Έντυπη Έκδοση

Προσπάθεια συσπείρωσης υπουργών και οπαδών

Με μία από τις σπάνιες συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου -αύριο στις έξι το απόγευμα- το Μαξίμου επιχειρεί να κλείσει τη συζήτηση περί ανασχηματισμού, να βάλει φρένο στις -προεκλογικής φύσεως- ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες του προηγούμενου διαστήματος και να ενισχύσει την αποδυναμωμένη ρητορική περί εξόδου από το Μνημόνιο.

Τα σενάρια περί διορθωτικών παρεμβάσεων στην κυβέρνηση, με αφορμή την αποχώρηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στα τέλη του μήνα για την Κομισιόν -και τα οποία έθεταν στο στόχαστρο εκπροσώπους της «λαϊκής Δεξιάς», όπως ο Αργύρης Ντινόπουλος και η Σοφία Βούλτεψη-, «καίγονται» με την ανακοίνωση της συνεδρίασης, η οποία έχει επισήμως θέμα το συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Αυτό δεν σημαίνει βεβαίως πως δεν θα σταλούν νέα αυστηρά μηνύματα προς τα μέλη της κυβέρνησης, σε συνέχεια της προσπάθειας να σταματήσουν οι παρενέργειες της εκλογολογίας που επιχειρήθηκε με την ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς πάντως αποτέλεσμα, καθώς όλοι στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για πιθανές εκλογές.

Η Συγγρού συνεχίζει εν τω μεταξύ την προσπάθεια συσπείρωσης (προφανώς και διά παν ενδεχόμενον) της γαλάζιας βάσης με εκδηλώσεις σε επίπεδο νομών, η πρώτη εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Πάτρα με ομιλητή τον πρόεδρο της Βουλής και έχοντα απήχηση στο νεοδημοκρατικό ακροατήριο Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ο προγραμματισμός της προσπάθειας επαναπροσέγγισης μεσαίων, κυρίως, στελεχών με αυτές τις εκδηλώσεις συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ., κατά την οποία ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος τόνισε ότι «στρατηγική επιλογή της Ν.Δ. είναι να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2016», πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα κάνουν λάθος όσοι νομίζουν πως μπορούν να βρουν απροετοίμαστη τη Ν.Δ.».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία
Σχετικά θέματα: Κυβέρνηση
«Guardian»: Ολοένα και πιο δημοφιλής η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΕΛΣΤΑΤ
Εκανε τους φτωχούς άπορους και τους πλούσιους κροίσους
Το ένα πέμπτο του ελληνικού ΑΕΠ, θυσία στο Μνημόνιο
Εισαγγελικές έρευνες
Πρόγευση ακραίας πόλωσης
Κυβέρνηση
Προσπάθεια συσπείρωσης υπουργών και οπαδών
«Guardian»: Ολοένα και πιο δημοφιλής η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση
ΣΥΡΙΖΑ
«Θα πάει να του πει να παραιτηθεί»
ΠΑΣΟΚ
Ζητούν έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ, με 4.000 υπογραφές
ΑΝΕΛ
Σε δίκη ο Καμμένος για την προτροπή σε λιντσάρισμα
Eurogroup
Προληπτικό Μνημόνιο με νέους όρους
Υπουργείο Εξωτερικών
Ενωσαν FIR και θάλασσες
Κύπρος/Τουρκία
Ερογλου: Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε όλη την ΑΟΖ
ΚΚΕ
Κέρδισε το στοίχημα το ΚΚΕ, με τη διάσωση του ιστορικού αρχείου
Αρθρα/Σχολιασμοί
Η Τουρκία ενισχύει την αστάθεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
Οι Κούρδοι, το Ισλαμικό Κράτος κι εμείς
Άλλες ειδήσεις
AΔEIAΣAN οι τσέπες μας