Έντυπη Έκδοση

ΕΚΡΗΞΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΕΚ

Τσατίστηκε ο Μάκης

Σε εκρήξεις... αγανάκτησης και θυμού επιδόθηκε χθες ο Μάκης Ψωμιάδης, κατά τη δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης 21,5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία συνεχίστηκε με την εξέταση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ.

Με όλους και με όλα τα 'βαλε ο Ψωμιάδης, εμφανώς στριμωγμένος... Με όλους και με όλα τα 'βαλε ο Ψωμιάδης, εμφανώς στριμωγμένος... Η ενόχληση του Μάκη Ψωμιάδη φαίνεται πως ξεκίνησε όταν ζήτησε από το δικαστήριο τη διακοπή της συνεδρίασης προκειμένου να παρασταθεί ο συνήγορός του Ιω. Ηρειώτης, ο οποίος απέχει εξαιτίας της απόφασης να συνεχιστεί η δίκη, αν και την ημέρα έναρξής της οι δικηγόροι βρίσκονταν σε απεργία. «Είμαι ο βασικός κατηγορούμενος και όλοι έχετε στρέψει το βλέμμα σας πάνω μου. Τον παρακαλάω κάθε μέρα να έρθει. Εχω μόνο τον κ. Μυλωνόπουλο και έχετε στραφεί όλοι εναντίον μου», είπε ο Μάκης Ψωμιάδης.

Κατά την ολιγόλεπτη διακοπή που ακολούθησε για να αποφασίσουν σχετικά οι δικαστές (σσ. το αίτημα απορρίφθηκε τελικώς), ο βασικός κατηγορούμενος της υπόθεσης εξέφρασε τη... δυσαρέσκειά του, αυτή τη φορά στο πρόσωπο του πληρεξουσίου δικηγόρου της ΠΑΕ ΑΕΚ Χάρη Οικονομόπουλου. Αφορμή στάθηκε μια απλή συζήτηση που είχε ο δικηγόρος με μάρτυρα-υπάλληλο του ΣΔΟΕ.

Μ. Ψωμιάδης: Κάνεις μάθημα στους ΣΔΟΕΐτες;

Συνήγορος υπεράσπισης: Ελα, ρε Μάκη...

Μ. Ψωμιάδης: Οχι έλα... Δεν έχω πάρει τίποτα. Με έχει καταστρέψει η πουτ..., η γαμημ... η ΑΕΚ και καταστράφηκε η οικογένειά μου. Αλλά δεν θα με πάνε στα τέσσερα, θα με πάνε όρθιο. Δεν θα βγω κάποια μέρα; Ο Νικολαΐδης υπέγραψε την εκκαθάριση. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα από αυτό;

Χ. Οικονομόπουλος: Φοβούνται...

Μ. Ψωμιάδης: Γιατί; Εχω απειλήσει ποτέ κανέναν;

Με σάκους

Ακολούθησε μία σθεναρή προσπάθεια της υπεράσπισης να αποβληθεί ξανά η πολιτική αγωγή χωρίς και πάλι να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα. Το δικαστήριο φάνηκε να δέχεται πως υπάρχουν τυχόν απαιτήσεις που θα μπορούσε -σε μία καταδικαστική απόφαση- να διεκδικήσει η ΠΑΕ. Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με την κατάθεση του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ κ. Μυκονιάτη. Οπως υποστήριξε, «ο πρόεδρος του δ.σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ Μάκης Ψωμιάδης, με τον δ.σ. Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου πήγαιναν με σάκους στην τράπεζα. Υποτίθεται πως ενημέρωναν τον τραπεζικό λογαριασμό της ΠΑΕ. Παρών ήταν και ο Κατσαρός. Ουσιαστικά τροφοδοτούσαν το λογαριασμό και την ίδια στιγμή γινόταν ανάληψη, χωρίς καν να γίνει καταμέτρηση χρημάτων, πράγμα που ήταν λάθος από πλευράς της τράπεζας. Τα χρήματα έμεναν ελάχιστα στο λογαριασμό της ΠΑΕ». Η υπεράσπιση πάντως αμφισβήτησε έντονα την ύπαρξη χρημάτων σε σάκους.

Μίλησε επίσης για εικονικά τιμολόγια που εξέδιδε ο απών κατηγορούμενος Αντώνης Κατσαρός, για εργασίες στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. «Ο κ. Κατσαρός δήλωνε εργολάβος αλλά δεν είχε βιβλία, εργαλεία ή μηχανήματα. Ηταν ένα πρόσωπο που είχε σχέση με την ΠΑΕ -ήταν πορτιέρης στο γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας- και πιθανώς είχε σχέση με τον Μάκη Ψωμιάδη», είπε.

Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι «οι εικονικές συναλλαγές είχαν στόχο να καλύψουν την πληρωμή του ΦΠΑ ύψους περίπου 2 εκατ. ευρώ, τις οποίες θα έπρεπε να πληρώσει η ΠΑΕ για τις αναμεταδόσεις αγώνων του Champions League».

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

1 σχόλιο

1 Ο/Η Tolis London έγραψε: (πριν 6 έτη)
Pali meli tha vgi...tora ta ipolipa ine gia na skotonume tin mera mas...ELLADISTAN.
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 1

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Καταθέσεις & Μαρτυρίες
Υπεξαίρεση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Ποδόσφαιρο
Στημένα ματς
ΑΕΚ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Αθλητισμός της έντυπης έκδοσης
Ποδόσφαιρο
Παγωμένος Βαρδάρης... ...πάνω από την Τούμπα
Ούτε τα 35 εκατ. ευρώ φτάνουν για τον ΠΑΟ
Αγκάλιασε τη δωδέκατη θέση η Ελλάδα
Ρεάλ προτιμάνε Βάις και Σαβιόλα
Στημένα ματς
Τσατίστηκε ο Μάκης
Σπορ
Η ατζέντα των Σπορ