Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Οι Κούρδοι πεθαίνουν στα τουρκικά σύνορα

Οι τραυματίες πεθαίνουν από αιμορραγία μπροστά στα τουρκικά σύνορα, τα οποία παραμένουν κλειστά, κατήγγειλαν οι Κούρδοι που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, κάνοντας επείγουσα έκκληση στη διεθνή κοινότητα για την προστασία του κουρδικού λαού και την αποτροπή της αναγκαστικής εκτόπισης από τα κουρδικά εδάφη.

Χθες στην Αθήνα, οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας  στη Βουλή Χθες στην Αθήνα, οι Κούρδοι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή Αρκετές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν από τους Κούρδους και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τη διαπίστωση ότι η Τουρκία επιδιώκει, βάσει των όρων που θέτει στους Αμερικανούς, τον έλεγχο των Κούρδων, μετέφεραν οι εκπρόσωποι των κουρδικών οργανώσεων από τη Συρία, την Τουρκία, το Ιράκ και το Ιράν.

Τονίζουν συγκεκριμένα ότι οι όροι που θέτει η Τουρκία (ελεύθερες ζώνες, εκπαίδευση, οπλισμός), στις συζητήσεις με τους Αμερικανούς, για να συμμετάσχει στις χερσαίες επιχειρήσεις ή να διαθέσει στους Αμερικανούς τη βάση του Ιντσιρλίκ, αποσκοπούν ευθέως ή εμμέσως στον τρόπο ελέγχου των Κούρδων. Δείχνουν επίσης την αγωνία τους να καταφέρουν να τους μπλοκάρουν.

«Ζητάμε από τα πολιτισμένα κράτη να δράσουν υποστηρίζοντας το Κομπάνι, πριν είναι αργά. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας. Το Κομπάνι αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό την απειλή μιας τρομερής σφαγής από τον αδίστακτο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό των ISIS» αναφέρουν στο ψήφισμά τους, ζητώντας να ανοίξει ανθρωπιστικός διάδρομος για τη διάσωση του άμαχου πληθυσμού και των τραυματιών, εκτός των συνόρων της Συρίας.

Κούρδοι που έφθασαν πρόσφατα στην Αθήνα είπαν ότι όσοι πολίτες από το Κομπάνι κατάφεραν να περάσουν τα τουρκικά σύνορα, παραμένουν εκεί και κοιμούνται στο έδαφος δίχως κουβέρτες και τρόφιμα, ενώ αρκετοί σκοτώνονται στα ναρκοπέδια των συνόρων. «Αν νιώθετε ότι είστε άνθρωποι μη μένετε σιωπηλοί» έγραφε ένα από τα πανό. Οι Κούρδοι, ενωμένοι πλέον, ζητούν, όπως είπαν, «το αυτονόητο. Ελεύθερο Κουρδιστάν».

«Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην κουρδική ιντιφάντα και στους ελεύθερους-πολιορκημένους πολίτες που βρίσκονται στο Κομπάνι. Εκφράζουν την αγωνία όλων των λαών για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη» τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ. Παρόντες ήταν μέλη του τουρκικού συλλόγου αντιρρησιών συνείδησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκδηλώσεις
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Συγκεντρώσεις/Πορείες
Κινητοποιήσεις
Τουρκία
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Με λουκέτο και ΜΑΤ απάντησε ο πρύτανης
Τον καίνε οι καταθέσεις
Στην «τσιμπίδα» τρεις εφοριακοί
ΟΛΜΕ
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ συντονίζουν τους αγώνες τους
Τοπική Αυτοδιοίκηση
«Βόμβα» σκουπιδιών στην Τρίπολη
ΙΣΑ
Με απώλειες η Ν.Δ. στον Ιατρικό Σύλλογο
ΥΠΕΚΑ
Στο βορρά εξώδικα, στο νότο κινητοποιήσεις
Συγκεντρώσεις/Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οι Κούρδοι πεθαίνουν στα τουρκικά σύνορα
ΣτΕ
Αφεση δίνει το ΣτΕ για την περικοπή συντάξεων
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
«Το Ιπποκράτειο δεν έχει φάρμακα για τους άπορους ασθενείς»
Θέματα ζώων
Στο αυτόφωρο η κακοποίηση ζώων
Ρομά
Ακατάλληλο για εγκατάσταση ανθρώπων το όρος Πατέρας
Υπουργείο Μεταφορών
Εφτασαν οι «έξυπνες στάσεις»
Απεργίες/Συγκοινωνίες
Στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό
Ανθρώπινα
Η γλυπτική... του Αγιωργίτικου της Νεμέας
Παλίμψηστες πτυχώσεις
TV & Media
Σεφερλίσιους
Νέα ασφαλιστικά κατά της ΝΕΡΙΤ
Στον κόσμο της φύσης High Definition
Επιτέλους «Τρίχες»
ΟΑΣΘ
Διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ
Υπουργείο Δικαιοσύνη
Νέα παραίτηση εν όψει εκλογών