  • ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ «Αρνούμαι να καταθέσω ονόματα των παιδιών»
   Ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα Τετάρτης: Πρώτη ώρα: Απαντα Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Δεύτερη ώρα: Επίσκεψη Αστυνομίας στο Σχολείο. Τρίτη ώρα: Αυτόφωρο και απροειδοποίητο διαγώνισμα με ερωτήσεις, όπως «Δώστε μας ονόματα παιδιών», «Γιατί προχώρησαν σε κατάληψη;», «Τι αιτήματα έχουν;» κ.λπ.
 • Απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων

  • ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ Η ΦΥΛΑΚΗ ΔΙΑΒΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ενας για 207 κρατουμένους
   Κλειστή λόγω 24ωρης «λευκής» απεργίας θα είναι αύριο η φυλακή Διαβατών Θεσσαλονίκης.
 • Οδική ασφάλεια

 • Μετανάστες

  • Επιστρέφουν για δουλειά στο Αφγανιστάν!
   Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εργασία και ασφάλεια, λέει η οικογένεια του Μοχάμεντ Πριν από δύο χρόνια πούλησαν τα πατρικά χωράφια στο Αφγανιστάν, έδωσαν 20.000 ευρώ στον δουλέμπορο, ταξίδευαν δύο μήνες και κατάφεραν να φθάσουν στη χώρα μας. Χθες, το πρωί, ο Μοχάμεντ πήρε τη γυναίκα του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του κι επέστρεψαν στο Αφγανιστάν. «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν εργασία και ασφάλεια», είναι η τελευταία φράση του.
 • «Επαναστατικός Αγώνας»

  • Εξετάζουν την 6μηνη κράτηση
   Για την παράταση του εξαμήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» συνεδριάζει σήμερα το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών Αθήνας, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν οι Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.
 • Αστυνομικό δελτίο

 • Άλλες ειδήσεις

  • Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό!
   Ο «άρτος» θα είναι λιγοστός τα Χριστούγεννα που έρχονται, όμως για «θεάματα» υπάρχουν... ελπίδες τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, όπου μόνον οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα κοστίσουν 1,7 εκατ. ευρώ!
  • Μετ' εμποδίων το «συνδικάτο του εγκλήματος»
   Διέκοψε πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του αποκαλούμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.
  • Νέο κύμα ανεμογεννητριών στην Ανδρο
   Σε εποχές ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, στο σκοτάδι παραμένει ακόμη η τοπική κοινωνία της Ανδρου σχετικά με τα μεγαλεπήβολα επενδυτικά σχέδια του ομίλου Κοπελούζου για την εγκατάσταση μεγάλου αριθμού γιγαντιαίων ανεμογεννητριών σε περιοχή του νησιού και συγκεγκριμένα στον ορεινό όγκο του Πετάλου, που ανήκει στο δίκτυο προστασίας Natura 2000.
  • Βρήκαν τον 11χρονο
   Στην Πάτρα εντοπίστηκε σώος χθες το πρωί ο 11χρονος Αφγανός Ρεζάι Αλί Ρεζά, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τα Ανώγεια την περασμένη Δευτέρα και τον αναζητούσαν από τις Αρχές και το «Χαμόγελο του Παιδιού».
  • Ανέβαλαν την προσφυγή του Τόλη
   Στις 27 Οκτωβρίου θα συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου κατά αποφάσεων που έχουν εκδοθεί σε βάρος του και αφορούν χρέη προς την Εφορία για την περίοδο 1993-1997, ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ μαζί με τις προσαυξήσεις.