Έντυπη Έκδοση

Ελλήνων γεύσεις

Ξεκινάμε μ' ένα μποστάνι για να καταλήξουμε στα απίστευτα στριφτάρια με σοκολάτα και μανταρίνι. Η παράδοση παντρεύεται με την έμπνευση και οι δημιουργίες των Ελλήνων ξαφνιάζουν ευχάριστα. Το αυτό ισχύει και για το σνακ με σύκο και καρύδι, αλλά και με ένα κρασί που μας πηγαίνει πίσω στον Οδυσσέα. Κάτι που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε είναι να ψάξετε για τον καφέ που σας προτείνουμε. Πρόκειται για εσπρέσο από εκείνους που δεν δοκιμάζει κάποιος κάθε μέρα.

Πλούσιο βιολογικό μποστάνι

Ενα ολόκληρο μποστάνι μ' όλα τα καλούδια του προσφέρει ο «Βιοαγρός». Πιπεριές κόκκινες και πράσινες, κουνουπίδια, λάχανα, σκόρδα, κρεμμύδια, μπρόκολα, ακτινίδια κι ό,τι άλλο βάζει ο νους σας, προϊόντα όλα βιολογικής καλλιέργειας, που θα βρείτε στα καταστήματα υγιεινής διατροφής. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα αποτελεί ολοκληρωμένο δίκτυο παραγωγών, γεωπόνων, συσκευαστών που λειτουργούν συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη σταθερή και οργανωμένη παροχή στην αγορά υψηλής ποιότητας βιολογικών προϊόντων.

**Βασ. Παύλου 2, Κρύα Βρύση, Πέλλα, τηλ. 23820-81660-1

Πυκνό κρασί

Οταν ο Πολύφημος ρώτησε το όνομα του Οδυσσέα, εκείνος προσφέροντάς του κρασί απάντησε «Κανένας». Αυτό το μύθο ακριβώς επέλεξε η οινοποιία Τσάνταλη για να ονομάσει ένα σπάνιο κρασί.

Το «Κανένας», μίξη από μαυρούδι και Syrah του 2010, είναι ένα βαθύ κόκκινο κρασί, με πυκνά αρώματα, αρμονικές τανίνες και μακρά επίγευση. Παράγεται στον Αγιο Παύλο της Χαλκιδικής και θα το βρείτε σε ενημερωμένες κάβες. Πυκνό, με μεγάλη επίγευση, προϊόν για όσους ξέρουν να εκτιμούν ένα μεγάλο κρασί.

Απάντηση στους Ιταλούς

Εξαιρετικός εσπρέσο, επεξεργασμένος στην Ελλάδα (έκπληξη), με μίγμα κόκκων από τη Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ και την Κολομβία. Διαθέτει ισορροπημένη οξύτητα, αρώματα σοκολάτας, με νότες από μαύρη ζάχαρη και καραμέλα. Η συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς τον κρατά φρέσκο μέχρι την πλήρη κατανάλωσή του.

**«KUDU»: Σπ. Βρεττού 10, Μεταμόρφωση, τηλ. 210-2818840

Με μέλι και αγριόσυκο

Η μαρμελάδα αγριόσυκο της «Μελίνο» κάνει υπερήφανη την παρασκευάστριά της Θεοδώρα Νοβακίδου, κατ' αρχάς για την ποιότητα του προϊόντος και φυσικά γιατί στις Βρυξέλλες πήρε το βραβείο υψηλής γεύσης. Πρόκειται για προϊόν βιολογικής καλλιέργειας που περιέχει λιγότερη ζάχαρη και περισσότερο μέλι.

**«Μελίνο»: Ελευθερούπολη Καβάλας, τηλ.: 25920-24340

Δαμάσκηνο στο χοιρινό

Είναι μια πικάντικη σάλτσα από δαμάσκηνο ποίημα αυτή της «Ηδιστον». Περιέχει, εκτός από το φρούτο που της δίνει τ' όνομα, μήλο, κρεμμύδι, ζάχαρη, σκόρδο, σόγια τζίντζερ και τσίλι. Τη δοκιμάσαμε σε λουκάνικα κι αποκαλύφθηκε πως το γλυκό μπορεί να δένει με το καυτερό και τέλος με το κρέας. Το βαζάκι των 240 γραμμ. στο on line shop κοστίζει 3,50 ευρώ και τ' αξίζει όλα.

