Έντυπη Έκδοση

Διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τέθηκε χθες το θέμα των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Μέλη του Συντονιστικού Πολιτών και Συλλογικοτήτων που έχει σχηματιστεί κατά των αυξήσεων βρέθηκαν χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατήγγειλαν από του βήματος ότι πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, τη στιγμή που παραμένουν εγγυημένα τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ.

Είναι η τρίτη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, ενώ παραμένουν εγγυημένα τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ Είναι η τρίτη αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων, ενώ παραμένουν εγγυημένα τα κέρδη των μετόχων του ΟΑΣΘ Οπως είπαν, η «λύση» που συμφωνήθηκε μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων και ΟΑΣΘ, με μείωση της κρατικής ενίσχυσης προς τον Οργανισμό, έχει ως αποτέλεσμα το κόστος λειτουργίας του Οργανισμού να επιβαρύνει ουσιαστικά τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους μαθητές, τους φοιτητές και όλο το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, που δεν έχει καμιά άλλη επιλογή μετακίνησης, καθώς ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικό μονοπώλιο επιδοτούμενο από το κράτος.

Το μέλος του Συντονιστικού Πολιτών και Συλλογικοτήτων, Αλέκα Κρασοπούλου, κατήγγειλε ότι: «Από το 1957 μέχρι σήμερα, μια φούχτα λεωφορειούχων κερδίζουν ανενόχλητοι, με κατοχυρωμένα και εγγυημένα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι ένα κοινωνικό αγαθό που θα έπρεπε να είναι ελεύθερο και δωρεάν. Σήμερα, για μια ακόμη φορά, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των μετακινήσεων για τον κρατικό προϋπολογισμό, οι κυβερνώντες αφήνουν άθικτα τα κέρδη των μετόχων και φορτώνουν το κόστος, μέσω των αυξήσεων, στους επιβάτες».

Ψήφισμα με το οποίο ζητείται απόσυρση των αυξήσεων στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δημόσιο, φτηνό και ποιοτικό φορέα μαζικών μεταφορών κατέθεσε η περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπαστική Περιφερειακή Ενότητα», και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω», Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να δώσει στη δημοσιότητα το μετοχολόγιό της.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Αθανάσιος Αγαπητός, χαρακτήρισε προκλητική την πολιτική του ΟΑΣΘ απέναντι στους ανέργους, «απαράδεκτες και αντικοινωνικές» τις αυξήσεις των εισιτηρίων και κάλεσε τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, να αναλάβει πρωτοβουλία προς τον ΟΑΣΘ, με στόχο την απόσυρση των αυξήσεων και τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων. Σ.Α.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Θεσσαλονίκη
ΟΑΣΘ
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Με λουκέτο και ΜΑΤ απάντησε ο πρύτανης
Τον καίνε οι καταθέσεις
Στην «τσιμπίδα» τρεις εφοριακοί
ΟΛΜΕ
ΔΟΕ-ΟΛΜΕ συντονίζουν τους αγώνες τους
Τοπική Αυτοδιοίκηση
«Βόμβα» σκουπιδιών στην Τρίπολη
ΙΣΑ
Με απώλειες η Ν.Δ. στον Ιατρικό Σύλλογο
ΥΠΕΚΑ
Στο βορρά εξώδικα, στο νότο κινητοποιήσεις
Συγκεντρώσεις/Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οι Κούρδοι πεθαίνουν στα τουρκικά σύνορα
ΣτΕ
Αφεση δίνει το ΣτΕ για την περικοπή συντάξεων
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
«Το Ιπποκράτειο δεν έχει φάρμακα για τους άπορους ασθενείς»
Θέματα ζώων
Στο αυτόφωρο η κακοποίηση ζώων
Ρομά
Ακατάλληλο για εγκατάσταση ανθρώπων το όρος Πατέρας
Υπουργείο Μεταφορών
Εφτασαν οι «έξυπνες στάσεις»
Απεργίες/Συγκοινωνίες
Στάση εργασίας σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό
Ανθρώπινα
Η γλυπτική... του Αγιωργίτικου της Νεμέας
Παλίμψηστες πτυχώσεις
TV & Media
Σεφερλίσιους
Νέα ασφαλιστικά κατά της ΝΕΡΙΤ
Στον κόσμο της φύσης High Definition
Επιτέλους «Τρίχες»
ΟΑΣΘ
Διαμαρτυρίες για τις αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ
Υπουργείο Δικαιοσύνη
Νέα παραίτηση εν όψει εκλογών