Έντυπη Έκδοση

Απλές συμβουλές για τις μικρές και συχνές χειμωνιάτικες αδιαθεσίες

Παιδικές ιώσεις

Μετά τις γιορτές έχουμε κατακόρυφη αύξηση των ιώσεων σε μικρούς και μεγάλους. Γιατί; Τα αναπόφευκτα ξενύχτια των ημερών αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ η συγκέντρωση πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους, ενηλίκων και παιδιών, έχουν ως αποτέλεσμα να μεταδίδονται πολύ εύκολα οι διάφοροι ιοί.

Πλήρες θέμα...

 • Διατροφή

  • Ο ρόλος της διατροφής στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού
   Το ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί την ασπίδα του οργανισμού μας ενάντια σε διάφορες παθογόνες ασθένειες, μέσα από την προστασία που μας παρέχει ενάντια σε βακτήρια και ιούς, αλλά και σε διάφορους άλλους παθογόνους οργανισμούς, ενώ εξειδικευμένα κύτταρα, ειδικές πρωτεΐνες και συγκεκριμένα όργανα εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του, και κατ' επέκταση θωρακίζουν την υγεία μας.
 • Αναπνευστικό σύστημα

  • Νέο εμβόλιο κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου
   Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Πνευμονιοκοκκική Νόσος είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε βρέφη και παιδιά κάτω των 5 ετών παγκοσμίως, που μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό. Ο όρος Πνευμονιοκοκκική Νόσος περιγράφει μια ομάδα ασθενειών που προκαλούνται από το βακτήριο του στρεπτόκοκκου της πνευμονίας (Streptococcus pneumoniae), γνωστό επίσης και ως πνευμονιόκοκκο.
 • Γυναικολογία

  • Πρόληψη και αντιμετώπιση ιώσεων κατά την εγκυμοσύνη
   Διανύουμε τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, με τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς να αποτελούν μια ευχάριστη ανάμνηση. Ομως τη συγκεκριμένη εποχή κάθε χρόνο παρατηρείται έξαρση των ιώσεων. Μεταξύ των «εύκολων θυμάτων» είναι και οι γυναίκες που διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης, διότι κατά τους μήνες της κύησης ο οργανισμός υφίσταται μια πτώση του ανοσολογικού, η οποία είναι φυσιολογική, ούτως ώστε να δεχτεί το σώμα το έμβρυο και να μην ξεκινήσει τη διαδικασία αποβολής του.
 • Παθολογία