Έντυπη Έκδοση

Και ο «Παρνασσός» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Νέες εκδηλώσεις ανακοινώθηκαν: κλασική μουσική, σύγχρονο θέατρο και σκηνική ανάγνωση τραγωδίας

Η προσφάτως ανακαινισμένη ιστορική αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην πλατεία Καρύτση είναι ένας νέος, απρόβλεπτος χώρος του Φεστιβάλ Αθηνών.

Η Ασπασία Παπαθανασίου θα διαβάσει τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου Η Ασπασία Παπαθανασίου θα διαβάσει τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου Θα φιλοξενηθεί εκεί μία από τις τέσσερις εκδηλώσεις που προστίθενται στο φετινό του πρόγραμμα.

* Πρόκειται για τέσσερις συναυλίες αφιερωμένες στη μουσική δημιουργία του 20ού και 21ου αιώνα (9, 24, 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου). Διακεκριμένοι Ελληνες και ξένοι σολίστες αναμετρώνται με μερικά από τα απαιτητικότερα έργα της ευρωπαϊκής μουσικής δωματίου (τη Σονάτα για δύο πιάνα και κρουστά του Μπάρτοκ, το Τρίο αρ. 2 του Σοστακόβιτς, το Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου του Μεσιάν κ.ά.), αλλά παρουσιάζουν και το εκκεντρικό ταλέντο του Τζορτζ Κραμπ, ενός από τους ηγέτες της αμερικανικής πρωτοπορίας, καθώς και το έργο δύο σπουδαίων Ελλήνων της «διασποράς»: του πολυβραβευμένου Γιώργου Τσοντάκη και του, νεότερου, Μηνά Μπορμπουδάκη.

Προστίθενται επίσης:

Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου θα παίξει στο «Κοκτέιλ πάρτι» του Τ.Σ. Ελιοτ Η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου θα παίξει στο «Κοκτέιλ πάρτι» του Τ.Σ. Ελιοτ * Στην Πειραιώς 260 (Χώρος Δ') θα παρουσιαστεί (16-18 Ιουνίου) το «Κοκτέιλ πάρτι» του Τ.Σ. Ελιοτ, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Βαρβάρας Μαυρομάτη. Το έργο, με την ιδιαίτερη ματιά του μεγάλου ποιητή της «Ερημης χώρας», αναφέρεται στα προβλήματα του γάμου, τις κατακερματισμένες και συγκρουσιακές σχέσεις, τα μεγάλα εσωτερικά διλήμματα, την προσωπική απομόνωση. Η Βαρβάρα Μαυρομάτη, που επέλεξε να το ανεβάσει γιατί «αναφέρεται σε θέματα που μας απασχολούν ίσως και περισσότερο σήμερα», μεταφέρει την πλοκή στη σύγχρονη εποχή.

Ερμηνεύουν οι: Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Αρης Λεμπεσόπουλος, Μάγια Λυμπεροπούλου, Ομηρος Πουλάκης, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Χρήστος Στέργιογλου και Μαρίσσα Τριανταφυλλίδη. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Μανόλη Παντελιδάκη, η μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη.

* Στο Σχολείον (Χώρος Α'), θα παρουσιαστεί ο «Αγαμέμνων» του Αισχύλου, σε σκηνική ανάγνωση της Ασπασίας Παπαθανασίου (22 Ιουνίου). Η μεγάλη τραγωδός διαβάζει το κείμενο με μουσική συνοδεία στο πιάνο από τον Νίκο Ξανθούλη που θα ερμηνεύσει μια δική του σύνθεση, γραμμένη ειδικά. Τραγουδά η Σοφία Μιχαηλίδη, τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Ερσης Δρίνη και υπεύθυνος φωτισμών είναι ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

* Τέλος, στο Ηρώδειο, στις 15 Ιουλίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Φέλιξ Μέντελσον με σολίστ τον τσελίστα Χαβιέ Φίλιπς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Φεστιβάλ
Άλλα θέματα στην κατηγορία Τέχνες & Πολιτισμός της έντυπης έκδοσης
Αρχαιολογία
Ενας τόμος σαν τον μίτο της Αριάδνης
Βιβλίο
Μες στης Πόλης τα χαμάμ
Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
Πρόστιμα και συστάσεις
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Δικηγόρος εναντίον καλλιτέχνη
Μουσική
Λίγο μεράκι πολλή λογιοσύνη
Με ταλέντο και ωριμότητα
Από τις στάχτες του '80
Τηλεόραση
Πάθη και Ανάσταση με τον τρόπο των Ελλήνων
Φιλ Σπέκτορ
Η καταδίκη ενός τρελού παραγωγού
Άλλες ειδήσεις
Βρετανικό κύρος με ελληνική σφραγίδα
Και ο «Παρνασσός» στο Φεστιβάλ Αθηνών
Ο Τραγανούλης στο Διαδίκτυο