Έντυπη Έκδοση

Ευρωεκλογές

Αδιαφορούν οι περισσότεροι - Λιγότερο οι Ελληνες

Μια από τις όντως ενδιαφέρουσες αφίσες της ελληνικής καμπάνιας για τις ευρωεκλογές, που όμως, όπως δείχνει το «ευρωβαρόμετρο», δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες...
Μόνο το 34 % των πολιτών της Ευρώπης των 27 δηλώνει ότι προτίθεται να ψηφίσει στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου. Αναμένεται, λοιπόν, ρεκόρ αποχής (66 %...) από το 1979, που έγιναν οι πρώτες εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στο «Βασίλειο των Βρυξελλών». Πάντως, το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον Ιούνιο (48 %) υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο κοινοτικό όρο, αλλά, από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα έχει μαζί με τη Σουηδία το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό ευρωσκεπτικιστών μετά την Αυστρία.

Πλήρες θέμα...

 • Αμερική-Κούβα

  • ΟΜΠΑΜΑ - ΚΟΥΒΑ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ» ΤΑΞΙΔΙΑ, ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Μικρά βήματα... επικοινωνίας
   Αρση των περιορισμών στα ταξίδια και στα εμβάσματα των Κουβανο-αμερικανών στην Κούβα ανακοίνωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ επέτρεψε και σε αμερικανικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες να καταθέσουν αιτήσεις λειτουργίας στη χώρα τού Κάστρο, ο οποίος χαιρέτισε ως θετικά τα μέτρα, όμως τα θεωρεί ελάχιστα και ανεπαρκή, καθώς δεν αγγίζουν το εμπάργκο.
 • Πυρηνικά

  • Σκληρο-πυρηνική στάση επιλέγει τώρα η Β. Κορέα
   Εντολή απέλασης όλων των επιθεωρητών της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΔΕΑΕ) έδωσαν χθες οι βορειοκορεατικές αρχές ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη διακοπή κάθε συνεργασίας με την υπηρεσία και την επαναλειτουργία του πυρηνικού αντιδραστήρα στη Γιονγκμπιόν.
 • Σομαλία

 • Ταϊλάνδη

  • ΤΑΪΛΑΝΔΗ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ «ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ» ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ «Ημίχρονο» στην Μπανγκόκ
   Προς αποκατάσταση της τάξης βαίνει η Ταϊλάνδη μετά την απόφαση των αντικυβερνητικών διαδηλωτών να σταματήσουν -τουλάχιστον προς το παρόν- τις κινητοποιήσεις τους προκειμένου ν' αποφευχθούν περαιτέρω βιαιότητες, όπως λένε οι ίδιοι, ή να ανασυνταχτούν, όπως εκτιμούν πολλοί αναλυτές.
 • Τουρκία

 • Άλλες ειδήσεις

  • «Εμπλουτίζουν» την προσέγγιση του Ιράν οι ΗΠΑ
   Το ενδεχόμενο να επιτρέψουν στο Ιράν να συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό του πρόγραμμα εξετάζουν οι ΗΠΑ, αντιλαμβανόμενες ότι η Τεχεράνη επ' ουδενί δεν πρόκειται να δεχτεί τη λογική Μπους «διακόψτε τον εμπλουτισμό τώρα». Την εντύπωση αυτή επιβεβαιώνει ο υποψήφιος για την προεδρία του Ιράν, πρώην πρωθυπουργός, Μιρ Χοσεΐν Μουσάβι.
  • Ιταλία: «Μετασεισμοί» από ανεργία και... Μαφία στις πληγείσες περιοχές
   «Δεν θα επιτρέψουμε μια νέα εκμετάλλευση, γράψ' το, όπως σ' το λέμε. Πες τους δυνατά, ούτε να το σκεφτούν να μας ξαναγεμίσουν τσιμέντο», υπαγορεύουν απελπισμένα οι πληγέντες από τον σεισμό στη Λ'Ακουιλα στον συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο, που τους επισκέφθηκε και δημοσίευσε την «ανταπόκρισή του» στη «Repubblica». Πίσω από την απόγνωση, η αλήθεια των στοιχείων είναι αδιάσειστη: ακατοίκητο κρίθηκε ένα στα τρία σπίτια στην περιοχή.
  • Ηλεκτρονικό έγκλημα: Μία εύρωστη «αγορά»
   Ανεξέλεγκτο ρυθμό αύξησης των διαδικτυακών απειλών, με στόχο το οικονομικό όφελος, διαπιστώνει νέα έκθεση της εταιρείας λογισμικού ασφάλειας Symantec, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες για ηλεκτρονικό έγκλημα στοιχείο της οικονομικής ύφεσης.
  • Η Αίγυπτος του Μουμπάρακ στον δρόμο του Πακιστάν του Μουσάραφ
   Εδώ και ένα μήνα το κράτος της «ειρήνης» εκστρατεύει εναντίον των Παλαιστινίων πολιτών της Γάζας. Κλείνει και ανατινάζει τα τούνελ που φέρνουν τρόφιμα και όπλα στην αποκλεισμένη και αντιστεκόμενη Γάζα. Δίνει πληροφορίες και συντεταγμένες στην αμερικανοϊσραηλινή πολεμική αεροπορία για να βομβαρδίζει κομβόι που μεταφέρει τρόφιμα και όπλα στη Γάζα, βάσει της αμερικανοϊσραηλινής συμφωνίας που υπέγραψε η Λίβνι με τη Ράις λίγο μετά τη λήξη του αποτυχημένου πολέμου εναντίον της Γάζας το 2008-2009.