Έντυπη Έκδοση

Ούτε τα 35 εκατ. ευρώ φτάνουν για τον ΠΑΟ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε σε συνέντευξη σε περιοδικό για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ότι στόχος του είναι «η απόλυτη κυριαρχία εντός των συνόρων και πρωταγωνιστικός ρόλος στην Ευρώπη». Ωστόσο, τα οικονομικά δεδομένα της «πράσινης» ΠΑΕ μπορεί να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για μια τέτοια επένδυση.

Το οικονομικό άνοιγμα της εταιρείας είναι 24-25 εκατ. ευρώ, από έσοδα της επόμενης περιόδου έχουν προεισπραχθεί τα 6 εκατ. ευρώ, το ομολογιακό δάνειο που μετοχοποιήθηκε είναι 5 εκατ. ευρώ και πρέπει να αποπληρωθεί, τα διακανονισμένα χρέη στην εφορία είναι 6 εκατομμύρια και στους παίκτες οι συνολικές οφειλές είναι γύρω στα 8 εκατ. Και δεν είναι μόνο αυτά.

Σε πιστωτές οφείλονται 2,5- 3 εκατ. ευρώ (το χρέος στο ΟΑΚΑ είναι 1,7), ενώ σε βάθος χρόνου πρέπει να δοθούν και 9 εκατομμύρια για την αποπληρωμή του προπονητικού κέντρου στο Κορωπί.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα διενεργήσει έλεγχο και θα ενημερωθεί αναλυτικά για το άνοιγμα της ΠΑΕ και για το πόσα χρήματα πρέπει να δοθούν την επόμενη διετία για να εξυγιανθεί οικονομικά.

Με τα δεδομένα πάντως που είναι γνωστά δεν αρκούν τα 35 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να βάλει σε πρώτη φάση ο 39χρονος επιχειρηματίας για να κάνει και πάλι ανταγωνιστικό τον Παναθηναϊκό. Για το θέμα αυτό ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ τόνισε ότι «θα εξετάσουμε όλες τις οικονομικές μελέτες και τότε θα είμαι έτοιμος να απαντήσω αν θα διεκδικήσω ή όχι το πλειοψηφικό πακέτο».

Πριν από το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο έξω από κάθε θύρα του γηπέδου της Λεωφόρου θα βρίσκονται ειδικοί κάδοι συγκέντρωσης τροφίμων, τα οποία θα διατεθούν σε άπορους συμπολίτες μας από τον «Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του Δήμου Αθηναίων.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παναθηναϊκός
Ποδόσφαιρο
Σχετικά θέματα: Ποδόσφαιρο
Παγωμένος Βαρδάρης... ...πάνω από την Τούμπα
Αγκάλιασε τη δωδέκατη θέση η Ελλάδα
Ρεάλ προτιμάνε Βάις και Σαβιόλα
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Παγωμένος Βαρδάρης... ...πάνω από την Τούμπα
Ούτε τα 35 εκατ. ευρώ φτάνουν για τον ΠΑΟ
Αγκάλιασε τη δωδέκατη θέση η Ελλάδα
Ρεάλ προτιμάνε Βάις και Σαβιόλα
Στημένα ματς
Τσατίστηκε ο Μάκης
Σπορ
Η ατζέντα των Σπορ