**«Ηδιστον»: Ζαΐμη 10, Ν. Φιλαδέλφεια, e-mail: info@idiston.com.gr, τηλ. 210-2533698, www.idiston.com.gr

Ιδανικό σνακ

Η «Γαία» προτείνει το «ID Fig Bar», προϊόν βιολογικής καλλιέργειας και ιδανικό σνακ που μπορείτε να βρείτε στην αλυσίδα του Βασιλόπουλου. Η σύνθεσή του περιέχει αποξηραμένο σύκο, καρύδι, σουσάμι, πικραμύγδαλο, φυσικό χυμό πορτοκάλι και πετιμέζι. Θρεπτικό, ηδύτατο και υγιεινό, η απάντηση στα βλαβερά που αγοράζουν τα πιτσιρίκια μας, αλλά συχνότατα και οι ενήλικοι.

***«Γαία»: Αρματολών και Κλεφτών, Αμπελόκηποι, τηλ. 210-9330595

Με μανταρίνι και σοκολάτα

Στριφτάρια με μανταρίνι και σοκολάτα προτείνει η οικοτεχνία Κωνσταντουλάκη, κάτι που ακούγεται αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο, που όμως ως τελικό αποτέλεσμα είναι πεντανόστιμο. Προσέξτε: κόβετε σε μπουκιές κομμάτια από κοτόπουλο και τα τσιγαρίζετε. Εχετε βράσει τα στριφτάρια, τα ρίχνετε στο τηγάνι, προσθέτετε ένα ποτήρι χυμό μανταρίνι, ένα ποτήρι λευκό κρασί, παρμιτζάνο και κρέμα γάλακτος. Αφήνετε τη σάλτσα να δέσει και σερβίρετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει έστω και μία μπουκιά. Σας διαβεβαιώ!

***«Χιώτικο κελλάρι»: Βέσσα, Μαστιχοχώρια Χίου, τηλ. 22710-73378, κιν. 6974-406822

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

Κανένα σχόλιο

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 0

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνεντεύξεις
Κλάδος τροφίμων και ποτών
Ελλήνων γεύσεις
Άλλα θέματα στην κατηγορία Ελλάδα της έντυπης έκδοσης
Εκπαίδευση
Εκκληση για διάλογο
Επιμένουν οι διοικητικοί στην απεργία
ΑΠΘ
Η διαθεσιμότητα έφερε εργολάβους
Νεοναζισμός
Ανεπιθύμητη η Χρυσή Αυγή στα Χανιά
ΕΟΠΥΥ
Στα χέρια του Σαμαρά η λύση για τον ΕΟΠΥΥ
Ιατρικές έρευνες
Μικρά κόλπα για το χειμώνα
ΤΑΙΠΕΔ
«Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και τις παραλίες»
Χωροταξία
Τουρισμός μόνο για συμφέροντα πολλών... Αστέρων
Δικαιοσύνη
Κινδυνεύουν η λειτουργία και η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης
Γιατροί του Κόσμου
Στο «Καθαρτήριο» οι ανασφάλιστοι και οι ασθενείς
Αγροτική πολιτική
Παράνομο και το μαρούλι που θα φυτέψεις σε γλάστρα
Ελλήνων γεύσεων
Ελλήνων γεύσεις
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Το ημερολόγιο ενός ανέργου
Βασικό εισόδημα για όλους!
Αυξανόμαστε και πληθυνόμαστε
Η σιωπή της αναμονής
Πολιτισμένος κανιβαλισμός
Μόνο η μάνα δουλεύει
Οσο υπάρχει φαΐ
Τώρα ποιος μας πιάνει
Ανθρώπινα
Υποβοηθούμενη ψυχοθεραπεία με μουσικές νότες
Το δέντρο-κάρτα του Σωτήρη
Στο Χατζηκυριάκειο
Υγεία
Η κρίση σκοτώνει το χαμόγελο
Ενας κόσμος δυσλεκτικών
Οταν και οι άνδρες έχουν ανασφάλειες
Οι κακές συνήθειες βλάπτουν σοβαρά το στεφάνι...
Οταν το σπέρμα προδίδει τελικά τη... γυναικεία απιστία
«Ελάτε στην Τουρκία να βρείτε την Υγεία...»
Περικοπές μέχρι θανάτου