Έντυπη Έκδοση

Το Σάββατο, πριν από τα μεσάνυχτα, κίνδυνος-θάνατος για τροχαία

Οι πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, καθώς και το επαρχιακό οδικό δίκτυο, είναι τα πιο επικίνδυνα μέρη για να οδηγεί κάποιος, καθώς εκεί σημειώνονται τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.

Η μακάβρια ανάλυση των στατιστικών στοιχείων της Τροχαίας για το 9μηνο του 2010, δείχνει μεν μια σημαντική μείωση της τάξεως του 14% στον αριθμό των νεκρών σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραιτήτως πως οι Ελληνες έγιναν πιο προσεκτικοί οδηγοί. Κάθε άλλο, αφού καταγράφεται αύξηση 3,2% στον αριθμό των περιστατικών, με 11.600 περιστατικά στους ελληνικούς δρόμους φέτος έναντι 11.200 στο 9μηνο του 2009.

Στη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε καταγράφεται εντυπωσιακή αύξηση 72% στα τροχαία ατυχήματα εντός κατοικημένων περιοχών, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί τόσο σε θέματα ελλιπούς αστυνόμευσης όσο και στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, που ευνοεί την ταχύτερη κίνηση των αυτοκινήτων.

Την αύξηση των ατυχημάτων σχολίασε και ο υφυπουργός Υποδομών Σπ. Βούγιας κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας. Μεταξύ άλλων ο υφυπουργός πρότεινε την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, αλλά και τη θέσπιση μέτρων ήπιας κυκλοφορίας στις πόλεις με τη δημιουργία περιοχών όπου το όριο ταχύτητας θα είναι 30-40 χλμ./ώρα.

Οσον αφορά τα τροχαία στο σύνολό τους, η πιο επικίνδυνη ημέρα της εβδομάδας είναι το Σάββατο και τα περισσότερα περιστατικά καταγράφονται από τα μεσάνυχτα ώς τις 7 το πρωί. Ωστόσο υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση στα δυστυχήματα. Ο Χάρος κυριολεκτικά βγαίνει παγανιά στις τελευταίες τρεις ώρες του 24ώρου (δηλαδή από τις 9 το βράδυ ώς τα μεσάνυχτα), καθώς στο συγκεκριμένο διάστημα σημειώνεται 1 στα 4 θανατηφόρα τροχαία.

Σε επίπεδο οδικού δικτύου, πιο επικίνδυνοι αποδεικνύονται οι επαρχιακοί δρόμοι και οι κατοικημένες περιοχές, όπου στο 9μηνο του 2010 σημειώθηκε το 70% των δυστυχημάτων. Αντίθετα, στις δύο μεγάλες εθνικές οδούς της χώρας, Αθηνών-Πατρών και Αθηνών-Θεσ/νίκης, σημειώθηκε το 4,7% των δυστυχημάτων, ενώ ασφαλέστερος δρόμος -σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας- αναδεικνύεται η Αττικής Οδός, όπου σημειώθηκαν 5 δυστυχήματα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,6% του συνόλου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Χαλυβουργία Ελλάδος
Εκεί που λιώνουν μέταλλα και κορμιά
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Φως, νερό και ασφάλιση στους ανέργους της Ζώνης
Υγεία
Αύξηση 25% σε θανάτους λόγω ανεργίας
Προανήγγειλε 17 νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ
Περιβάλλον
Καταναλώνουμε ενάμιση πλανήτη!
Πράσινο πυρ στον περιφερειάρχη για το λατομείο στο Ελαφονήσι
Υμηττός: πράσινες και γκρίζες ζώνες
Εκπαίδευση
Σχολεία: Δεν έχουν ούτε για τις καθαρίστριες
Τριήμερο λουκέτο για τις αποσπάσεις
Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει
«Αρνούμαι να καταθέσω ονόματα των παιδιών»
Απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων
Ενας για 207 κρατουμένους
Οδική ασφάλεια
Το Σάββατο, πριν από τα μεσάνυχτα, κίνδυνος-θάνατος για τροχαία
Μετανάστες
Επιστρέφουν για δουλειά στο Αφγανιστάν!
«Επαναστατικός Αγώνας»
Εξετάζουν την 6μηνη κράτηση
Αστυνομικό δελτίο
Μαχαιριές
Νέο ντου σε αποθήκη 5.000 τ.μ. με «μαϊμούδες» στο Βοτανικό
Το σπίτι του γεμάτο με αρχαία
Συνελήφθη ο ταμίας της υπεξαίρεσης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό!
Μετ' εμποδίων το «συνδικάτο του εγκλήματος»
Νέο κύμα ανεμογεννητριών στην Ανδρο
Βρήκαν τον 11χρονο
Ανέβαλαν την προσφυγή του Τόλη