Έντυπη Έκδοση

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ * Η ΑΠΟΧΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Στα χαρακώματα για το εκλογικό επίδομα

Πόλεμο μέχρις εσχάτων αποφάσισαν υπουργείο Εσωτερικών και εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με φόντο τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και αιχμή του δόρατος το εκλογικό επίδομα.

Δεν θα εκτελείται καμία εργασία εκτός από τα συνήθη καθήκοντα, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ενσωματωμένο το εκλογικό επίδομα, λέει το υπουργείο Δεν θα εκτελείται καμία εργασία εκτός από τα συνήθη καθήκοντα, αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ενσωματωμένο το εκλογικό επίδομα, λέει το υπουργείο Πρώτη παράπλευρη απώλεια, ο συνωστισμός στους δήμους σήμερα και αύριο υποψηφίων της τελευταίας στιγμής να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους, καθώς η προθεσμία με τα καινούργια δεδομένα λήγει την Παρασκευή 15 και όχι την Κυριακή 17 Οκτωβρίου.

Η πρώτη μάχη πάντως υπουργείου και εργαζομένων στους Δήμους θα δοθεί σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, καθώς η κυβέρνηση κατέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χαρακτηρισθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή των υπαλλήλων της ΠΟΕ-ΟΤΑ το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, για τα οποία η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία.

Οι εργαζόμενοι ανακοινώνουν ότι:

- Δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία που σχετίζεται με τις εκλογές όπως τα δημοτολόγια και τα ΚΕΠ, εκτός ωραρίου εργασίας και τα Σαββατοκύριακα, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου.

- Δεν θα εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ εντός ή εκτός ωραρίου που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων και εκλογικών σάκων.

Η οριστική ρήξη που φέρνει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια ήρθε χθες στο υπουργείο Εσωτερικών, όταν ο υφυπουργός Γιώργος Ντόλιος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η καθιέρωση ενός νέου εκλογικού επιδόματος στους εργαζομένους των δήμων, που αυτήν την περίοδο θα αποτελούσε προκλητικά ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με άλλους εργαζομένους. Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι οι εργαζόμενοι στους δήμους είναι η μοναδική κατηγορία εργαζομένων που λαμβάνουν το εκλογικό επίδομα ενσωματωμένο στις μηνιαίες αποδοχές τους από 1-1-2005 κάθε χρόνο και όχι μόνο τη χρονιά που διεξάγονται οι εκλογές, χωρίς μάλιστα να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική συμβολή τους στην εκλογική διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν το υπουργείο για πρακτική αδιαλλαξίας και εμπαιγμού, που προσπαθεί να εμφανίσει την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ως εκβιαστική και να «εκθέσει» τους εργαζόμενους, παρουσιάζοντάς τους ως προνομιούχους. Δεν υπήρξε ουδέποτε αίτημα «νέου» εκλογικού επιδόματος, απλώς οι εργαζόμενοι ζητούν την αναπλήρωση της αποζημίωσης που απώλεσαν με την περικοπή των εξόδων κίνησης κατά 20% (από 365 σε 295 ευρώ τον μήνα). *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εσωτερικών
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Για το ίδιο θέμα
Συνάντηση υπουργείου, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΚΕΔΚΕ προτείνει ο Νικ. Κακλαμάνης
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
Κυβέρνηση
Ανεργία, λουκέτα, έσοδα απειλούν με εκτροχιασμό
Νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ
Συνεργασία με ιδιώτη επενδυτή
Σερβίρουν σε λαμόγια τα φιλέτα
Εκλογές στην αυτοδιοίκηση
Παραίτηση συμπαράστασης
Παπαρήγα: «Αναχώματα» οι Δημαράς, Μητρόπουλος
Εργαζόμενοι ΟΤΑ
Στα χαρακώματα για το εκλογικό επίδομα
Νέα Δημοκρατία
Μόνο ευκολίες πληρωμής ζητά η Ν.Δ.
Υπόθεση Siemens
Κυβερνητική αμηχανία μετά τις αποκαλύψεις για Torcaso και Siemens
Θα «αναφέρονται» σε Γερμανό υπάλληλο...
Υπόθεση ομολόγων
Απέρριψαν εξέταση με υπόμνημα
Εξοπλισμοί
«Αλιτήριοι» απομυζούσαν το υπουργείο Αμυνας
Τα 4 αιτήματα της Abu Dhabi Mar για τον Σκαραμαγκά
Ελληνοτουρκικές σχέσεις
Το Ορφανοτροφείο Πριγκίπου επιστρέφει στο Πατριαρχείο
Αλλο οι παραβιάσεις, άλλο οι διαπραγματεύσεις
Κύπρος
Νταβούτογλου: Υποχρέωση της Ε.Ε., το λιμάνι της Αμμοχώστου
Επιτροπή Ανταγωνισμού
Το κόστος των πιστωτικών καρτών στις πλάτες όλων των πολιτών
Ψήφισμα
Ψήφισμα των εργαζομένων στη «Χ.Κ. Τεγόπουλος Α.Ε.»
Άλλες ειδήσεις
Υποτίμηση της νοημοσύνης
Εκ παραδρομής