Έντυπη Έκδοση

Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό!

Ο «άρτος» θα είναι λιγοστός τα Χριστούγεννα που έρχονται, όμως για «θεάματα» υπάρχουν... ελπίδες τουλάχιστον στο κέντρο της Αθήνας, όπου μόνον οι χριστουγεννιάτικες κατασκευές θα κοστίσουν 1,7 εκατ. ευρώ!

Κάνοντας, προφανώς, πράξη το προεκλογικό σύνθημα του Νικήτα Κακλαμάνη για «πόλεμο στη μιζέρια», ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε να κατακυρώσει με το παραπάνω κόστος σε δύο εταιρείες το έργο του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Στο παραπάνω κόστος δεν περιλαμβάνονται συναυλίες, παραστάσεις ή άλλα δρώμενα στους δρόμους της Αθήνας. Οσο για τις κατασκευές, αυτές αφορούν την πλατεία Συντάγματος, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο και κεντρικούς πεζόδρομους. Κυρίαρχο στοιχείο στο Σύνταγμα θα είναι τα αλεξανδρινά φυτά τα οποία θα τοποθετηθούν σχηματοποιώντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και διαδρόμους στην επιφάνεια της πλατείας.

«Ωραία είναι τα φυτά αυτά, αν και δύσκολα θα αντέξουν πολύ. Ομως δεν μπορώ να καταλάβω πόσα θα χρησιμοποιηθούν για να φτάσει η συγκεκριμένη εργολαβία στα 685.000 ευρώ χωρίς τον ΦΠΑ του 23%», μας λέει η Δήμητρα Σιδερή, διαμερισματική σύμβουλος στο 4ο διαμέρισμα της Αθήνας. Η κ. Σιδερή ήταν ένα από τα πέντε μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής που ορίστηκε από την παράταξη Σκανδαλίδη για να αποφασίσει σε ποιον θα δοθεί το έργο:

«Καταψήφισα την πρόταση γιατί δεν είναι δυνατό σε περίοδο οικονομικής κρίσης να δίνουμε τέτοια τεράστια ποσά. Είναι παράλογο να πληρώνονται τόσα χρήματα όταν ο Δήμος Αθηναίων αναγκάζεται να αναχρηματοδοτεί τα δάνειά του προκειμένου να πληρώνονται οι μισθοί των εργαζομένων».

Την πρόταση καταψήφισε και η Αννα Φόνσου, αλλά τη διέσωσαν οι τρεις ψήφοι των μελών της πλειοψηφίας Κακλαμάνη, δηλαδή των αντιδημάρχων Ν. Βαφειάδη, Γ. Ξεπαπαδάκου και του προέδρου του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9.84» Θανάση Καφέζα. Την όλη διαδικασία για την επιλογή των κατασκευαστών του στολισμού επιμελήθηκε ο «Αθήνα 9.84», ο οποίος πέρυσι κάλυψε και το ανάλογο κόστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοτικός ραδιοσταθμός αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και για να συνεχίσει τη λειτουργία του επιχορηγείται από άλλον δημοτικό φορέα, τον Πολιτισμικό Οργανισμό, ο οποίος όμως συνήθως αναλαμβάνει το κόστος άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

Τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα τοποθετηθούν σε Ζάππειο-Εθνικό Κήπο ανέλαβε έναντι κόστους 680.000 (πλέον ΦΠΑ 23%) η εταιρεία του Μάκη Σεριάτου, Le Spot, την οποία στο πρόσφατο παρελθόν προτιμούσαν κατά σύστημα φορείς του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ. Τις κατασκευές στο Σύνταγμα και κάποιους κεντρικούς πεζοδρόμους ανέλαβε η εταιρεία Pepper. Οπως μας είπε η κ. Σιδερή, είχε καταψηφίσει τις χριστουγεννιάτικες κατασκευές και το περασμένο έτος που είχαν προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Χαλυβουργία Ελλάδος
Εκεί που λιώνουν μέταλλα και κορμιά
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Φως, νερό και ασφάλιση στους ανέργους της Ζώνης
Υγεία
Αύξηση 25% σε θανάτους λόγω ανεργίας
Προανήγγειλε 17 νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ
Περιβάλλον
Καταναλώνουμε ενάμιση πλανήτη!
Πράσινο πυρ στον περιφερειάρχη για το λατομείο στο Ελαφονήσι
Υμηττός: πράσινες και γκρίζες ζώνες
Εκπαίδευση
Σχολεία: Δεν έχουν ούτε για τις καθαρίστριες
Τριήμερο λουκέτο για τις αποσπάσεις
Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει
«Αρνούμαι να καταθέσω ονόματα των παιδιών»
Απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων
Ενας για 207 κρατουμένους
Οδική ασφάλεια
Το Σάββατο, πριν από τα μεσάνυχτα, κίνδυνος-θάνατος για τροχαία
Μετανάστες
Επιστρέφουν για δουλειά στο Αφγανιστάν!
«Επαναστατικός Αγώνας»
Εξετάζουν την 6μηνη κράτηση
Αστυνομικό δελτίο
Μαχαιριές
Νέο ντου σε αποθήκη 5.000 τ.μ. με «μαϊμούδες» στο Βοτανικό
Το σπίτι του γεμάτο με αρχαία
Συνελήφθη ο ταμίας της υπεξαίρεσης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό!
Μετ' εμποδίων το «συνδικάτο του εγκλήματος»
Νέο κύμα ανεμογεννητριών στην Ανδρο
Βρήκαν τον 11χρονο
Ανέβαλαν την προσφυγή του Τόλη