Έντυπη Έκδοση

Greek tour των Universe217

Οι Universe217, από τα γνωστότερα και πιο δραστήρια γκρουπ της αθηναϊκής σκηνής, παρουσιάζουν μέσα από το Greek tour τους το ολοκαίνουργιο Ε.Ρ. τους: «Ease». Δημιουργήθηκαν το 2005 και από τότε τα βήματά τους έχουν έμπνευση, δουλειά και μελωδίες που σε μεταφέρουν σε ένα ατμοσφαιρικό σύμπαν, κάτι που επιβεβαιώνει το κοινό στην κάθε εμφάνιση και νέα τους δουλειά.

 Εχουν κυκλοφορήσει 3 albums (καθώς EPs και split 7'' singles) κι έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες σ' όλη τη χώρα, μαζί με άλλες ελληνικές μπάντες και ως support σε γνωστά ονόματα από το εξωτερικό (Amenra, ΑΝΑΤΗΕΜΑ, Madder Mortem, Neurosis, ΟΜ, Saint Vitus, Samsara Blues Experiment, Scott Kelly, Wovenhand).

Το «Ease» είναι ένα ΕΡ τεσσάρων κομματιών, και καταφέρνει να δημιουργήσει για ακόμη μία φορά μουσικές ψυχεδέλειες και υπερβατικές φωνητικές απολαύσεις μέσα από την ερμηνεία της Τάνιας.

Μιλήσαμε με τον μπασίστα τους Νίκο Παναγιωτόπουλο για τη νέα τους δουλειά.

- Πείτε μας λίγα λόγια για το νέο σας ΕΡ «EASE». Πώς το εμπνευστήκατε και τι θέλετε να μεταδώσετε στο κοινό;

«Το "EASE" δημιουργήθηκε μέσα από ένα υλικό που δουλεύαμε χρόνια, και το οποίο έχει έναν πιο "ακουστικό" χαρακτήρα σε σχέση με τις έως τώρα κυκλοφορίες μας: με αυτή τη δουλειά κλείνουμε αυτό το πείραμα. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε ουσιαστική ψυχαγωγία».

- Οι εμφανίσεις σας χαρακτηρίζονται από το κοινό και τον μουσικό Τύπο «καθηλωτικές και ατμοσφαιρικές». Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

«Ισως στο ότι το συγκρότημά μας αποτελείται από λάτρεις της μουσικής. Κινητήρια δύναμη για την έμπνευση και την απόδοσή μας επί σκηνής, είναι αυτή καθαυτή η εμπειρία του να παίζεις μουσική».

- Η συμβολή του κάθε μέλους ποια είναι, πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις;

«Το κάθε μέλος έχει ισάξια συμβολή στη σύνθεση. Συνήθως εγώ ή ο κιθαρίστας παρουσιάζουμε κάποια ιδέα κι ύστερα μέσα από αυτοσχεδιασμούς και συζήτηση προκύπτει το τελικό κομμάτι. Η διαδικασία σύνθεσης είναι εξαιρετικά ομαλή και διασκεδαστική».

- Πώς εμπνέεστε τα κομμάτια σας και με τι ασχολούνται οι στίχοι σας;

«Οι στίχοι είναι αμιγώς της Τάνιας, έχουν ενδοσκοπικό χαρακτήρα και επεκτείνονται σε γενικότερες ανησυχίες. Τα κομμάτια εμπνέονται και περατώνονται αποκλειστικά από την αγάπη μας γι' αυτό που συμβαίνει όταν βρισκόμαστε και παίζουμε».

- Τι να περιμένει το κοινό από αυτή την περιοδεία;

«Ευελπιστούμε να προσφέρουμε ψυχαγωγία και κάτι όμορφο να θυμάται το κοινό».

Μέλη: Μπάσο: Νίκος Παναγιωτόπουλος, Τραγουδίστρια: Τάνια Λεοντίου, Κιθάρα: Μάνος Γεργακόπουλος, Τύμπανα: Μάνος Γιακουμάκης.

Ενημερωθείτε για την περιοδεία, στη σελίδα τους στο Facebook:

«Universe217 - "EASE" Greek Tour».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Μουσική
Σχετικά θέματα: Μουσική
Το ροκ παίρνει τα βουνά
Μπαρόκ πάθη και Σάτιρες
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Μουσική
Το ροκ παίρνει τα βουνά
Greek tour των Universe217
Μπαρόκ πάθη και Σάτιρες
Αρχαιολογία
Αποτελέσματα των ερευνών για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων
Παρουσίαση βιβλίου
Από το κράτος πρόνοιας στο κράτος καταστολής
ΕΕΝ
Ημερίδα ντοκιμαντέρ
Σκηνοθέτες/Παραγωγοί
Ηρωας ή προδότης;
Σύγχρονη Τέχνη
«Η Ελλάδα δημιουργεί και σύγχρονο πολιτισμό»
Εθνικό Θέατρο
«Προμηθέας» με Ελληνες και Αζέρους