Έντυπη Έκδοση

Ασκήσεις ευζωίας

Τα μικρά τετράδια ασκήσεων ευζωίας αποτελούν xρήσιμα εγχειρίδια αυτοβοήθειας για να ενισχύσουμε τις αδυναμίες μας. Γραμμένα από ειδικούς με τη μορφή σχολικού τετραδίου το «Για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας» των Ροζέτ Πολέττι και Μπάρμπαρα Ντομπς, το «Για να κατακτήσετε την ευτυχία» του Υβ-Αλεξάντρ Ταλμάν, το «Για να ενισχύσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη» του Ιλιος Κοτσού και το «Για να απαλλαγείτε επιτέλους από το κάπνισμα» του Σαράφ Αμπντεσεμέντ, «παίζουν» με τον ψυχικό και διανοητικό μας κόσμο.

Με όπλο την έξυπνη γραφή και το χιούμορ πραγματεύονται τις προσωπικές προκλήσεις της καθημερινότητας και προτείνουν στον αναγνώστη τρόπους διαχείρισής τους.

Στο τετράδιο «Για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας» μέσω ασκήσεων και ιστοριών μας βοηθά να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε για αυτό που είναι. Ενώ στο «Για να κατακτήσετε την ευτυχία», χρησιμοποιώντας παραδείγματα και ερωτηματολόγια, μας υπενθυμίζουν αυτό που λένε οι αρχαίοι φιλόσοφοι, ότι «η ευτυχία δεν αποκαλύπτεται, οικοδομείται και εξασκείται». Συμπληρωματικά το τρίτο εγχειρίδιο «Για να ενισχύσετε τη συναισθηματική σας νοημοσύνη» μας μαθαίνει να κατανοούμε και να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά μας μέσα από βιωματικές ασκήσεις. Τέλος, το «Για να απαλλαγείτε επιτέλους από το κάπνισμα» προσφέρει οδηγίες για τους μηχανισμούς που εγκλωβίζουν το άτομο στην εξάρτηση και βοήθεια για να διαχειριστεί τα συμπτώματα στην περίοδο της διακοπής του.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Κριτική βιβλίου
Βιβλίο
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Υγεία
Διατροφική νοημοσύνη
Καρδιοχτύπια με την... καρδιά
Θέατρο
«Χάσαμε την ποίηση, τη μαγεία, το πάθος»
Αρχιτεκτονική
Μουσεία μπισκότα
Ταινίες
Τα ψηφιακά εφέ απογειώνουν τη δράση
Βιβλίο
Νευρώσεις, εμμονές και δυσκοιλιότητα
Ο Γουίλιαμ Φόκνερ έφιππος
Ο Τόμας Μαν και τα βάσανά του
Ψυχολογία
Ο θεμελιωτής του συμπεριφορισμού
«Ναρκισσιστικός» εθισμός
Ψυχολογική γνώση για όλους
Αποδέσμευση από τα προβλήματα
Αγχος και διατροφή: υποτιμημένοι κίνδυνοι
Νους υγιής εν σώματι υγιεί
Ο νους σκοτώνει το σώμα
Ανακαλύψτε τις κλίσεις σας
Με πρωταγωνιστή το σώμα
Άλλες ειδήσεις
Ασκήσεις ευζωίας