Έντυπη Έκδοση

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ, ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

«Και πρόσθετα μέτρα, αν χρειαστεί»

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει...» «Δεν θα κάνουμε πίσω...» «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο...» «Επιταχύνουμε το πρόγραμμα των αλλαγών...» Είναι φράσεις από τη χθεσινή ομιλία του Γ. Παπανδρέου, που δείχνουν αν μη τι άλλο ότι η κυβέρνηση, ανεξαρτήτως του προϋπολογισμού και του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, θα λάβει αν χρειαστεί και πρόσθετα σκληρά μέτρα μέσα στο τρέχον έτος αλλά και στην επόμενη τριετία προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο ποσοστό που έχει θέσει στόχο και να βγει η χώρα από την κρίση.

Πλήρες θέμα...

Για το ίδιο θέμα

 • Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης

  • Πρόβλημα πολυγλωσσίας αναγνωρίζει και ο Γιώργος - Τι είπαν οι υπουργοί για τα μέτρα
   Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ο καθημερινός συντονισμός, παραδέχθηκε στο υπουργικό συμβούλιο ο Γ. Παπανδρέου Το μεγαλύτερο πρόβλημα της κυβέρνησης στις 100 πρώτες ημέρες της θητείας της, που είναι αυτό του καθημερινού συντονισμού και της εποπτείας, ούτως ώστε να μη δίνει εικόνα βαβέλ και πολυγλωσσίας, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χθες στο υπουργικό συμβούλιο.
  • ΣΕΒ: Πιο ολοκληρωμένο απ' ό,τι στο παρελθόν
   Στήριξη, διατηρώντας ελάχιστες επιφυλάξεις, προσέφερε ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση για το Πρόγραμμα Σταθερότητας.
  • Ανάπτυξη 1,5% το 2011, «δαπάναις» μισθών και ανέργων
   Υφεση και το 2010 και ανάκαμψη από το 2011, η οποία όμως δεν θα συνοδεύεται από αντιμετώπιση και περιορισμό της ανεργίας, προβλέπει το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2010-2013.
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Απόδειξη σε Ευρωπαϊκή Ενωση και αγορές Πάση θυσία ψαλίδι 11,5 δισ. €
   Ετοιμο και 2ο πλάνο μέτρων αν χρειαστεί Με το πλέον σφιχτό, αλλά και αισιόδοξο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που περιέχει προσδοκίες για εξοικονόμηση 11,5 δισ. μόνο φέτος, η κυβέρνηση είναι εν αναμονή της... κρίσης της Ε.Ε.
  • ΤΙΣ «ΠΙΕΣΕΙΣ» ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ «Δεν έχουμε χρόνο...»
   Την έντονη δυσαρέσκεια των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να μην αναβάλει τη χθεσινή συζήτηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης στη Βουλή προκειμένου να ενημερωθούν επαρκώς οι βουλευτές.
 • ΠΑΣΟΚ

 • Νέα Δημοκρατία

  • ΣΑΜΑΡΑΣ Πρόβλημα σε 4 σημεία
   Την τακτική «και μαζί και απέναντι» ακολουθεί ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α. Σαμαράς σχολιάζοντας το σχέδιο του Ελληνικού Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Χαμήλωσε αρκετά τους τόνους σε σχέση με αυτούς που χρησιμοποίησε στην κριτική του για τις 100 ημέρες της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν μίλησε για «εγκαθίδρυση ακυβερνησίας».
  • ΥΠΕΡ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ Νέο χτύπημα Μητσοτάκη
   Αδειασε την κυβέρνηση Καραμανλή ο Κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι θα δεχόταν ευχαρίστως μια εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση τυχόν παραποίησης των οικονομικών στοιχείων, όπως είπε προχθές ο Γ. Παπανδρέου Σε νέα αποδόμηση της κυβέρνησης Καραμανλή προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, παίρνοντας μάλιστα θέση υπέρ μιας εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την τυχόν παραποίηση των οικονομικών στατιστικών στοιχείων.
 • Υπουργείο Εργασίας

  • ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: 20-21% «ΙΣΠΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ» Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΣ: ΦΤΩΧΟΣ 1 ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ Ενα εκατ. ανέργους προβλέπει ο Λοβέρδος
   «Κουπόνια για τα σουπερμάρκετ και μειωμένα εισιτήρια» εξήγγειλε χθες ο Λοβέρδος. Στη φωτογραφία ο υπουργός (δεξιά) μαζί με τη Μ. Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου και τους Πολυζωγόπουλο και Παπασπύρο, χθες στην επιτροπή Εφιαλτικότερα από κάθε πρόβλεψη θα είναι τα ποσοστά της ανεργίας για την τρέχουσα χρονιά. Ο υπουργός Εργασίας, Αν. Λοβέρδος, γνωστοποίησε χθες ότι το ποσοστό ανεργίας είναι πιθανό να εκτιναχθεί το 2010 στο 21% και θα φτάσει το ένα εκατομμύριο άτομα.
  • Διαφωνίες σε απευθείας μετάδοση
   Τα ποσοστά της ανεργίας αποτέλεσαν το νέο πεδίο ενδοκυβερνητικών τριβών, με τον Α. Λοβέρδο να διορθώνει σε... απευθείας μετάδοση δημοσίως, στο υπουργικό συμβούλιο, τον Γ. Παπακωνσταντίνου για τα ποσοστά της ανεργίας.
 • Κυπριακό

 • ΣΥΡΙΖΑ

 • Άλλες ειδήσεις