Έντυπη Έκδοση

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ «ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ, ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΑ

Σχολεία: Δεν έχουν ούτε για τις καθαρίστριες

Αν δεν σταλούν άμεσα χρήματα στα σχολεία, ορισμένα θα αναγκαστούν μέχρι και να κλείσουν, προειδοποιούν οι δάσκαλοι καταγγέλλοντας την υποχρηματοδότηση των αρμόδιων σχολικών επιτροπών και κατά συνέπεια την εγκατάλειψη των σχολείων. Δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε τα στοιχειώδη, ενώ ακόμα τρέχουν τα χρέη από την προηγούμενη χρονιά. Απλήρωτοι λογαριασμοί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό), απλήρωτο πετρέλαιο, γραφική ύλη, καθαρίστριες, ξενόγλωσσα βιβλία κοκ.

«Οι διευθυντές των σχολείων, σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να προβούν σε περικοπές δαπανών που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή των χώρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών (απολυμάνσεις, καθαριστικά κ.ά.)» τονίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία επισημαίνοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις ότι σύντομα θα σταλούν κονδύλια στα σχολεία, οι σχολικές επιτροπές έχουν μείνει με την πρώτη δόση της φετινής χρηματοδότησης.

Σημειωτέον ότι ακόμα και η υπουργός Παιδείας είχε διαψεύσει τις πληροφορίες για σοβαρές περικοπές (30%) διαβεβαιώνοντας πως σύντομα θα διετίθεντο οι σχετικές πιστώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Αυτή τη στιγμή, χωρίς να υπάρχουν χρήματα:

* τα σχολεία προμηθεύονται, για το νέο διδακτικό έτος, ξενόγλωσσα βιβλία για τις ανάγκες της β' ξένης γλώσσας και δεν έχουν εξοφλήσει ακόμη τα βιβλία του προηγούμενου σχολικού έτους 2009-2010, καθώς δεν έχουν πιστωθεί οι σχετικοί λογαριασμοί,

* οι σχολικές επιτροπές καλούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις για τον καθαρισμό των σχολείων ενώ ακόμη δεν έχουν πιστωθεί τα χρήματα για την πληρωμή τους για το 2009-2010. Το ποσόν που έχει κατατεθεί στους λογαριασμούς των σχολικών επιτροπών από τον ΟΣΚ αντιστοιχεί στο 1/3 του συνολικού ποσού,

**οι διευθυντές των σχολείων μέχρι τις 10 Οκτωβρίου πρέπει να πληρώσουν τα ένσημα στις καθαρίστριες, διαφορετικά οι σχολικές επιτροπές θα επιβαρυνθούν και με πρόστιμα από το ΙΚΑ,

**οι προμηθευτές ασκούν μεγάλες πιέσεις για αποπληρωμή των χρεών, αφού τους οφείλονται χρήματα από το προηγούμενο σχολικό έτος (πετρέλαιο, γραφική ύλη, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, φυσικό αέριο κ.λπ.).

Για όλα αυτά, η ΔΟΕ ζητεί «την άμεση απόδοση του συνόλου της χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις τόσο της προηγούμενης σχολικής χρονιάς όσο και οι αυξημένες ανάγκες για θέρμανση και λειτουργικές δαπάνες της χρονιάς που ξεκίνησε».

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζει, «είναι βέβαιο ότι σε λίγες μέρες θα βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο σχολείων που θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους λόγω αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Σημειωτέον, απλήρωτοι είναι και οι νεοδιόριστοι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση
Σχετικά θέματα: Εκπαίδευση
Τριήμερο λουκέτο για τις αποσπάσεις
Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει
«Αρνούμαι να καταθέσω ονόματα των παιδιών»
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Χαλυβουργία Ελλάδος
Εκεί που λιώνουν μέταλλα και κορμιά
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Φως, νερό και ασφάλιση στους ανέργους της Ζώνης
Υγεία
Αύξηση 25% σε θανάτους λόγω ανεργίας
Προανήγγειλε 17 νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ
Περιβάλλον
Καταναλώνουμε ενάμιση πλανήτη!
Πράσινο πυρ στον περιφερειάρχη για το λατομείο στο Ελαφονήσι
Υμηττός: πράσινες και γκρίζες ζώνες
Εκπαίδευση
Σχολεία: Δεν έχουν ούτε για τις καθαρίστριες
Τριήμερο λουκέτο για τις αποσπάσεις
Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει
«Αρνούμαι να καταθέσω ονόματα των παιδιών»
Απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων
Ενας για 207 κρατουμένους
Οδική ασφάλεια
Το Σάββατο, πριν από τα μεσάνυχτα, κίνδυνος-θάνατος για τροχαία
Μετανάστες
Επιστρέφουν για δουλειά στο Αφγανιστάν!
«Επαναστατικός Αγώνας»
Εξετάζουν την 6μηνη κράτηση
Αστυνομικό δελτίο
Μαχαιριές
Νέο ντου σε αποθήκη 5.000 τ.μ. με «μαϊμούδες» στο Βοτανικό
Το σπίτι του γεμάτο με αρχαία
Συνελήφθη ο ταμίας της υπεξαίρεσης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό!
Μετ' εμποδίων το «συνδικάτο του εγκλήματος»
Νέο κύμα ανεμογεννητριών στην Ανδρο
Βρήκαν τον 11χρονο
Ανέβαλαν την προσφυγή του Τόλη