Έντυπη Έκδοση

«Αθώος» δηλώνει για την υπόθεση Medicus ο «δρ Φρανκενστάιν»

Την αθωότητά του διακηρύσσει ο Τούρκος γιατρός Γιουσούφ Ερτσίν Σενμέζ, που εμπλέκεται σε υπόθεση διακίνησης ανθρωπίνων οργάνων στην κλινική Medicus του Κοσόβου.

Σε τηλεφωνική συνέντευξή του στη σερβική εφημερίδα «Vecernje Novosti», ο Σενμέζ, τον οποίο ο κοσοβαρικός Τύπος έχει αποκαλέσει «Τούρκο δρα Φρανκενστάιν», δηλώνει ότι ουδέποτε συμμετείχε σε οποιαδήποτε διακίνηση οργάνων κατά τη διαμονή του στο Κόσοβο και ότι είχε όλες τις απαραίτητες άδειες για την άσκηση της ιατρικής στην εν λόγω κλινική.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την αδιαθεσία ενός Τούρκου υπηκόου στο αεροδρόμιο της Πρίστινας: όταν απεκαλύφθη ότι ο ένας του νεφρός είχε μεταμοσχευθεί σε Ισραηλινό ασθενή ξεκίνησε έρευνα, η οποία οδήγησε στο κλείσιμο της Medicus το 2008. Ο Σενμέζ, που καταζητούνταν για πολλά χρόνια για άλλες υποθέσεις παράνομων μεταμοσχεύσεων στην Τουρκία, συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη βάσει εντάλματος σύλληψης της Interpol, ανακρίθηκε και αφέθηκε ελεύθερος έως ότου οι αρχές αποφανθούν για την απαγγελία κατηγοριών εναντίον εκείνου και άλλων έξι υπόπτων για διακίνηση οργάνων. Ο ίδιος αρνείται επίσης κάθε ανάμειξη στην υπόθεση αφαίρεσης και διακίνησης οργάνων Σέρβων κρατουμένων στην Αλβανία και το Κόσοβο κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τον πόλεμο στο Κόσοβο (1999-2000) στην οποία αναφέρεται ο εισηγητής του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μαρτί, εμπλέκοντας μάλιστα τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι. Ο Σενμέζ βεβαιώνει ότι δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Θάτσι ούτε έχει συνεργαστεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Οργανωμένο έγκλημα
Σχετικά θέματα: Εμπόριο ανθρώπινων οργάνων
Ο Ελβετός που ξεσκέπασε τη φρίκη
Άλλα θέματα στην κατηγορία Διεθνή της έντυπης έκδοσης
Βρετανία
Μονοεδρική ψήφος - τιμωρία
Οι επιχειρηματικές πιέσεις υποχρέωσαν να αναθεωρήσει ο Κάμερον το νόμο κατά της δωροδοκίας
Τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα κοτόπουλα «που δεν μεταδίδουν τον ιό της γρίπης»
Ο Γιώργος που επέζησε του τρόμου
Τυνησία
«Μπεν Αλι δίνε του»
Συνέντευξη
«Η Αϊτή χρειάζεται επειγόντως κυβέρνηση λαϊκής αποδοχής»
Ιρλανδία
Μπότοξ: το άλλο πρόσωπο της Ιρλανδίας
Εμπόριο ανθρώπινων οργάνων
Ο Ελβετός που ξεσκέπασε τη φρίκη
«Αθώος» δηλώνει για την υπόθεση Medicus ο «δρ Φρανκενστάιν»
Ιταλία
Μπερλουσκόνι: στον ανακριτή για πορνεία ανηλίκου
Άλλες ειδήσεις
Η εξορία των πεζών