Έντυπη Έκδοση

Διατροφική νοημοσύνη

Ο Ευάγγελος Ζουμπανέας είναι διαιτολόγος - διατροφολόγος με εξειδίκευση στη διατροφική και ψυχολογική αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών. Το βιβλίο του «Διατροφική Νοημοσύνη» στοχεύει στην κατανόηση της υπερφαγίας και των βουλιμικών επεισοδίων, με οδηγίες και προτάσεις ώστε να αποφύγει κανείς τα βουλιμικά επεισόδια και να παραμείνει πιστός στο πρόγραμμα διατροφής του για την πραγματοποίηση του στόχου του.

Βασίζεται σε πραγματικές εμπειρίες πελατών, κάτι που ο αναγνώστης πιθανώς να έχει βιώσει και ο συγγραφέας με άμεσο και κατανοητό τρόπο φανερώνει τις γνώσεις εκείνες που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν, κατά τη διάρκεια της δίαιτας και μετά, ώστε να μπορέσει να την ολοκληρώσει με επιτυχία.

Στόχος του βιβλίου είναι να εκπαιδεύσει τον αναγνώστη μέσα από απλό και κατανοητό τρόπο γραφής, για τους μηχανισμούς του εγκεφάλου όπου το φαγητό θα λειτουργεί ως σύμμαχος και όχι σαν εχθρός. Η γνώση είναι το απόλυτο όπλο και ο συγγραφέας μεταφέρει τις τεχνικές έτσι ώστε ο κάθε άνθρωπος να κερδίσει τη μάχη με τη βουλιμία και την παχυσαρκία.

Χωρίς κατάλληλη βοήθεια και θεραπεία, οι διατροφικές διαταραχές πιθανόν να επιμείνουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής του ανθρώπου. Μια αποτελεσματική ψυχο-διατροφική θεραπευτική παρέμβαση χρειάζεται να προετοιμάζει σταδιακά το άτομο να μάθει να σκέφτεται, να γνωρίζει, να ισορροπεί, να παλεύει έτσι ώστε να πετύχει το στόχο του. Αν οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι το άτομο έχει σημαντικές πιθανότητες να πετύχει. Θετική σκέψη και οραματισμός είναι η καλύτερη απάντηση για την πραγμάτωση ενός στόχου.

Επίσης, η διαχείριση και η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειονότητα των ανθρώπων. Μέσα από τη γνώση του μηχανισμού του οργανισμού, ο καθένας μπορεί να πετύχει συνθήκες υψηλής ποιότητας διατροφής, βασισμένες στη μεσογειακή δίαιτα. Το βιβλίο «Thin... positive» στοχεύει στην πρακτική μέθοδο γνώσης, εκπαίδευσης, επεξήγησης με συγκεκριμένα και εύστοχα παραδείγματα μέσω αληθινών περιστατικών, βασισμένη σε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής. Εύστοχα ο Ζουμπανέας καταλήγει ότι «εκμεταλλευόμενος τη σωστή διαχείριση του χρόνου μέσω ωρολογιακά προγραμματισμένων και σωστά συνδυασμένων γευμάτων θα καταφέρεις να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά απ' την πείνα σου».

Συμπληρωματικά, με τον εύχρηστο και πρωτότυπο οδηγό διατροφής και μαγειρικής «Σεφ... στο παρά πέντε» ο συγγραφέας Ε. Ζουμπανέας δημιούργησε ένα βιβλίο με σκοπό να διευκολύνει τη ζωή των ανθρώπων οι οποίοι επιθυμούν να τρέφονται υγιεινά. Στο βιβλίο του θα βρείτε λύσεις για μικρά αλλά και μεγάλα γεύματα, ιδέες για γεύματα χωρίς μαγείρεμα, συνταγές που ετοιμάζονται σε λιγότερο από 15 λεπτά, ημερήσια και εβδομαδιαία μενού, οδηγίες για ισορροπημένα διαιτολόγια, πίνακες και μεθοδολογία για την οργάνωση της καθημερινής διατροφής, καθώς και ειδικά διαιτολόγια για παθολογικές καταστάσεις, όπως η υπέρταση και η χοληστερίνη.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία & Διατροφή
Βιβλίο
Ψυχολογία και Ψυχιατρική
Σχετικά θέματα: Υγεία
Καρδιοχτύπια με την... καρδιά
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Υγεία
Διατροφική νοημοσύνη
Καρδιοχτύπια με την... καρδιά
Θέατρο
«Χάσαμε την ποίηση, τη μαγεία, το πάθος»
Αρχιτεκτονική
Μουσεία μπισκότα
Ταινίες
Τα ψηφιακά εφέ απογειώνουν τη δράση
Βιβλίο
Νευρώσεις, εμμονές και δυσκοιλιότητα
Ο Γουίλιαμ Φόκνερ έφιππος
Ο Τόμας Μαν και τα βάσανά του
Ψυχολογία
Ο θεμελιωτής του συμπεριφορισμού
«Ναρκισσιστικός» εθισμός
Ψυχολογική γνώση για όλους
Αποδέσμευση από τα προβλήματα
Αγχος και διατροφή: υποτιμημένοι κίνδυνοι
Νους υγιής εν σώματι υγιεί
Ο νους σκοτώνει το σώμα
Ανακαλύψτε τις κλίσεις σας
Με πρωταγωνιστή το σώμα
Άλλες ειδήσεις
Ασκήσεις ευζωίας