Έντυπη Έκδοση

Σε δίκη ο Καμμένος για την προτροπή σε λιντσάρισμα

Στο σκαμνί ο Πάνος Καμμένος για δημόσια προτροπή σε λιντσάρισμα. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπέμπεται να δικαστεί σε Μονομελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενος ότι προέτρεψε τους κατοίκους της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα που υποστηρίζει ανοικτά την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Η παραπομπή σε δίκη πραγματοποιήθηκε μόλις ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και μέχρι χθες δεν είχε προσδιοριστεί η ημερομηνία της δικασίμου. Η δικογραφία σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, πριν από ένα χρόνο, ενώ η ποινική δίωξη για την «προτροπή σε τέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος» ασκήθηκε μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Καμμένου από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οταν κυκλοφόρησε το βίντεο με την επίδικη δήλωση Καμμένου στο Διαδίκτυο, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Μαδεμλής έδωσε παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία και την υπόθεση χειρίστηκε η τότε εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης -σημερινή προϊσταμένη- Σύρμω Κακάλη, η οποία ανέθεσε στο Τμήμα Προστασίας Κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διαπιστώσει αν στοιχειοθετείται το παραπάνω αδίκημα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκλήθη να καταθέσει, χωρίς όρκο, σε πταισματοδίκη της Αθήνας.

Το Σεπτέμβριο 2013, ο Πάνος Καμμένος είχε πραγματοποιήσει την κεντρική του ομιλία στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ και όταν αποχωρούσε από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» άκουσε τις διαμαρτυρίες κατοίκων του Νεοχωρίου Χαλκιδικής για τον Χρήστο Πάχτα. Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη είχε ανακοινώσει στους κατοίκους ότι υδροδοτούνται με ακατάλληλο νερό που περιέχει αρσενικό, ενώ δίπλα στο χωριό γίνονταν εργασίες εξόρυξης χρυσού. «Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει, λιντσάρετέ τον» είχε πει τότε ο κ. Καμμένος και η δήλωση καταγράφηκε σε βίντεο που έκανε το γύρο του Διαδικτύου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
Άλλα θέματα στην κατηγορία Πολιτική της έντυπης έκδοσης
ΕΛΣΤΑΤ
Εκανε τους φτωχούς άπορους και τους πλούσιους κροίσους
Το ένα πέμπτο του ελληνικού ΑΕΠ, θυσία στο Μνημόνιο
Εισαγγελικές έρευνες
Πρόγευση ακραίας πόλωσης
Κυβέρνηση
Προσπάθεια συσπείρωσης υπουργών και οπαδών
«Guardian»: Ολοένα και πιο δημοφιλής η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση
ΣΥΡΙΖΑ
«Θα πάει να του πει να παραιτηθεί»
ΠΑΣΟΚ
Ζητούν έκτακτο συνέδριο στο ΠΑΣΟΚ, με 4.000 υπογραφές
ΑΝΕΛ
Σε δίκη ο Καμμένος για την προτροπή σε λιντσάρισμα
Eurogroup
Προληπτικό Μνημόνιο με νέους όρους
Υπουργείο Εξωτερικών
Ενωσαν FIR και θάλασσες
Κύπρος/Τουρκία
Ερογλου: Οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα σε όλη την ΑΟΖ
ΚΚΕ
Κέρδισε το στοίχημα το ΚΚΕ, με τη διάσωση του ιστορικού αρχείου
Αρθρα/Σχολιασμοί
Η Τουρκία ενισχύει την αστάθεια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο
Οι Κούρδοι, το Ισλαμικό Κράτος κι εμείς
Άλλες ειδήσεις
AΔEIAΣAN οι τσέπες μας