Έντυπη Έκδοση

Εξετάζουν την 6μηνη κράτηση

Για την παράταση του εξαμήνου της προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων ως μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» συνεδριάζει σήμερα το αρμόδιο συμβούλιο Εφετών Αθήνας, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθούν οι Χριστόφορος Κορτέσης, Σαράντος Νικητόπουλος και Ευάγγελος Σταθόπουλος, οι οποίοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Στις είκοσι του μήνα πρόκειται να μεταχθούν εκ νέου από τον Κορυδαλλό, προκειμένου να δώσουν συμπληρωματική απολογία για νέες κατηγορίες που τους αποδόθηκαν πρόσφατα.

Από την πλευρά τους οι Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα και Κώστας Γουρνάς, που έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση και στους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει «διευθυντικό ρόλο», αρνήθηκαν να μεταχθούν και να απολογηθούν συμπληρωματικά στους εφέτες ειδικούς ανακριτές.

Απαξίωση

Με κοινό κείμενό τους, μάλιστα, εξηγούν και τους λόγους για τους οποίους απαξιούν να παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστών.

Στο κείμενο αναφέρουν: «Αν θέλουμε να βάλουμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις, τότε θα πρέπει εμείς να αποφυλακιστούμε αμέσως γιατί είμαστε απαραίτητοι για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Είμαστε απαραίτητοι για να συνεχίσουμε τη δράση μας εναντίον της χούντας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ε.Ε. και της ελληνικής κυβέρνησης. Είμαστε απαραίτητοι γιατί μπορούμε να συμβάλουμε καθοριστικά για να σπάσει η κοινωνία τα δεσμά της και να απελευθερωθεί από τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό του κράτους και του κεφαλαίου. Για να επιχειρήσουμε μαζί με τους προλετάριους της χώρας μας την επανάσταση και για να διαμορφώσουμε μαζί τους μια κοινωνία χωρίς κρίσεις, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση, μια κοινωνία πραγματικά ελεύθερη.

Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν είναι οι διώκτες μας, αφού φυλακίζοντάς μας διαπράττουν μια εγκληματική και αντικοινωνική πράξη. Πρέπει να τιμωρηθούν γιατί συμμετέχουν ενεργά σ' ένα βάρβαρο καθεστώς που τρομοκρατεί καθημερινά την κοινωνική πλειοψηφία, που οδηγεί στη φτώχεια, την ανέχεια και τον θάνατο τους μη έχοντες αυτού του τόπου. Πρέπει να τιμωρηθούν γιατί συμμετέχουν ενεργά με τις πράξεις τους στην κατοχική κυβέρνηση της τρόικας και του ΠΑΣΟΚ. Γιατί είναι προδότες της ελληνικής κοινωνίας, αφού την υποχρεώνουν να κρατά σκυφτό το κεφάλι στον σύγχρονο φασισμό».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Χαλυβουργία Ελλάδος
Εκεί που λιώνουν μέταλλα και κορμιά
Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος
Φως, νερό και ασφάλιση στους ανέργους της Ζώνης
Υγεία
Αύξηση 25% σε θανάτους λόγω ανεργίας
Προανήγγειλε 17 νέες μονάδες υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ
Περιβάλλον
Καταναλώνουμε ενάμιση πλανήτη!
Πράσινο πυρ στον περιφερειάρχη για το λατομείο στο Ελαφονήσι
Υμηττός: πράσινες και γκρίζες ζώνες
Εκπαίδευση
Σχολεία: Δεν έχουν ούτε για τις καθαρίστριες
Τριήμερο λουκέτο για τις αποσπάσεις
Αγκάλιασαν το σχολείο που τους διώχνει
«Αρνούμαι να καταθέσω ονόματα των παιδιών»
Απεργία σωφρονιστικών υπαλλήλων
Ενας για 207 κρατουμένους
Οδική ασφάλεια
Το Σάββατο, πριν από τα μεσάνυχτα, κίνδυνος-θάνατος για τροχαία
Μετανάστες
Επιστρέφουν για δουλειά στο Αφγανιστάν!
«Επαναστατικός Αγώνας»
Εξετάζουν την 6μηνη κράτηση
Αστυνομικό δελτίο
Μαχαιριές
Νέο ντου σε αποθήκη 5.000 τ.μ. με «μαϊμούδες» στο Βοτανικό
Το σπίτι του γεμάτο με αρχαία
Συνελήφθη ο ταμίας της υπεξαίρεσης
Άλλες ειδήσεις
Δήμος Αθηναίων: θα δώσει 1,7 εκατ. ευρώ για χριστουγεννιάτικο στολισμό!
Μετ' εμποδίων το «συνδικάτο του εγκλήματος»
Νέο κύμα ανεμογεννητριών στην Ανδρο
Βρήκαν τον 11χρονο
Ανέβαλαν την προσφυγή του Τόλη